Görüş Bildir
Haberler
Yeşili ve Mavisiyle Bir Doğa Harikası Olan Antalya’nın En Güzel Plajları

etiket Yeşili ve Mavisiyle Bir Doğa Harikası Olan Antalya’nın En Güzel Plajları

Antalya, Akdeniz'in en turistik şehirlerinden biridir. Deniziyle ve ormanıyla âdeta bir doğa harikasıdır. Dünyanın çoğu yerindeki insanlar tarafından neredeyse her mevsim ziyaret edilir. Ancak özellikle yaz aylarında hem yurt içinden hem yurt dışından birçok ziyaretçiyi ağırlar. Muhteşem plajlarıyla ziyaretçilerini büyülemeyi başarır. Biz de Antalya'nın en güzel plajları hakkında bir araştırma yaptık. Antalya'ya yolunuz düştüğünde mutlaka bu plajlara da uğramadan dönmeyin deriz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaputaş Plajı

Kaputaş Plajı
www.instagram.com

Kaputaş Plajı, Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunur. Nefes kesen manzarası ve berrak deniziyle ünlüdür. Parlak turkuaz rengi denizi vardır. Bu sebeple Antalya'nın en popüler plajları arasındadır. Buradaki su diğer yerdeki denizlerden daha serindir. Bir de plaj, yol seviyesinin biraz altında olduğu için ulaşım sırasında 200 adet merdiven basamağından inmeniz gerekir.

Lara Plajı

Lara Plajı
www.instagram.com

Lara Plajı, Antalya'nın en çok sevilen plajları arasında yer alır. Çocuklu aileler için uygundur. Burası ayrıca Antalya Havalimanı'na da yakındır. Yani Antalya'ya geldiğinizde kolayca buraya ulaşabilme şansınız vardır. Gelmişken plaj voleybolu ve su sporları ile tatilinize eğlence katabilirsiniz.

Suluada Plajı

Suluada Plajı
www.instagram.com

Suluada, Antalya Kumluca ilçesinde bulunur. Buraya Adrasan sahilden ulaşabilirsiniz. Buradaki plaj turkuaz renkte denize ve bembeyaz kuma sahiptir. Dolayısıyla Antalya'nın en güzel kumsalları arasında yer alır. Su altı mağaraları vardır. Hatta adanın uç kısmında bulunan Aşıklar Mağarası'ndan adanın diğer tarafına geçmeniz mümkündür.

Phaselis (Faselis) Plajı

Phaselis (Faselis) Plajı
www.instagram.com

Phaselis, Antalya Kemer ilçesindedir. Tarihî yerleri seviyorsanız, burayı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Berrak suyu ve plajları ile de ünlü bir yerdir. Antik kalıntılar arasında yüzmek isteyenlerin tercihi olabilir. Buraya geldiğinizde Kemer'de bir yerde kalmanız daha mantıklı olacaktır. Çünkü Kemer'den buraya ulaşım oldukça kolaydır. Hatta Kemer'den Phaselis'e günübirlik götüren tekneler mevcuttur.

Keleopatra Plajı

Keleopatra Plajı
www.instagram.com

Keleopatra Plajı, Antalya Alanya ilçesindedir. Alanya Kalesi yakınlarında bulunur. Antalya'nın en temiz plajları arasında yer alır. Alabildiğine geniş bir plajı bulunmaktadır. Adını Mısır Kraliçesi Kleopatra'dan almıştır. Denizi oldukça sığdır. Buraya gelmişken paraşüt, jet ski ve deniz bisikleti gibi aktiveler de yapabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Olympos (Olimpos) Plajı

Olympos (Olimpos) Plajı
www.instagram.com

Olympos, Antalya'nın Kumluca ilçesi sınırları içerisinde yer alır. Antalya'nın en güzel plajları denilince akla gelen yerlerdendir. Doğası, tarihî yerleri ve denizi ile âdete bir kartpostal gibidir. Burası aynı zamanda caretta caretta kaplumbağalarının yuvalama alanıdır. Avrupa'nın en iyi plajları arasındadır. Ayrıca Olimpos'u yılın her dönemi ziyaret edebilirsiniz.

Mermerli Plajı

Mermerli Plajı
www.instagram.com

Mermerli Plajı, Antalya Kaleiçi yat limanı yakınındadır. Antalya Havaalanı'ndan buraya ulaşım oldukça basittir. Suyu berraktır ve temizdir. Burası şehir merkezinde yer aldığı için zaman zaman kalabalık olabilir. Ancak çok sayıda şezlong vardır. Bu sebeple gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.

Ayışığı Plajı (Moonlight Beach)

Ayışığı Plajı (Moonlight Beach)
www.instagram.com

Ayışığı Plajı, Antalya Kemer ilçesindedir. Kemer'in en güzel plajları arasındadır. Kemer'de yüzülecek en güzel yer arıyorsanız, burayı gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. Buraya Kemer'de konaklayarak kolayca ulaşabilmeniz mümkündür. Bir de gece hayatına düşkünseniz, Kemer kaliteli eğlenceli mekânlarıyla bilinir.

Patara Plajı

Patara Plajı
www.instagram.com

Patara Plajı, Antalya'nın en sıra dışı plajlarındandır. Burası Antalya Kaş ilçesindedir. Kaş ile Fethiye arasında bulunur. Denizinde bazen çok yüksek dalgalar oluşabilmektedir. Bu sebeple çocuklu ailelerin buna dikkat etmesi önerilir. Kumsalı çevredeki kumsallara göre daha uzundur. Kumu ince ve denizi sığdır.

Beldibi Plajı

Beldibi Plajı
www.instagram.com

Beldibi Plajı, Antalya Kemer ilçesindedir. Burası Antalya merkeze ise 28 km uzaklıktadır. Oldukça temiz bir suya sahiptir. Sahil boyunca birçok su sporunu burada yapabilmeniz mümkündür. Ayrıca buraya havalimanından da kolayca ulaşabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
358
224
135
126
106
101
94
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Unfortunate soul

Talan edilmeden silin kimse bilmesin…

KoSeKu

Antalya genelde taşlık ve derin. bense İstanbul Karadeniz plajları Kumsal olduğu için daha güzel

tom lee jones

40-50 sene once pristine yerlerdi,artik kotu bitti akbbmhppkk son civiyi cakmak uzre batumdan iskenderuna.