Görüş Bildir
Haberler
Yılbaşını Unutulmaz Bir Geceye Çevirmek Mümkün! Farklı Oyunlar ile Eğlenceli Bir Geceye Ne Dersiniz?

Yılbaşını Unutulmaz Bir Geceye Çevirmek Mümkün! Farklı Oyunlar ile Eğlenceli Bir Geceye Ne Dersiniz?

25.12.2021 - 07:00

Yılın son gecesini, yeni bir yılın da başlangıcını simgeleyen yılbaşı partileri heyecanla bekleniyor. Yine 'Sanki göz açıp kapayıncaya kadar geçti' diye düşündüğümüz bir yılı geride bırakıyoruz. Her yerin pırıl pırıl süslemeler ve ışıl ışıl ağaçlarla donatıldığı bu keyifli gecenin planlarını hazırlamak da ayrı bir keyif oluyor. Bütün planların yanı sıra bazı aktivitelere de ihtiyaç duyuyoruz. Yeni yıla evinde, aile veya arkadaşlarıyla en güzel şekilde girmek isteyen ve keyifli aktivite arayanlar için eğlenceli dakikalar geçirmelerini sağlayacak bir oyun listesi hazırladık. Haydi, başlayalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bir Yılbaşı Klasiği: Tombala

1. Bir Yılbaşı Klasiği: Tombala

Yılbaşı denildiğinde akla ilk gelen oyun olan Tombala, modası hiç geçmeyen bir eğlence. Büyükten küçüğe herkesin severek oynayabileceği Tombala, torbadan çekilen numaralı taşları seçmiş olduğunuz kartın üzerindeki numaralarla eşleştirerek oynadığınız bir oyun. Üç satırdan oluşan kartların bir satırını tamamlayan kişi birinci çinko, ikiyi tamamlayan ikinci çinko ve hepsini tamamlayan kişi de tombala diye bağırır ve oyunun kazananı olur. Oyunu daha keyifli hale getirmek için çinko sahiplerine ve Tombala'yı kazanana bir ödül tanımlayabilir ve yarış heyecanını arttırabilirsiniz.

2. Kalabalık Gecelerin Vazgeçilmezleri: Kutu Oyunları

2. Kalabalık Gecelerin Vazgeçilmezleri: Kutu Oyunları

Yılbaşı, arkadaşlar ve aile denince akla ilk gelen, kalabalıkla oynanan kutu oyunları oluyor. Klasikleşmiş olan bu oyunları sevmeyen yoktur diye tahmin ediyoruz. Tabu, Monopoly ve Scrabble gibi birbirinden farklı içeriklere sahip kutu oyunları konuşmayı sevenlere, ticari zekasına güvenenlere ve kelime haznesiyle gurur duyanlara eğlenceli bir gece sunuyor. Kalabalıkla daha eğlenceli olan oyunlar, yılbaşı gecenizi şenlendirmeniz için oldukça iyi bir seçenek.

3. Masumlar ve Suçlular Kapışıyor: Vampir Köylü

3. Masumlar ve Suçlular Kapışıyor: Vampir Köylü

Birçok farklı versiyonu bulunan Vampir Köylü Oyunu, aile ve arkadaşlarla keyifli vakit geçirmek için birebir. En az dört kişiyle oynanan oyun, kişi sayısı arttıkça daha da keyifli hale geliyor. Oyunda bir moderatör seçilir ve roller ya bu kişi tarafından ya da kurayla belirlenir. Vampir sayısı köylü sayısının üçte biri oranında olacak şekilde ayarlanır. Daha sonra vampirler köyde birilerini öldürmeye, köylüler de bu vampirlerin kim olduğunu bulmaya çalışır. Vampirlerin de köylü gibi davranıp masum köyünüzü yok edebileceklerini unutmamanızda fayda var.

4. Sora Sora Herkes Bulunur: Kim Olduğunu Tahmin Et

4. Sora Sora Herkes Bulunur: Kim Olduğunu Tahmin Et

Tahmin oyunlarını sevenlerin bayılarak oynayacağı bir oyun da Kim Olduğunu Tahmin Et Oyunu. Oyunda karşılıklı iki kişi veya grup birbirleri için çizgi karakter, oyuncu, hayvan vb. bir rol belirleyip küçük bir kağıda yazar. Daha sonra tahmin etmeye çalışan taraf 'İnsan mıyım?', 'Oyuncu muyum?', 'Erkek miyim?' gibi sorular sorarak kim olduğunu bulmaya çalışır. Karşı taraf sorulara sadece evet veya hayır şeklinde cevap verir. Karşılıklı olarak tahminler yürütülür. Bu oyundan sıkılana kadar oynayabilir ve istediğiniz sayıda karakteri tahmin etmeye çalışabilirsiniz.

