Görüş Bildir
Haberler
Yeni Yıl Sofralarının Yıldızı Nar Gibi Kızarmış Hindi Nasıl Kesilir, Hindi Sosu Nasıl Yapılır?

Yeni Yıl Sofralarının Yıldızı Nar Gibi Kızarmış Hindi Nasıl Kesilir, Hindi Sosu Nasıl Yapılır?

Banvit
21.12.2018 - 15:38

Pişirdiğiniz hindiyi en pratik şekilde nasıl kesip, servis edeceğinizi bu videoda bulabilirsiniz! En pratik ve güzel şekilde hindinizi kesin sonrasında enfes hindi sosu ile servis edin!

Hindi Nasıl Kesilir?

Hindiyi rahat çalışabileceğiniz bir kesme tahtasına alın. Hindi budunu göğüs kısmından ayıran yerden kesmeye başlayın. Kemiğe geldiğinizde elinizle bacakları çevirip budu ayırın. Kanadı biraz üst kısmından göğüs ile birleşme noktasına doğru kesip, alın. Göğüs kısmını göğüs kemiği ortada kalacak şekilde iki parça halinde çıkarın.

İpucu : Göğüs etlerini dilimlerken irice ya da iki dişli büyük et çatalı kullanmanız işinizi kolaylaştıracaktır.

But kısmının bagetini ilk olarak elinizle sonra bıçak yardımı ile parcalayın. Karkas üzerinde kalan yerlerdeki etleri bıçak ve el yardımı ile alın. Kestiğiniz ve ayırdığınız bütün parçaları servis tabağına arzu ettiğiniz şekilde yerleştirip, taze otlar ve meyve dilimleri ile süsleyin. Hazırladığınız hindi sosu ile servis edin.

Hindi sosu nasıl hazırlanır ?

Pişirme poşetinde biriken su

2 yemek kaşığı un

Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)

Hindinizi pişirdiğiniz poşette bulunan suyu süzüp, bir tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayan sostan bir kepçe alıp, kepçenin içine 2 yemek kaşığı un ilave edin ve karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı kepçe ile tencerede bulunan hindi suyuna yavaş yavaş ilave edip karıştırın. Sosunuz kıvamlı bir hal alınca tuz ve karabiberini kontrol edip ateşin altını kapatın. Kestiğiniz hindi parçaları ile birlikte servis yapın.