Görüş Bildir
Haberler
Yeni Yönetmelikle 'Sakıncalı' Bulundu: Öğrenci Yurtlarında İki Öğrenci Aynı Odada Kalamayacak

etiket Yeni Yönetmelikle 'Sakıncalı' Bulundu: Öğrenci Yurtlarında İki Öğrenci Aynı Odada Kalamayacak

Batuhan
23.07.2017 - 18:18

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmeliğe göre öğrenci yurtlarında artık iki kişi konaklayamayacak. Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan 'Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği' kapsamında artık yurt odalarında bir, üç, dört, beş ve altı öğrenci kalabilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AA'da yer alan habere göre, Özel Öğrenci Yurtları Birliği Federasyonu Başkanı Hüseyin Yıldızhan, 6 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayımlanan kararla öğrencilerin konaklayacağı ve kalacağı yurtlar, özel öğrenci evleri, öğrenci pansiyonları, öğrenci konukevleri, apartlar, öğrenci stüdyo dairelerinin bir yönetmeliğe bağlanarak izin ve ruhsatlarını Milli Eğitim Bakanlığından alma mecburiyeti geldiğini söyledi.

'Kadın yurtlarında erkek personel, erkek yurtlarında da kadın personel çalıştırılamayacak'

'Kadın yurtlarında erkek personel, erkek yurtlarında da kadın personel çalıştırılamayacak'

Yıldızhan, ruhsat almış ve öğrencilere hizmet veren mevcut yerlerin, 2019 yılına kadar yeni yönetmeliklere uyum sağlamasını gerektiğini anımsatarak, 'Burada bilhassa personel konusu önemli. Kız yurtlarında erkek personel, erkek yurtlarında da bayan personel çalıştırılamayacak. Kanuni müeyyideleri var. Daha önce ruhsat ve izin almayanlar 30 Eylül'e kadar başvurabilirler' dedi.

'Yönetmeliğe göre iki öğrencinin bir arada kalması sakıncalı'

'Yönetmeliğe göre iki öğrencinin bir arada kalması sakıncalı'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yıldızhan, yönetmeliğe göre iki öğrencinin bir arada kalmasının sakıncalı görüldüğünü dile getirerek, 'Onun için de 3 kişilik odaların banyo ve tuvalet sahaları hariç 24 metrekare olması lazım. Aksi halde o oda bir kişiye hitap eden bir yer olabilir. Mevcut yerlerin bu yönetmeliğe uygun hale getirilmesi gerekiyor. Yeni yönetmeliğe göre, öğrencilerin konakladığı yerlerin, alkol satışının yapıldığı iş yerlerine, kahvehanelere, eğlence merkezlerine kapıdan kapıya 100 metreden fazla mesafe bulunması lazım. Yoksa ruhsat alamazlar' şeklinde konuştu.

Sosyal medyadan tepkiler

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1972
1463
289
135
132
122
72
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Batuhan Özer

Bunun tek açıklaması olabilir. " BAKANLIK GRUP İSTİYOR "

Alemin Delisi

Hiç güleceğim yoktu. Yalnız cuk oturmuş yorum

Özge Öztürk

Bakanlığın "threesome" denen olaydan haberi yok galiba :D

Özge Öztürk

Sizin için de threesome lafını telafuz edenlere cevap yazmak eğlenceli bir aktivite olmalı. Bilinçaltınızda bir yerde üçüncü tekerlek olma arzunuz mu var? Bi... Devamını Gör

Hipergrafi

Bende sandım ki artık iki kişi ve üzerinde kalmak yasak herkes tek kişilik odalarda kalacak. 'Vay anasını Avrupa oluyoruz' dedim bi an.