Görüş Bildir
Haberler
YGS ve LYS'de Netlerini Artırma Yöntemleri

YGS ve LYS'de Netlerini Artırma Yöntemleri

parlakbirgelecek.com
14.03.2014 - 14:38 Son Güncelleme: 14.03.2014 - 14:55

YGS ve LYS'de Netlerini Artırma Yöntemleri

Üniversite sınavlarına hazırlanma sürecinde öğrencilerin stres yaşamasına ve endişelenmesine sebep olan en önemli konulardan biri netlerinin artmıyor oluşu ile ilgili. Biz de senin için netlerini artırmana yardımcı olabilecek bazı ipuçları hazırladık:

  • YGS’ye hazırlanma sürecinde sınavda en fazla çıkan konuların neler olduğunu, derslerin ağırlıklarını ve sınava ne şekilde çalışacağını bilmen oldukça önemli. Bu konularda YGS’nin Şifreleri yazımız sana yardımcı olabilir.

  • Bildiğin ya da kolay olduğunu düşündüğün konularla ilgili soruları çözerken, ilk doğru gördüğün cevabı işaretlemekten kaçın. Önce sorunun ve cevapların tamamını oku. Böylece kolay olduğunu düşündüğün sorularla ilgili hata yapma riskin azalacaktır.

  • Soruları okurken çok hızlı davranarak hata yapmaktan ve çok dikkatli davranarak zaman kaybetmekten kaçın. Anlayamadığın ya da doğruluğundan emin olmadığın soruları mutlaka boş bırak.

  • Soruları çözerken, eğer konu hakkında yeterli bilgiye sahip değilsen, yanlış olduğuna emin olduğun şıkları eleyerek doğru cevaba ulaşabilirsin. İstatistiki olarak şık eleyebildiğin sorularda tahmin yürütmen netlerini artırmana yardımcı olacaktır.

  • Soruları doğru cevaplamakta en büyük etkenlerden biri dikkatli okumak ve sorunun mantığını kavrayabilmek. Soruları kendi mantığına göre değil, soruların mantığına ve senden ne istediğine göre cevaplamalısın.

  • Sınava hazırlanırken tek bir kaynaktan soru çözmek yerine birbirinden farklı çok sayıda kaynağı kullanman, aynı konuyla ilgili birbirinden farklı çok sayıda soru örneğini görmüş olursun.

  • Test sınavlarında bilgi, yorum ve hızın önemli olduğunu unutma.Çoktan Seçmeli Sınavlarda Başarı yazımız bu konularda sana yardımcı olabilir.

  • Soruları okurken, soru metninde altı çizilmiş ya da koyu renkle yazılmış kelimelere dikkat etmelisin. Bunun yanı sıra olumlu ve olumsuz ifadelerin pek çok öğrencinin hata yapmasına sebep olduğunu unutmamalısın.

  • Bildiğin konularla ilgili soruları gördüğünde, soruyu tam olarak okumadan cevaplara geçmen hata yapma olasılığını artıracaktır.

  • Özellikle sözel derslerde yer alan karışık, uzun ve zor görülen soruları atlama. Bu tür sorular çoğunlukla daha fazla bilgi ve ipucu içerdiği için yorumlamanın daha kolay olduğu sorulardır.

  • Tarih, coğrafya ve felsefe gibi sözel derslerde ezber yapman gerekebilir. Bu konuda Ezber Bozan Ezber Teknikleri yazımız sana yardımcı olabilir. Bunun yanı sıra sözel derslere çalışırken bir konuyu tam olarak anlamadan diğer konuya çalışmamalı ve konuların detayına inmekten kaçınmalısın.

  • Tüm derslere daha kısa zaman ayırarak daha başarılı olmak için kullanabileceğin bir yöntem ise Günlük Tekrar Yöntemi. Bu yöntem hakkında daha fazla bilgi edinmek için Günlük Pratik Yapyazımızdan faydalanabilirsin.

  • Tüm bunların yanı sıra hangi konulara çalışarak netlerini daha fazla artırabileceğine ve hangi konularda eksiğin olduğuna ilişkin daha fazla bilgi edinmek için ücretsiz Seviye Tespit Sınavınıalabilir ve netlerini artırmak için Akıllı Çalışma Sistemi ile çalışabilirsin.

Daha fazlası için Parlakbirgelecek.com Faydalı Bilgiler bölümünü ziyaret edebilirsin.

Kaynak: http://www.parlakbirgelecek.com/tr/fa...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
189
103
80
55
50
49
30