Görüş Bildir
Haberler
Yeni Müfredatın Müzik Kitabı: Batı Müziğinin Yerini İlahiler Aldı

etiket Yeni Müfredatın Müzik Kitabı: Batı Müziğinin Yerini İlahiler Aldı

Yeni müfredata göre hazırlanan müzik dersi kitabı, batı müziğine çok az yerilmesi ve onun yerini ağırlıklı olarak dini müziğin alması nedeniyle tartışma yarattı. Müzik öğretmenleri, kendilerinin öğrencilik döneminde öğretilen hemen her şeyin kaldırıldığını iddia ederek yeni düzenlemeye tepki gösterdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gazete Habertürk'ten Fatmanur Boylu'nun haberine göre,müzik eğitmenleri, tepkilerini sosyal medyadan dile getirdi: 

“Batı müziğine ve çok sesli müziğe neredeyse hiç yer verilmedi. Yerine ilahiler ve salavatlar getirildi. Müzik derslerini de din kültürü öğretmenleri versin o zaman.” 

Eski müfredatta İstiklal Marşı’na 1 ay zaman ayırdıklarını kaydeden müzik öğretmenleri, bu müfredata göre 1 hafta bile sürmeyeceğini öne sürdü.

Müzik dersi kitaplarında dikkat çeken konu başlıkları şöyle:

Ortaöğretim 9. sınıf

Ortaöğretim 9. sınıf

Marşların doğru söylenmesi öğretilecek, Türk müziği usulleri tanıtılacak, dini müzikler, mehter müziği gibi türler anlatılacak, ses kayıtları dinletilecek.

Ortaöğretim 10.sınıf

Ortaöğretim 10.sınıf

'Milli bilinç kazandıran' marşların ve kahramanlık türkülerinin seslendirilmesi, Türk sanat müziği ve dini müzik eserlerinin dinlenmesi, dini müzik eserleri dinlettirilmesi, dini müzik eserleri dinletilirken inançlara saygı duyulmasının gerekliliğine değinilmesi, enderun, mehter, Mevlevihanelerin müzik alanında verdiği eğitimler, klasik dönem müziğinin genel özellikleri.

Ortaöğretim 11. sınıf

Ortaöğretim 11. sınıf

İstiklal Marşı’nın doğru ve etkili söylenmesi, Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türkülere örnekler, internet ortamında müzik dinlerken siber güvenliğe ve etik kurallara dikkat edilmesi gerekliliği, romantik dönem müziklerinin genel özellikleri, Atatürk’ün müzik eğitimi için yurtdışına gönderdiği sanatçılar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ortaöğretim 12.sınıf

Ortaöğretim 12.sınıf

İstiklal Marşı’nın yönetilmesi, Türk müziğine ait kürdi, hüseyni ve nihavent makam dizilerinin öğretilmesi, müzik kültürü ve farklı kültürlere saygı duymanın gerekliliği, çok sesli Türk müziği ve klasik Batı müziğinden seçkin eserler, ülkedeki Batı müziği yorumcuları.

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1626
696
258
257
133
82
41
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sadece Gerçekler

Halen şeriat gelmez diyenler bunları iyi takip etsin. Türkiye'nin bir Pakistan ya da Suudi Arabistan diktatörlüğünden bir farkı kalmayacak. Edit: Bizim burad... Devamını Gör

purpleblanket

çok haklısın !! ama bana en koyan da elimizden bir şey gelmemesi.... gerçi ülke de cahil kesim de çok ne yapacağız da millet bir şeylerin farkına varacak ki?... Devamını Gör

Pickle Rick

Bok var ortadoğu çukurunda. Arap sikiyle gerdeğe girmeye ne meraklıyız.

robin meyer

türkiye'nin durumunu biri çok güzel anlatmıştı. "hatunun bacağını okşamaya başlarsınız, sesini çıkarmazsa yukarıya çıkarsınız ya." diye. ülkenin ağzına sıçtı... Devamını Gör