Görüş Bildir
Haberler
Yeniden Keşfedilen Francis Bacon Portreleri Açık Artırmayla Satılacak

Yeniden Keşfedilen Francis Bacon Portreleri Açık Artırmayla Satılacak

Ulaş
28.04.2015 - 00:28
İçeriğin Devamı Aşağıda

Özel bir koleksiyonda yeniden ortaya çıkarılan ünlü ressam Francis Bacon'ın iki kişisel portresi yazın Londra'da açık artırmayla satışa sunulmadan önce sergilenecek.

Resim uzmanları Bacon'ın bu tablolarından haberdar olmakla birlikte eserleri kimin satın aldığını bilmiyordu.

Eserlerin ilk sahibinin mirasçıları eserlerin satılmasına karar verdi. Kişisel Portre 1975 ve Kişisel Portre İçin Üç Etüt (1980) adlı iki tablonun 15'er milyon sterline satılması bekleniyor.

İrlanda doğumlu İngiliz sanatçı Francis Bacon'ın, ressam arkadaşı Lucian Freud'a ait portre çalışması, 2013'te New York'da 142 milyon dolara satılarak bir açık artırmada ulaşılan en yüksek fiyatı elde etmişti.

Müzayede kurumu Sotheby's'in çağdaş sanat konusundaki uluslararası uzmanı Oliver Barker, Bacon portrelerinin bulunmasının heyecan verici olduğunu belirtti.

Tabloların var olduğunu bildiklerini ama nerede olabilecekleri konusunda en ufak bir fikirleri olmadığını söyleyen Barker '(Sanat eserleri alıp satan) Marlborough Fine Art kuruluşunda bir fotoğraf arşivi vardı. Bu iki tablo da Bacon'ın kişisel portrelerine ilişkin bir kitapta yer alıyordu. Ama kitaplardaki fotoğrafların ötesinde, eserleri kimse görmemişti.' dedi.

Barker, 'her ikisi çok aydınlık eserler' dediği portreleri ilk kez gördüğünde, müthiş bir duyguya kapıldığını anlattı.

'Kişisel Portre 1975', Francis Bacon'ın ressamlığının en parlak dönemine, eski sevgilisi George Dyer'ın 1971'de intihar etmesini izleyen yıllara ait. Bacon, o sırada 60'lı yaşlarında olmakla birlikte kişisel tablosunda çok daha genç görünüyor.

1980 tarihli 'Kişisel Portre İçin Üç Etüt'de ise, Francis Bacon, ölümün kaçınılmazlığından giderek daha çok korkmasını yansıtan kederli bir ifade taşıyor.

Oliver Barker, ressamın 'kendisi hakkında fazlasıyla eleştirel olmakla birlikte, yine de kendisine sinema oyuncusu havasını vermeye ve olabildiğince fotojenik görünmeye çalıştığını' söyledi. Barker, 'Bacon, kendisini çok daha genç bir havada resmetmiş.' dedi.

Bacon'ın kişisel portreleri, 1 Temmuz'da Sotheby's'in Londra'da düzenleyeceği Çağdaş Sanat Gecesi Satışı'nda açık artırmaya çıkarılacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0