Görüş Bildir
Haberler
Yol ve Hava Durumuna Göre Şekil Değiştirebilen Lastik

Yol ve Hava Durumuna Göre Şekil Değiştirebilen Lastik

ATKN
30.07.2015 - 10:08

Otomobillerin lastiklerini mevsimlere göre değiştirmek gerekiyor. Sıcak havalarda ve kuru bir yolda gitmek için farklı bir lastiğe ihtiyaç duyulurken yağmurlu veya karlı hava şartları için özel bir lastiğin kullanılması gerekiyor. Aynı şekilde asfaltta gidecek otomobilin lastiği ile toprak yolda gitmesi istenen bir otomobilin lastikleri de birbirinden farklı oluyor. Kumho tarafından geliştirilen Maxplo isimli konsept lastikler ise hava ve zeminin durumuna göre şekil değiştiren yapısıyla lastik değiştirme derdini ortadan kaldırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hava koşulları normalken standart görünümünde olan bu lastikler ıslak zeminde duruma uygun olarak şekil değiştirerek otomobilin kontrolünün üst seviyede tutulmasını sağlıyor. Yolda kar veya buzlanma olduğunda ise iğneli bir yapıya bürünen Maxplo, yola daha sıkı bir şekilde tutunuyor ve olası kontrol kayıplarının önüne geçiyor.

Yol dşına çıkıldığında lastiğin yere dokunan kısmı genişleyerek otomobilin rahat bir şekilde hareket etmesini sağlıyor. Konseptte tüm bu işlemlerin gerçekleştirilebilmesi için tekerleğin içerisine yerleştirilen ve hidrojen ile çalışan bir motorun kullanıldığı görülüyor. Gerçeğe dönüştüğü takdirde 700 x 700 x 250mm ölçülerinde ve 11 kilogram ağırlığında olan lastiklerin önümüzdeki yıllarda hayata geçebileceği söyleniyor.

LOG

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0