Görüş Bildir
Haberler
Yıllara Meydan Okuyorlar! İşte Tarihi Asla Geçmeyen ve Bozulmayan 8 Yiyecek

Yıllara Meydan Okuyorlar! İşte Tarihi Asla Geçmeyen ve Bozulmayan 8 Yiyecek

R.G.
09.12.2020 - 16:16

Uzun yıllar mutfak dolaplarınızın bir köşesinde veya buzdolabınızın derinliklerinde sakladığınız yiyecekleriniz var mı? Peki hiç “Acaba bozulmuş mudur?” endişesi hissettiniz mi? Eğer cevabınız “Evet!” ise sizler için derlediğimiz uzun zaman bozulmayan yiyeceklere göz atmak istemez misiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Beyaz pirinç

1. Beyaz pirinç

Dünyanın her yerinde sofralarımıza eşlik eden pirinç uygun sıcaklık ve hava almayacak ortamlarda uzun süre muhafaza edilebiliyor. Üstelik bozulma konusunda gösterdiği dayanıklılığın yanı sıra içerdiği mineral ve vitaminler sayesinde kanser hastalığına yakalanma riskini de azaltıyor.

2. Sirke

2. Sirke

Birçok çeşidi bulunan ve türlü yemekler ile salatalarda zevkle tüketilen sirke, uygun koşullarda saklandığında uzun süre bozulmadan kendini koruyabiliyor. Sirkeyi hava ile teması olmayan, serin ve ışıktan izole alanlarda saklayabilirsiniz.

3. Mısır nişastası

3. Mısır nişastası

Yaygın bir şekilde kullanılmamasına rağmen evlerimizde mutlaka bulunan mısır nişastası; kuru, serin ve hava almayacak şekilde muhafaza edildiği takdirde uzun yıllar saklanabilir.

4. Bal

4. Bal

İçeriğinde hiçbir zararlı madde olmayan bal, vücudumuz için tam bir enerji bombası. Aynı zamanda uzun süre de saklanabiliyor. Zaman içinde kristalize olması veya renginin değişmesi ise bozulduğu anlamına gelmiyor. Kavanozu ılık suya tutulduğunda anında eski haline dönebilen bal, oda sıcaklığını ve serin ortamları tercih ediyor diyebiliriz.

5. Tuz

5. Tuz

Birçok araştırmaya konu olan ve neredeyse tükettiğimiz tüm yemeklerde bulunan tuz, uygun koşullarda uzun yıllar saklanabiliyor. Yapılan araştırmalara göre, tuz nem almayacak şekilde saklandığında uzun yıllar taze kalabiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Şeker

6. Şeker

Özellikle kadınların asla hayır diyemediği tatlıların olmazsa olmazı şeker de uzun yıllar evlerimizde bozulmadan saklanabiliyor. Uygun saklama koşullarından söz etmek gerekirse; şekerin cam bir kavanozda hava almayacak şekilde, nemden uzak ve serin bir yerde muhafaza edilmesi gerekir.

7. Kuru fasulye

7. Kuru fasulye

En sevilen bakliyat çeşitlerinden biri olan fasulye uzun süre muhafaza edilebiliyor. Eğer böceklenme gibi bir problem ile karşılaşmak istemezseniz fasulyenizi nemden uzak cam kavanozlarda saklayabilirsiniz.

8. Toz vanilya

8. Toz vanilya

Mükemmel kokusu ile sizi leziz tatlılara doğru sürükleyen vanilya uzun süre tazeliğini ve tadını koruyabiliyor. Üstelik kokusu ile büyüleyen vanilya sadece iştahınızı kabartmakla kalmayıp, aynı zamanda sağlığınız için birçok faydayı da beraberinde getiriyor. Toz vanilyanızı buzdolabınızda gönül rahatlığı ile uzun zaman saklayabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
45
20
20
13
8
8
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın