Yıllardır Boş Olan AKM'de 58 Kişi Çalışıyor: 'Sabahtan Akşama Kadar Oturuyoruz'

Hürriyet'ten Ömer Erbil'in haberine göre, biri vekaleten müdürlüğe bakan 2 müdür yardımcısı, 6 şube müdürü, 1 şef, 1 araştırma görevlisi, 1 doktor, 6 memur, 11 temizlik görevlisi ve 30 güvenlik görevlisi olmak üzere toplamda 58 kişi her gün AKM'ye gidip imza defterine kaydını düşüyor.
Boş binayı 30 güvenlik görevlisi koruyor

AKM’nin bahçesinde daha önce mutfak olarak hizmet veren iki katlı binaya yerleşen personelin her gün işe geldiği fakat gün boyunca masalarında oturmak dışında yaptıkları bir iş yapmadıkları belirtildi.
Her temizlik işçisine neredeyse sadece bir odanın düştüğü boş AKM binasını 30 güvenlik görevlisinin koruyor olması da ayrıca dikkat çekiyor.
'Faydalı olabileceğimiz başka birimlerde görev almamız gerek'

AKM’nin müdürünün resmi plakalı devletin aracını kullanıp Ataköy’deki lojmanda yaşadığı belirtilirken ismini vermeyen bir çalışan, AKM’nin eski müdürü Bülent Bilgin döneminde şube müdürü sayısının bire indirildiğini, personelin geçici görevle bakanlığın başka birimlerine gönderildiğini, ancak Bilgin emekli olunca personelin geri çağrıldığını anlattı. Sabahtan akşama kadar boş oturduklarını, huzursuz olduklarını belirterek faydalı olabilecekleri başka birimlerde görev almaları gerektiğini ifade etti.
AKM, 2005 yılında depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yıkılması gündeme getirilince 2007 yılında İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından ‘‘1. Grup Kültür Varlığı’’ olarak tescillendi. Yıkımı yapılamayınca 2008 yılında tadilat gerekçesiyle AKM’nin sanatsal faaliyetleri durduruldu.
Boş AKM binasında 58 kişinin çalıştırılması Twitter'da da gündem oldu...

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!


Yorum Yazın