Görüş Bildir
Haberler
Yetiştirdiği Üründen Para Kazanamayan Çiftçi Kiraz Ağaçlarını Kesti...

Yetiştirdiği Üründen Para Kazanamayan Çiftçi Kiraz Ağaçlarını Kesti...

Ulaş
22.06.2021 - 16:11

Bilecik’te 10 yıl önce 8 liradan sattığı kirazına, şimdi 2 liradan müşteri arayan 39 yaşındaki çiftçi İsmail Ayaz, 62 dönümlük arazisindeki bin 500 kök kiraz ağacını motorlu testereyle kesmeye başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeniköy’de yaşayan İsmail Ayaz, yetiştirdiği ürünün para etmediğini belirterek, 'Kiraz para etmiyor, 2 lira ya da 3 lira. İstanbul’a vardığınız zaman 15 liraya kiraz yiyor, vatandaş. Aracı, komisyoncu, halcisi para kazanıyor biz çiftçiler rezillik çekiyoruz. Son durum, gördüğünüz gibi ağaçları kesmeye başladık” dedi.

'Mazot 7, gübre 150-200 lira oldu...'

ANKA Haber Ajansı'na konuşan İsmail Ayaz, üreticinin perişan halde olduğunu belirterek, yetkililere seslendi 👇

ANKA Haber Ajansı'na konuşan İsmail Ayaz, üreticinin perişan halde olduğunu belirterek, yetkililere seslendi 👇

'Bize çare olun, yardım edin. Bize online satış sunuyorlar; ‘şu var, bu var’ diyorlar ama hiçbir şey yok meydanda. Biz yine ortada halciye, komisyoncuya muhtaç kalıyoruz. Online satışın da hiçbir başarıya ulaştığı yok. Ürün satıyoruz ama işçi ile ortak satıyoruz. Günlük 100 lira yevmiyeleri var. Kirazı 2 liraya verdiğin zaman; bir işçi 70 kilo kiraz topluyor 2 ile çarpınca 140 lira ediyor. 100 lirası işçinin 40 lirası benim. İşçi benden daha çok kazanıyor. Gördüğünüz bu tarla 40 dönüm ama sadece 40 dönümle bitmiyor. 15 dönümlük ve 7 dönümlük diğer tarlalar da var. Sıra oralara da gelecek. Burayı bitireceğiz ondan sonra oraya geçeceğiz, hepsini keseceğim! Burada 15 yaşında olan ağaç da var, 40 yaşında olan ağaç da var. Her sene aynı şey para etmiyor. Hayatımda bir sefer ihracata mal verdim; 10 sene önceydi, o zamanlar kirazı 8 liraya verdim, şu an da 2 lira. 10 sene öncesi nerede sonrası nerede? Yapılacak iş değil.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
65
47
34
6
6
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
senem durse

Ağaç kesersek nasıl bir tepki göstermiş oluyor? Bunların sorumlusu ağaç mı,sorumlu kimse ona tepki göster o zaman

avimoshe

IQ yok bu millette yav

Pasif Kullanıcı

kapitalizm gölgesini satamadığı ağacı keser. bu ülkenin insanına filan üzülmüyorum bok böceği bile daha verimli bu halktan.