5. Biz Konuşmadan da Anlaşıyoruz: Sessiz Sinema

5. Biz Konuşmadan da Anlaşıyoruz: Sessiz Sinema

Gelenekselleşen oyunlardan olan Sessiz Sinema, yılbaşı gecenize eğlence katmaya yardım edebilir. Karşılıklı iki takımla oynanan oyunda takımlar belirlendikten sonra karşı taraftan seçilen bir kişiye film ismi söylenir. Seçilen kişi, kendi takımına bu filmi hiç konuşmadan anlatmaya çalışır. Arkadaşlarınızın ya da aile bireylerinizin filmi anlatmaya çalışırken yapacağı hareketlerle kahkahaların havada uçuşacağından emin gibiyiz. Bu oyunu da sıkılana veya film arşiviniz tükenene kadar oynayarak eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Zengin Olma Hayaliyle Takip Edilen İpuçları: Hazine Bulmaca

6. Zengin Olma Hayaliyle Takip Edilen İpuçları: Hazine Bulmaca

Tamamen yaratıcılığınıza kalmış olan Hazine Bulma Oyunu, iki grupla oynanır. İlk olarak evinize bir hazine yerleştirin. Oyunu daha eğlenceli hale getirmek için bu hazineyi gerçek bir ödül olarak belirleyebilir ve kazanan takıma verebilirsiniz. Daha sonra hazineye giden ipuçlarının ve direktiflerin olduğu bir kağıt hazırlayın. Her grup kağıttaki soruların cevaplarını bularak bir sonraki ipucuna geçmeye çalışırken aralarda farklı soru ve problemlerle onları durdurabilirsiniz. Bakalım hazineye ilk ulaşan kim olacak?

7. Ya Bu Doğruysa? İki Doğru Bir Yalan

7. Ya Bu Doğruysa? İki Doğru Bir Yalan

İki Doğru Bir Yalan Oyunu, kendiniz ve arkadaşlarınız hakkında birçok gerçeği ortaya dökecek! Oyunda sırası gelen kişi kendisi hakkında iki tane doğru bir tane de yalan bilgi verir. Diğer oyuncular da hangilerinin gerçek hangisinin yalan olduğunu bulmaya çalışır. Oyunu daha eğlenceli hale getirmek için yalanlarınızı en basit, doğrularınızı da en şaşırtıcı olanlardan yana seçmenizde fayda var. Yılbaşına özel olarak yeni yıldan beklentilerinizi de oyuna adapte edebilir ve farklılık yaratabilirsiniz.

8. Birkaç Malzemeyle Beklenmedik Tatlar: Sürpriz İstasyonu

8. Birkaç Malzemeyle Beklenmedik Tatlar: Sürpriz İstasyonu

Arkadaşlarınızla ilişkilerinizi tekrar gözden geçirmenize yol açacak bir oyun var sırada, Sürpriz İstasyonu. Evin bir köşesine meyve, şekerleme, baharat, farklı soslar ve aklınıza ne gelirse sıralayın. Peki buradaki oyun ne? Evdeki herkes seçtiği birine bu malzemelerle bir tarif hazırlar ama içinde ne olduğunu sadece hazırlayan kişi bilir. Kişinin inisiyatifine kalmış bu tarif, sizin için bir ödül de olabilir ceza da. Oyunu eğlenceli hale getirmek için malzeme tahmini yapmaya da çalışabilirsiniz. Bakalım hangi arkadaşınız nasıl tariflerle sizi büyüleyecek?

9. Şarkı Söylemeden Yeni Yıla Girmeyi Düşünmeyin: Karaoke Yarışması

9. Şarkı Söylemeden Yeni Yıla Girmeyi Düşünmeyin: Karaoke Yarışması

Karaoke yapmayı sevmeyen yok denecek kadar az. Yılbaşında da bir karaoke yarışması düzenlememek yeni yıla haksızlık olur diyebiliriz. Karaoke için bir mikrofon ve bilgisayar yeterli ama mikrofonunuz yoksa da çok önemli değil, sesiniz yeter de artar bile. Yarışmayı eğlenceli hale getirmek için bir jüri seçebilirsiniz. Yarışmacılar kendine güvendikleri şarkıları seçer ve söyler. Daha sonra jüri oylarıyla kazanan belirlenir. Kazananı teşvik etmek için aranızda bir hediye belirleyebilir ve ödül olarak takdim edebilirsiniz.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
2
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın