Görüş Bildir
Haberler
Yılın İlk Dolunayında Kadınlara Öneriler

etiket Yılın İlk Dolunayında Kadınlara Öneriler

Dr. Nil Keskin
06.01.2023 - 16:42 Son Güncelleme: 06.01.2023 - 23:01

Tüm eski kadim uygarlıklardaki azizeler, tanrıçalar, yüksek kadın ruhlar seni güçlendirmek için artık bilinç düzeyinde sana kendini hissettiriyor. Asırlar boyu farklı coğrafyalarda varlık gösteren ve enerjileri kollektif bilinçdışından bugüne taşınan... 

Türk Mitolojisi, Mısır, Sümerler, Yunan mitolojisi, Hint Mitolojisinin bize işaretlerini verdiği. Topraklardaki izlerin bize hem mistisizm, sembolizm hem de bilimsel açıdan güçlerini, erdemlerini yansıttığı. Isis, Sekmet, Athena, Artemis, Şakti, Gaia, Spohia, Mecdelli Meryem, Meryem Ana, Afrodit den ve daha nicelerinden bahsediyorum. Ataerkil devrimlerle, toplumsal tabularla üstleri kapatılan, ışıkları engellenen.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sana bunların hayatlarındaki yaşam deneyimlerini ve bugüne olan izdüşümlerinin nasıl olduğunu podcastlerimde, kitaplarımda ve bu köşemdeki yazılarımda hep paylaştım.

Özellikle geçtiğimiz yıl 2022 bu kollektif sesin yükseldiği ve Dişil Uyanışın sana yine daha önce nedenlerini yazdığım gibi Anadolu; dan yükselişinin tam anlamıyla başladığı bir sene oldu. Tabi bu birden bire olmadı. Adım adım ortaya üstü örtülü kaynaklardan çıktığı ve tabi çıkmaya devam ettiği .... Bu yükselişin geçmişin sayfalarından bu yana nasıl olduğunu merak ediyorsan lütfen “Kadınlar Birlik Olup Anadolu’dan Dünyaya doğru Yükselişe Geçecek” konulu dişil uyanış yazımı oku. 

Tarihin sayfalarından bugüne olan tüm etkileriyle sana bu geçmişi hatırlaman, ve geleceği tasarlaman için buradayım. Gelecek tasarımı için kodlarını da Yeni Dişil kitabında paylaştım. 

Bugün de yine bunu hatırlamanın ve tam da şu anda yaşamayı seçtiğin bedeninde ve hayat deneyiminde canlandırmanın yollarından birini aktarmak istiyorum. 

Yeryüzü ve gökyüzü hareketleri insan beden formlarındaki döngülerin hem mental hem de fiziksel seviyede hep işaretleri, etkileyenleri olmuştur. Geçmiş kayıtları incelediğimizde bu yüzden hep farklı rituellerle bu döngülerin onurlandırıldığını ve spiritüel olarak özellikle kadın beden formunun kanallık ettiği faydaları toplumlar bilinçle, bilgelikle ele almışlardır. 

Ya sonra ? Unutturulduğumuz, üstü kapatılan, bastırılan tarihsel bir süreçle Karşı karşıya kaldığımız için hastalanan bedenlere dönüşmüşüz. İşte artık gerçekten bunlara dönmek, hatırlamak, anlamak ve bugüne anlamlandırmak gerek...

Ay hareketlerini ve rituellerini bu anlamda yine önemseriz. Ay Döngüleri ve Kadın Bedeni yazılarımda yine bunları aktarmıştım.

Ay hareketlerini ve rituellerini bu anlamda yine önemseriz. Ay Döngüleri ve Kadın Bedeni yazılarımda yine bunları aktarmıştım.

Şu an içinde bulunduğumuz bu gece ki dolunayın da yine özel bir anlamı var. Ekibimdeki astrolog arkadaşlarımızın Yengeç Ana Ayı diye ifade ettikleri dolunay, 'Yuva'nın önemini yansıtır.  

Peki bu kadın bedeni ve ruhu için ne demek ? Yuvanın anlamı, kendi beden tapınağımız, fiziksel meskenimiz ve bu gezegende kendimizi 'evimizde' hissetmemizdir. Yine en çok unuttuğumuz, önemsemediğimiz, ataerkil yanılgıların içinde farklı etikletlere maruz kalan fiziksel meskenimiz.

Erkek bedeninden hem biyolojik hem de spiritüel olarak farklı olan….

Bedensel Pozitivizm akımı yada nötralizm dediğimiz konu tam da dişil beden farkındalığı ve sana dayatılan olması gereken kalıplarda kalmamaktan geçiyor. Bedeninin tüm bölümleriyle barışman, kıvrımlarını kabul etmen, görsel hizmetin ötesinde ruhsal hizmetinin kıymetine varman gerekiyor. 

Batının gittikçe cinsiyetsizliğe gittiği şu dönemde, kadınların ve erkeklerin tekamül ettikçe aslında daha çok birbirlerine benzeyecekleri ifade ediliyor. Oysaki geçmiş kadim bilgilere gidersek ve bunlardan rehberli alırsak birbirine benzemek değil, farklılıklarla birlik oluşturmaktan bahsetmek daha doğru olacaktır diye inananlardanım.

Kadın ve erkek bedeninde karşılaştığımız dişil ve eril enerjinin dengesizliklerinin nelere sebebiyet verdiğini hepimiz biliyoruz.

Kadın ve erkek bedeninde karşılaştığımız dişil ve eril enerjinin dengesizliklerinin nelere sebebiyet verdiğini hepimiz biliyoruz.

Bu noktada kadın beden daha çok dişil enerjiye sahip olduğu için ve bu enerji dönüştüren, şifalandıran olduğu için hep korkulan olmuştur. Oysaki bir kadın erkeğin daha fazla eril enerjisi olduğunu kabul eder. Kabul etmediği savaştığı takdirde de yine sorunlar yaşar. Temel umudumuz, kaynaklara eşit erişimle farklı beden formlarına uyumlu enerjileri yönetebilmek olmalıdır. 

Kabul edilmesi gereken farklılıklardan biri kadının fiziksel döngüleridir. Bu döngüler erkek beden formundan hem sayıca, hem de sıklık ve tekrar anlamında daha fazladır. Her ay adet olmak, hamilelik, emzirme, loğosalık, menopoz vb. Yaratıcılığın bir kadın bedeninde daha fazla olabileceğini bu döngüleri gös önünde bulundurarak neden kabul etmeyiz? Neden bu kutsallığı taçlandırmayız? Neden rahmin gücüne sahip olan kadına bunu geri iade etmeyiz? Kadını, erkeği, çocuğu bu dünyaya getirme yetisi verilen bu beden formundan asırlar boyu ne istedik? Neden hak ettiği saygıyı vermedik? 

Biliyoruz ki ; kadın biyolojik farkları ile yaratılışından bu yana bu dönemlerde girdiği duygusal ve spiritüel boyutlarla farklı enerjilere ve güçlere erişebilir. 

Tekrar dolunayın önemine gelecek olursak ; bu dolunay dolayısıyla aynı zamanda fiziksel, sezgisel ve duygusal bedenlerinizin kutsal sularını onurlandırmanın önemini yansıtıyor. Ayrıca temizlenmesi, iyileştirilmesi ve dönüştürülmesi gereken gölgeleri aydınlatmak için de bir fırsat. Gölgelerden arınma konusu kendi geçmişinin, hem de kollektif bilinçten sana aktarılan kadınlık algısından arınma anlamına gelir. Böylelikle daha eskilerde var olan asıl erdemli, güçlü potansiyelindeki kadınlığı uyandırabilirsin.

Bu yüzden dolunayları spiritüel çalışmaların adına değerlendirmen için sana kolaylıkla uygulayabileceğin araçları sağlıyoruz.

Bu yüzden dolunayları spiritüel çalışmaların adına değerlendirmen için sana kolaylıkla uygulayabileceğin araçları sağlıyoruz.

Meditasyon çalışmaları bu anlamdaki en etkili yöntemlerden biri. Meditasyonun faydalarını yine bu köşemdeki farklı yazılarımda bulabilirsin. Ancak burada şu an önemli olan meditasyonun tanıdık geleni uyandırma potansiyeli. Önce zihnin, sonra kalbinin, oradan da ruhunun derinlerinde var olan kodlardan bahsediyorum. Köklere doğru gidişten bahsediyorum. Bu kökler özellikle Rahim kanalı üzerinden çalışıldığında oldukça etkili olur. Bir süredir bizimle rahimle bağ kurma çalışmaları yapanlar, dolunay çalışmalarında daha büyük etki gördüler. Ya da daha önce Ay Rituellerini düzenli yapanlar da aynı şekilde bazı dolunay ve yeni aylarda yer ve gökteki hareketlerden farklı sezgisel yükselişler yaşadılar. Goddess ile süreçte olan kadın dostlarımda oldukça güzel ve farklı deneyimleri işitmek bizi de mutlu ediyor tabi.. Bunun bir yolculuk olduğunu sana her fırsatta hatırlatıyorum. 

Şimdi sana bu anlamda uygulayabileceğin GODDESS tamamlayıcı proses/ protokolleri hem de sadece bu geceye özel yapabileceğin çalışmaları sıralayacağım. 

Tamamlayıcı Proses/Protokoller :

1. İçsel Yolculuk

2. Rahim Şifası

3. Adet Döngüsü Onurlandırma 

4. Dişil Dönüşüm 

5. Bağışlama 

Bu geceye özel yine uygulamadan dinleyebileceğin ve yapabileceğin çalışmalar :

1. Dolunay Podcasti

2. Dolunay Suyu Ritueli

3. Dolunay Meditasyonu

4. Tanrıça Inanna Dolunay Çalışması 

Şifa olsun.

Seni şefkatle kucaklıyorum.

Goddess aplikasyonu indirmek ve tüm uygulamalara ilk yedi gün ücretsiz erişmek için link.

Linktree

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KumdanKum

Ay hiçbir şey anlamadım🤯dolunayda iyi bişi olacak sanırım :)

KumdanKum

beyin yakan cinsten :)

kesmiyorum

Öf ne doktoru bu