Görüş Bildir
Haberler
Yiyeceklerinizi Dalından Kopartıldığı Anki Gibi Saklamak İçin Size Gereken 14 Yöntem

Yiyeceklerinizi Dalından Kopartıldığı Anki Gibi Saklamak İçin Size Gereken 14 Yöntem

mignon
24.10.2016 - 16:15

Pazardan ya da marketten aldığımız yiyeceklerin ilk günkü tazeliğinde olmasını hepimiz isteriz. Ancak buz dolabını açtığımızda kötü bir görüntüyle karşılaşırız. İşte bu durumdan kurtulmak adına yapabileceklerimiz burada!

1. Tazecik sebzelerinizin bir anda solmaması için;

Taze sebzeleri sıcaktan ve dumandan uzak tutmalısınız. Evet mutfakta duman sık sık karşılaştığımız durumlardan değil ancak sıcak mutfağın vazgeçilmezleri arasında özellikle taze sebzelerinizi yıkarken ya da saklarken sıcaktan uzak tutmalısınız.

2. Dolabınızdaki bakterilerden kurtulun!

Evet buzdolabınızda her daim çürüyen yiyecekler olabilir ancak bunları en yakın zamanda tespit edip dolabınızı bir güzel temizlemezseniz aynı bakteriler tazecik yiyeceklerinizi de çürütecektir.

3. Hava almayan yiyecekler her daim daha tazedir!

Evet özellikle taze sebzeleriniz hava almadığında tazeliklerini uzun süre koruyabilirler onlar için vakumlu poşetler kullanabilirsiniz.

4. Yiyecekleri keserek saklamayın!

Evet özellikle taze meyve ve sebzeler kesildiklerinde çok daha çabuk bozulabilirler bu nedenle saklamak istediğiniz yiyecekleri parçalara ayırmadan saklamalısınız.

5. Tazecik otlara sahip olmanız çok kolay!

Maydanoz, dereotu, nane bu otları taze taze kullanmak en güzeli. Bunun için mutfağınızda bir saksıya ekebileceğiniz gibi su dolu bardaklara koyup bitene kadar en taze şekilde tüketebilirsiniz.

6. Evet belki uğraştırıcı ama kesin çözüm!

6. Evet belki uğraştırıcı ama kesin çözüm!

Durdukları yerde yeşillenen bozulan soğanlara son verecek şey eskiyen çoraplarınız. Eskiyen naylon çoraplarınıza soğanları koyup düğüm atarsanız en az 6 ay kadar ömrü garantilemiş olursunuz.

7. Kuru olan her şeyin nasıl saklanacağını biliyor musunuz?

7. Kuru olan her şeyin nasıl saklanacağını biliyor musunuz?

Kuru otlar, kuru meyveler ya da kuru yemişler bunların hepsi nemsiz ortamda saklanması gereken şeyler. Bu nedenle cam kavanozlarda ya da plastik su şişelerinde saklayabilirsiniz. Eğer nemli bir mutfağınız varsa her kavanozun içerisine birkaç pirinç tanesi ekleyebilirsiniz.

8. Patateslerin dallanıp budaklanmaması için...

8. Patateslerin dallanıp budaklanmaması için...

Patatesler de durdukları yerde dallanıp budaklanan sebzelerden. Bu durumu engellemek adına yanlarına bir iki elma koyarsanız patateslerinizin tazeliğini koruyabilirsiniz.

9. Üzüm üzüme baka baka kararır lafı tam olarak buradan gelme!

Meyve ve sebzelerinizi sık sık kontrol etmelisiniz. Buzdolabında bile olsalar yine de bir tanesi çürüdüğünde diğerlerini de hızlıca çürütebilir.

10. Doğranmış salata malzemeleri de saklanabilir!

Tabii ki haftalarca saklamaktan bahsetmiyorum. Ama doğramış olduğunuz marulları altına ve üstüne kağıt peçete koyarak daha uzun süre saklayabilirsiniz.

11. "Hazır salatalarda durum ne?" derseniz...

Mesela ertesi gün yanınıza alacağınız bir salata yapacaksınız ya da misafirleriniz gelmeden önce salatanızın hazır olmasını istiyorsunuz. Bu durumda yeşilliklerinizin üzerine domatesleri ve soslarını sonradan eklemelisiniz. Domates ve soslar salatanızın asitlenerek yumuşamasını ve bozulmasını kolaylaştırabilir. Bu nedenle bu ürünleri servis etmeden hemen önce eklemeniz gerekir.

12. Mantarı hep yanlış saklıyoruz ama farkında değiliz!

12. Mantarı hep yanlış saklıyoruz ama farkında değiliz!

Mantar topraktan koparıldıktan sonra nemi sevmeyen besinler arasına girer. Altığımız streç filmle kaplı olan kaplarda saklanması oldukça yanlıştır bu nedenle hızla bozulur. Onun yerine mantarlarınızı kağıt poşetlerde ve buzdolabında saklarsanız ömrü çok daha uzun olabilir.

13. Fazlaca stoklamaktan kaçının!

Evet nedense her an kıtlık olacakmışçasına alış veriş yapıyoruz. Sonrasında da aldıklarımızı çürütüp çöpe atıyoruz. Eminim hepimizin evinin yakınlarında market vardır. Gelin bu alışkanlığa son verip yiyeceklerimizi haftalık hatta aylık alalım!

14. Son olarak et en önemlisi!

Evet buzluğumuzda eksik olmayan ögelerden biri de et. Eti en uzun süre saklayacağımız yer hiç şüphesiz buzluk. Buzluğa attığımız eti saklamak için de birkaç koşulumuz var. İlk olarak poşetin havasını tamamen almamız gerekiyor. İkinci olarak da ete başka hiçbir şey karıştırmamamız gerek. Karıştırdığımız herhangi bir besin buzlukta deforme olursa etinizi de bozabilir.

Onedio Yemek içeriklerini Facebook'ta takip etmeyi unutmayın!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
70
3
3
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
leblebilikarpuz

#6 dellendirme editör bu sefer teyzeler gün çoraplarına soğan koymaya başlayacak kimsenin evinde yemek yenmez daha allahına bu nasıl bir yaratıcı fikir

mignon

Hahaha temiz çoraplara koyarlar (: