Görüş Bildir
Haberler
Yeşilçam'ın Unutulmaz Filmleri Gölge Oyunuyla Canlanıyor

Yeşilçam'ın Unutulmaz Filmleri Gölge Oyunuyla Canlanıyor

Batuhan
08.12.2016 - 14:59

Tasarımcı Yağmur Cansel İlhan'ın projesi 'Loho, Yeşilçam Gölge Oyunu' kültürümüzün unutulmaya yüz tutmuş iki parçasını bir araya getiren bir zaman kapsülü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Günümüzde unutulmaya yüz tutmuş, akıllarda sadece anı olarak var olan iki büyük kavramı bir araya getirip bugüne taşıyan bir proje: Loho, Yeşilçam Gölge Oyunu. Genç tasarımcı Yağmur Cansel İlhan tarafından tasarlanan ve bir çeşit zaman kapsülü görevi gören bu kit sayesinde bugünün çocukları oyunlar oynayıp geçmişi öğrenirken o günün çocukları da eskiye bir yolculuk yapma imkanı buluyor. Böylece kültürümüzün artık unutulmak üzere olan parçaları yeniden canlandırılıyor.

Kitin içerisinde Çiçek Abbas, Hababam Sınıfı Uyanıyor ve Neşeli Günler filmleri bulunuyor

Kitin içerisinde Çiçek Abbas, Hababam Sınıfı Uyanıyor ve Neşeli Günler filmleri bulunuyor

Bigumigu'dan Deniz Tan'ın haberine göreYeşilçam Gölge Oyunu, bildiğimiz anlamda bir gölge oyunu içeren bir kit, eskilerden tek farkı Hacivat ve Karagöz yerine Yeşilçam karakterleriyle oynanıyor. Kitin içerisindeki oyun; temsili olarak seçilmiş 3 farklı film (Çiçek Abbas, Hababam Sınıfı Uyanıyor ve Neşeli Günler) ve içlerinden seçilen 3 farklı popüler ikili atışma sayılabilecek diyalog (Kapışma, Olimpiyatlar, Barıştırma Operasyonu) üzerine kurulu.

Kit, metal bir konserve kutusu içinde geliyor

Kit, metal bir konserve kutusu içinde geliyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tasarımın genel havası retro esintiler taşıyor. Kullanılan renk paleti ve çizgiler geçmiş yılları anımsatıyor. Kit, sanki taa o zamanlar metal bir zaman kapsülüne konup toprağa konulmuş izlenimi uyandırıyor. Bu izlenime paralel olarak da kit, metal bir konserve kutusu içinde geliyor.

Kutunun içinde gölge oyunları için gerekli olan tüm materyaller bulunuyor

Kutunun içinde gölge oyunları için gerekli olan tüm materyaller bulunuyor

Görseller: Behance

Kutunun kapağı açıldığında eski bir antenli televizyon ekranı maketi (sahne olarak kullanılmak üzere), 1 adet parşömen kağıdı (televizyonun ekranı olmak üzere), üzerinde karakter ve sahne dekorlarının olduğu 3 farklı maket (kesikli yerlerden kesip, çubuklara yapıştırılmak üzere), gerçek bir fan için gerekli yaka etiketleri (film ve karakterlerle uyumlu olarak) vardır. Kutunun bölmeli mukavva kısmında ise her biri özel yuva ve ambalajlarında 8’li kuru boya seti (üzeri tasarıma uygun giydirilmiş olarak), konuşma balonu şeklinde ikili diyalogları içeren konuşma kartları (3 farklı film için), ahşap çubuklar (karakterleri üzerine yapıştırmak ve oynatmak üzere), kağıt makası (karakter ve dekorları kesmek için) ve yine tasarıma uyumlu kendilerine has ambalajlarıyla el feneri (gölge oyununun olmazsa olmazı), mini sulu boya seti (karakterleri renklendirmek üzere kuru boyadan sıkılanlar yada karışık teknik kullanmak isteyenler için) ve yapıştırıcı (karakterleri çubuklara ve dekorları çeşitli yerlere yapıştırmak üzere) bulunuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
28
3
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın