Görüş Bildir
Haberler
Yine Karar Yok! 6 Yaşındaki Çocuğa Tarikat İstismarı Davası Ertelendi

Yine Karar Yok! 6 Yaşındaki Çocuğa Tarikat İstismarı Davası Ertelendi

Ulaş
05.06.2023 - 15:16

Hiranur Vakfı Kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı 6 yaşındaki H.K.G'yi Kadir İstekli isimli tarikat üyesi ile 'evlendirerek' istismarına ilişkin görülen davada yine karar çıkmadı. Dava 17 Temmuz'a ertelendi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Davanın 4. duruşması bugün görüldü...

Davanın 4. duruşması bugün görüldü...

Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli’nin tutuklu, anne Fatıma Gümüşel’in tutuksuz yargılandığı davanın 5 Haziran’daki duruşmasında mahkeme savcısının izinli olması ve yerine geçici savcı gelmesinden dolayı ertelenmişti.

Davanın dördüncü duruşmasında iddia makamı esas hakkında mütalaa vermek için ek süre talebinde bulundu.

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli için tutukluluğun devamına karar verildi. Duruşma, 17 Temmuz'a ertelendi.

Gizlilik kararı getirilmişti...

Gizlilik kararı getirilmişti...

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşındayken 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirdiği iddiası üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel’in “Zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” suçundan 22 yıl 6 aya kadar, imam nikahlı evlendirildiği Kadir İstekli’nin ise “Zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” ve “Cinsel saldırı” suçlarından 67 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası istendi. 30 Ocak’ta görülen ilk duruşmada mahkeme heyeti yayın yasağı ve gizlilik kararı getirilmesine karar verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
6
4
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yengegeldikmi

Sabahtan beri bu duruşmayı takip ediyordum. Böyle böyle zaman aşımı demezler umarım. Gerçi her şeyde olduğu gibi bunda da umudum yok ama...

Hiçbir şey söylemeye gerek yok, bunlar ve bunları destekleyen kesim hallerinden gayet memnun.

Muhammed Balık

Çok kıymetli eski adalet bakanımız bu olaydan için '' İki tarafta memnun, bir problem yok'' demişti. Hiçbir şey çıkmaz bu davadan o yüzden. Allah belanızı ve... Devamını Gör

Fatih Kaya

Damadin tipini gördükçe ireniyorum. Bir yabancı İslam dinini öğret bana müslüman olacam dese gel kardeşim Türkiye'de Müslüman olma Endonezya Malezya gibi ülk... Devamını Gör