Görüş Bildir
Haberler
Yeni Düzenleme Geldi: Artık Cep Telefonuna 6, Market Alışverişine 4 Taksit Dönemi!

Yeni Düzenleme Geldi: Artık Cep Telefonuna 6, Market Alışverişine 4 Taksit Dönemi!

Hükümet, iç piyasadaki hareketliliği arttırmak adına kredi kartı ile yapılan alışverişlerde sınırları gevşetiyor. Cep telefonuna taksit yasağı biterken, market alışverişlerinde 4 taksit imkanı gelecek. Tüketici kredilerinde ise vade 48 aya yükseltilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hükümet iç piyasayı canlandırıp yerli üretimi teşvik etmek amacıyla, bireysel kredi ile kredi kartındaki sınırlamaları esnetmek için harekete geçti.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, önceki gün yapılan Bakanlar Kurulu'nun ardından kredi kartına taksit düzenlemesinin gelecek hafta yürürlüğe girebileceğini ve taslağın ilgili kuruluşlarda olduğunu belirterek, 'Süreç tamamlandı. İnşallah önümüzdeki hafta bu karar Resmi Gazete'de yayımlanma aşamasına gelir' açıklamasında bulunmuştu. Bu açıklamanın ardından gözler hem tüketici kredileri hem de kredi kartlarına yönelik çalışmaya çevrildi.

Yeni düzenleme ile tüketici kredilerindeki 36 aylık sınırlamanın 48 aya çıkarılması bekleniyor

Yeni düzenleme ile tüketici kredilerindeki 36 aylık sınırlamanın 48 aya çıkarılması bekleniyor

Market alışverişinde de taksit yasağı kalkıyor. Market alışverişlerinde 3 ya da 4 taksit imkânı sunulması öngörülüyor. BDDK, iki yıl önce yapılan düzenleme ile kredi kartı ile yapılan harcamalarda genel taksit sayısını 9 ile sınırlarken, cep telefonu, gıda, akaryakıt ve restoran harcamalarında kredi kartı taksitleri yasaklanmıştı. 60 aya kadar olan tüketici kredilerinin vadesi de 36 ay ile sınırlandırılmıştı. Kredi kartında taksite getirilen sınırlama, taksitli kredi kartlarının tutarını bir yıl içinde 47 milyar liradan 34 milyara düşürmüştü. Yeni düzenlemenin önümüzdeki hafta yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Cep telefonlarına kredi kartı ile taksit sayısı artıyor!

Belirtilene göre cari açığın ciddi oranda büyümemesi için cep telefonlarına taksit 6 ay ile sınırlandırılacak, diğer bir değişle ilk haberlere göre kullanıcılar maksimum 6 ay taksitle cep telefonu alacak. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin açıklamasına göre kredi kartına taksit sayısının arttırılması büyük ihtimalle önümüzdeki hafta Resmi Gazete'de yayınlanacak.

Kaynak

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın