Görüş Bildir
Haberler
Yenilginin Ardından Bölgeyi Terk Etmeye Başlayan Ermeniler Evlerini Ateşe Veriyor

Yenilginin Ardından Bölgeyi Terk Etmeye Başlayan Ermeniler Evlerini Ateşe Veriyor

Azerbaycan karşısında Dağlık Karabağ’da ağır yenilgiye uğrayan Ermeniler, 10 Kasım’da imzalanan ateşkes uyarınca iade etmek zorunda oldukları kentlerde konut, idari bina ve dükkânları ateşe vermeye başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet'ten Nerdun Hacıoğlu'nun haberine göre 44 gün süren İkinci Karabağ Savaşı’nda yenilgiyi kabul eden Ermenistan, 10 Kasım’da imzalanan üçlü Rusya-Azerbaycan-Ermenistan anlaşması gereği Kelbecer, Laçin ve Ağdam rayonlarından (idari birim) çekilmeye başladı.

Ancak çekilme sırasında Ermeniler, terk ettikleri evleri ateşe vermeye başladı.

Ancak çekilme sırasında Ermeniler, terk ettikleri evleri ateşe vermeye başladı.

Bölgeden aktarılan haberlere göre en yoğun kundaklama olayları 15 Kasım’da teslim edilmesi gereken Kelbecer rayonunda gözleniyor. 

Taşıyabilecekleri eşyaları araçlara yükleyen halk ve askerler, son hamle olarak evlerine benzin dökerek yakıyor.

"Yıkılsın daha iyi"

"Yıkılsın daha iyi"

Kelbecer’de tüm köy ve kasabaların üzerinde siyah dumanlar yükseliyor. ‘Sputnik Armenia’ yayını, “Buradaki köy ve kasabalarda kimse kalmıyor. Herkes Ermenistan istikametine kaçıyor. Evlerin dış kapısını kapatmadan önce kendileri binayı ateşe veriyor” diye durumu aktardı.

Bu yayına göre, evini yakan bir kişi, ‘Varlıklarımızı Azerbaycan’a tepside sunmak niyetinde değiliz. Meralarımız, maden ve taş ocaklarımız onlara kalmayacak. Yıkılsın daha iyi” dedi.

Kendi evlerini ateşe vermekle kalmayan Ermeniler yaşadıkları köy ve kasabalarda dükkân, market ve idari binaları da kullanılamaz halde bırakıyor.

Aliyev garanti vermişti

Aliyev garanti vermişti

Kelbecer’in yanı sıra benzer tablo Laçin ile Ağdam rayonlarında da gözleniyor. 

Halbuki Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev 10 Kasım anlaşmasının imzalandığı gece, “Biz işgal altındaki topraklarımızdan Ermenistan ordusunun çekilmesini sağlıyoruz. Sivil halk bir suça karışmadıysa çekinmeden evinde kalarak yaşamaya devam edebilir” demişti.

Azeriler çoğunluktaydı

Azeriler çoğunluktaydı

1992’deki Birinci Karabağ Savaşı öncesinde Azerbaycan’ın Kelbecer rayonunda 200 bin kadar Türk yaşıyordu. 1994 yılında yöre halkı mülteci olarak Azerbaycan içlerine göç etmek zorunda kaldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

850 bin kişi göç etmişti

850 bin kişi göç etmişti

28 yıl önce Ermeniler tarafından işgal edilen Azerbaycan’a ait yedi rayondan göç etmek zorunda kalan toplam Azerbaycanlı sayısı ise 850 bin kişi civarındaydı. 

Yeni doğan çocuklarıyla Azerbaycanlı göçmenlerin 1 milyon olduğu tahmin ediliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
107
25
20
10
7
7
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Techir zamanıda böyle yaptılar millet kendini savununca bizi öldürüyolar bizi katlediyolar diyolar. Sanki kendi toprağı da onlara bırakacak değiliz diyor. Az... Devamını Gör

Heisenberg

Bu Rumlar, Ermeniler, Araplar hep böyle. Yenilgiyi asla kabul edemiyorlar.

yuuki

su ermeniler hic duzelen millet diyil nankor gelib nankor gidiyorlar