Görüş Bildir
Haberler
Yıllardır Boş Olan AKM'de 58 Kişi Çalışıyor: 'Sabahtan Akşama Kadar Oturuyoruz'

etiket Yıllardır Boş Olan AKM'de 58 Kişi Çalışıyor: 'Sabahtan Akşama Kadar Oturuyoruz'

2008 yılında tadilat gerekçesiyle sanatsal faaliyetlere kapatılan ve 9 yıldır bakımsız halde boş duran Taksim Atatürk Kültür Merkezi'nde 58 personelin görev yaptığı ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet'ten Ömer Erbil'in haberine göre,  biri vekaleten müdürlüğe bakan 2 müdür yardımcısı, 6 şube müdürü, 1 şef, 1 araştırma görevlisi, 1 doktor, 6 memur, 11 temizlik görevlisi ve 30 güvenlik görevlisi olmak üzere toplamda 58 kişi her gün AKM'ye gidip imza defterine kaydını düşüyor.

Boş binayı 30 güvenlik görevlisi koruyor

Boş binayı 30 güvenlik görevlisi koruyor

AKM’nin bahçesinde daha önce mutfak olarak hizmet veren iki katlı binaya yerleşen personelin her gün işe geldiği fakat gün boyunca masalarında oturmak dışında yaptıkları bir iş yapmadıkları belirtildi.

Her temizlik işçisine neredeyse sadece bir odanın düştüğü boş AKM binasını 30 güvenlik görevlisinin koruyor olması da ayrıca dikkat çekiyor.

'Faydalı olabileceğimiz başka birimlerde görev almamız gerek'

'Faydalı olabileceğimiz başka birimlerde görev almamız gerek'

AKM’nin müdürünün resmi plakalı devletin aracını kullanıp Ataköy’deki lojmanda yaşadığı belirtilirken ismini vermeyen bir çalışan, AKM’nin eski müdürü Bülent Bilgin döneminde şube müdürü sayısının bire indirildiğini, personelin geçici görevle bakanlığın başka birimlerine gönderildiğini, ancak Bilgin emekli olunca personelin geri çağrıldığını anlattı. Sabahtan akşama kadar boş oturduklarını, huzursuz olduklarını belirterek faydalı olabilecekleri başka birimlerde görev almaları gerektiğini ifade etti.

AKM, 2005 yılında depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yıkılması gündeme getirilince 2007 yılında İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından ‘‘1. Grup Kültür Varlığı’’ olarak tescillendi. Yıkımı yapılamayınca 2008 yılında tadilat gerekçesiyle AKM’nin sanatsal faaliyetleri durduruldu.

Boş AKM binasında 58 kişinin çalıştırılması Twitter'da da gündem oldu...

Boş AKM binasında 58 kişinin çalıştırılması Twitter'da da gündem oldu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
387
127
45
27
19
19
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Bina boşta olsa güvenlik bulunması gerekiyor. Tinerciler mesken tutar, hurdacılar kapıyı pencereyi talan eder, kabloları sökerler vs. Ancak 58 kişi bayağı ab... Devamını Gör

Apollonia corleone

Çok var devlet binalarinda boş duran sadece masada oturup para alan insan.Bir akrabam var belediyede calisiyor.Bedavadan belediyenin arabasini kullaniyor,ben... Devamını Gör

Alp Eren A.kaya

Kültür ve sanatı öldürürseniz toplum bilincini kırıp emin adımlarla hedefinize doğru ilerlersiniz. Akm'nin kapalı olmasının esas sebebi budur.