Görüş Bildir
Haberler
TV
Yeniden Yayınlansa Oturup Çılgınlar Gibi Seyredeceğimiz 17 Efsane Program ve Dizi

etiket Yeniden Yayınlansa Oturup Çılgınlar Gibi Seyredeceğimiz 17 Efsane Program ve Dizi

Eda Aytekin
20.02.2017 - 16:48 Son Güncelleme: 30.06.2021 - 15:14

Televizyon seyretmek, hayatımızın büyük bir bölümünü kapsıyor. Her ne kadar 'Yoo ben hep belgesel seyrediyorum...' diyenlerin sayısı çok olsa da, herkesin büyük bir zevkle seyrettiği bazı unutulmaz programlar ve diziler var. Biz biraz eskilerle yenileri karıştırdık ama elbette liste bu kadarla sınırlı değil. Şimdi bu programlar yeniden yayınlansa oturup izlemez misiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gecekondu

Durul Bazan ve Erkan Köse'nin bizleri gülmekten öldürdüğü bir programdı Gecekondu. Bize kalırsa Türk Televizyonlarının gelmiş geçmiş en farklı projelerinden biriydi. Özellikle doğaçlama oyunculuklar. her hafta gelen konukların o şaşkın tavrı ve elbette Erkan Köse'nin bozlakları bu programı efsaneler arasına soktu.

2. İkinci Bahar

Türkan Şoray ve Şener Şen'in bu sıcacık aile dizisini unutmak mümkün değil. Samatya'da çekilen diziyi seyrederken neredeyse hepimiz o mahallede yaşıyorduk. Nurgül Yeşilçay ve Ozan Güven'in oyunculuk kariyerine yeni başladığı dönemlerdi o zamanlar.

3. Gerçek Kesit

Hala daha Flash TV'de tekrarları yayınlanan fenomen bir programdı. Sarı Bıyık, Kaleci Saçlı Adam, Beyaz Çorap asla unutamadığımız karakterlerden sadece bir kısmı. Kısıtlı bütçe ile neler yapılabildiğinin en büyük göstergesiydi adeta.

4. Yıldo ile Gece Programları

Hayatımıza ilk giren gece programcısıdır Yıldo. Özellikle gece kocasını uyuttuktan sonra telefonla bağlanan kadınlar, 'kafadan kopardınız beni' cümlesi ve 'Ne? Hahahaa' gülüşü resmen aklımıza kazındı. Bu cesur adamı ve programlarını gerçekten özlüyoruz.

5. Bir Demet Tiyatro

Mükremin Çıtır'dan Feriştah Yenge'ye kadar her bir karakterine hasta olduğumuz programın eski bölümlerini bazen internetten çevirip çevirip seyrediyoruz. Şimdi yayınlansa, hiç tereddüt etmeden işi gücü bırakıp televizyonun karşısına otururuz yine.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Deli Yürek

Kenan İmirzalıoğlu'nun delikanlılık kavramını ülkeye yeniden tanıttığı diziyi unutmak ne mümkün. Sonrasında çokça gördüğümüz kötü mafya dizilerinden apayrı bir güzelliği ve duygusallığı vardı bu dizinin. Hala daha seyretmek için can atan fanları mevcut.

7. Ya Şundadır Ya Bunda

Mehmet Ali Erbil'in hunharca yaptığı espriler bir kesimin tepkisini çekse de birçok insan tarafından keyifle izleniyordu. Maalesef talihsiz bir kaza yaşanınca program yayından kaldırıldı.

8. Resim Sevinci

Bob Ross, herhalde hepimize resim sanatını sevdiren bir insan olmuştur. Gözümüzün önünde yaptığı birbirinden güzel resimler ve o samimi duruşu, bizleri ekranın karşısında hipnotize ediyordu. Sanatçı 1995 yılında maalesef aramızdan ayrıldı.

9. Müebbet Muhabbet

Sayın Cenk Bey ve Sayın Erdem Bey'in beyinleri yakan muhabbetleri içeren programı, daha sonra radyo üzerinden de devam etti. Ancak biz onları ekranlarda görmeyi özledik.

10. Sıdıka

Atilla Atalay'ın efsane karakteri Sıdıka, Hasibe Özlem Eren tarafından canlandırılmıştı. Açıkçası, okuduğumuz zaman kafamızda canlanan Sıdıka'nın neredeyse aynısını seyretmiştik. Şimdi olsa yine çılgınlar gibi seyrederiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Şaşıfelek Çıkmazı

Bir dizide oynayabilecek ne kadar süper isim varsa hepsi bu dizideydi. Hala daha insanların 'en sevdiğim dizi' demelerinin bir sebebi var elbette. TRT'nin en muhteşem işlerinden biri olduğunu söyleyebiliriz.

12. Varsayalım İsmail

Ferhan Şensoy'un unutulmaz karakteri. Rüya ile gerçeği karıştıran İsmail'in başından geçen gerçek üstü olaylara tanık olduğumuz dizi, dönemine göre oldukça farklı bir işti. Keşke şimdi de olsa...

13. Sıcağı Sıcağına

Televiyonların ilk reality şovlarından bir tanesi. İnsanların bazen seyrederken rahatsız olduğu ama seyretmekten de kendini alamadığı gerçek kriminal olayları anlatıyordu.

14. Susam Sokağı

Bir dönemin çocuklarının fantastik dünyasıydı. O zaman çocuk olanlar şimdi kocaman birer yetişkin. Fakat şu yaşta bile insan Kırpık'ı, Edi ile Büdü'yü ve uzay boşluğunda dönen üçgenleri görmek istiyor.

15. Süper Baba

Şevket Altuğ'nun başrolde oynadığı dizi, hepimizi ekranın başına kitliyordu. Neredeyse onlarla beraber yaşıyor, onlarla birlikte hüzünleniyorduk. Şimdi olsa yine seyretmez miyiz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Passaparola

16. Passaparola

Metin Uca'nın sunumuyla birlikte ana haber bülteninden önce kaçırmadığımız yarışma programı. Hepimizin çılgınlar gibi soru cevapladığı ve finale kadar gitmeye çalıştığı zevkli bir yarışmaydı.

17. Üsküdar'a Giderken

Murat Cemcir'i belki de ilk defa tanıdığımız dizi. Her zaman görmeye alışkın olmadığımız bir mizah başarısı vardı bu dizide. Hatta bu dizinin İşler Güçler ve Kardeş Payı'nın abisi olduğunu söylemek mümkün.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
612
159
93
28
24
13
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın