Görüş Bildir
Haberler
Yeni Korona Testi İle Anlamak 30 Dakika Sürecek: Omicron mu, Delta mı? Hangi Varyant Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Yeni Korona Testi İle Anlamak 30 Dakika Sürecek: Omicron mu, Delta mı? Hangi Varyant Olduğu Nasıl Anlaşılır?

GNS
22.03.2022 - 23:00

Dünyada hala sürmeye devam eden koronavirüs pandemisi, gün geçtikçe farklı varyantlar ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Son dönemde yayınlaşan delta ve omicron varyantları arasındaki farkı anlamak hem doktorlar hem vatandaşlar açısından git gide zorlaşmaya başlıyor. Her test doğru sonucu vermezken Florida Üniversitesi'ndeki bazı araştırmacılar bu konuya el attı. Beş varyantın beşini de tespit edebilen bir Covid testi geliştirdiklerini iddia ettiler. İşte haberin detayları..

İçeriğin Devamı Aşağıda

2019 yılından beri mücadele ettiğimiz koronavirüs hastalığı, günden güne farklı belirtileri ve varyantları ile gelişmeye devam ediyor. Tüm dünyada etkisini gösteren farklı varyantlar tespit edilmekte zorlanıyor. Vatandaşlar omicron ve delta arasındaki farkın ne olduğunu ve nasıl anlaşılacağını merak ederken; testlerde bu sonucun gözükmemesi dikkat çekiyordu. Florida Üniversitesi araştırmacıları geliştirdikleri bir test ile beş varyantın da tespit edilebildiğini duyurdu. İşte detaylar...

Hangi Varyant Olduğu 30 Dakikada Anlaşılacak!

Hangi Varyant Olduğu 30 Dakikada Anlaşılacak!

Florida Üniversitesi araştırmacıları, virüslerin ve varyantların hızlı tespit edilebilmesi açısından yeni bir sistem geliştirdiklerini ifade etti. Beş farklı varyant gösteren koronavirüs pandemisinde; Alfa, Beta, Gama, Delta veya Omicron'un hangisine yakalanıldığını anlayabilmek adına CRISPR teknolojisi kullanıldı.

Yüzde 97 Doğru Sonuç Veriyor

Yüzde 97 Doğru Sonuç Veriyor

Üzerinde çalışılmaya devam edilen test hakkında kimya mühendisliği bölümü yardımcı doçenti Piyush Jain şu ifadeleri kullandı:

'Tıp ve araştırma topluluğu için hangi varyantların ortaya çıktığını bilmek son derece önemli. Gelecekte Delta gibi özellikle ciddi bir varyant veya Deltakron gibi genetik olarak benzer bir varyant ortaya çıkarsa, bu keşif gibi çalışmalar onu daha önce izlememize yardımcı olacak'

Araştırmacıların açıkladığı rakamlarda yüzlerce örneğin beş farklı varyantın tamamında; 30 dakika süre içerisinde %97 oranında doğru şekilde tespit ettiği ifade edildi.

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın