Görüş Bildir
Haberler
Yeni Bond Filmi Vizyonda: Bond Filmlerinde Kullanılmış En İlginç Silahlar ve Ekipmanlar

Yeni Bond Filmi Vizyonda: Bond Filmlerinde Kullanılmış En İlginç Silahlar ve Ekipmanlar

007 James Bond sinema tarihinin en müstesna karakterlerinden biri. İngiliz bir ajan olan Bond kendini 'Bond, 007 Bond' olarak tanıtırken bir çok ünlü aktör tarafından canlandırılan, adeta bir efsaneye dönüşen bir rol. Hepimizin hafızalarına Sean Connery olarak kazınmış olsa da zaman içinde başka oyuncular tarafından da canlandırıldı. En çok hatırlayacaklarınız Roger Moore, Pierce Brosnan ve Daniel Craig. Daniel Craig son Bond olarak yeni film Spectre'de de karşımıza çıkıyor. Çok yetenekli bir ajan olan Bond kıvrak zekası ve çekiciliği bir yana bazı özel ekipmanlardan da destek alıyor suçla savaşırken. Bunlar arabalardan tutun da bazı evcil hayvanlara kadar bir sürü değişik alet edevat asılında. Bond için bunları icat eden özel birisi var. Onu sadece 'Q' olarak tanıyoruz. Bir süredir ortalarda yoktu ama en son izlediğimiz Bond filmi Skyfall'da yeniden aramıza katıldı. Biz de sizler için Bond bugüne kadar hangi eşyalardan yardım almış onu derledik. Spectre bu Cuma vizyonda, izlemeden önce hafıza tazeleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Walther PPK 7.65mm (.32 ACP) Tabanca

1. Walther PPK 7.65mm (.32 ACP) Tabanca

Bu silah Bond'un bir nevi imzası. Sean Coınnery'li yıllardan kalma, ilk olarak Dr. No filminde görüyoruz. Silah sevmesek de CVonnery'nin bu silahla verdiği pozlar bir hayli seksi. AR-7 .22 tüfeği, Walther P99 gibi başka silahlar da kullanacak sonraki filmlerde ama hiçbiri eline bu ilki gibi yakışmayacak.

2. Patlayan ve Ateş Eden Sigaralar

2. Patlayan ve Ateş Eden Sigaralar

Yine Sean Connery döneminde başlamış ama geçen yıllar içinde sigara karşıtlığı güçlendikçe etkinliğini yitirmiş bir silah çeşidi Bond için. Bond'un içtiği sigaralar neler yapmıyor  ki? Siyanürlüsü var, ateş edeni var, patlayanı var. Adamın elinde her şey ölümcül bir silah. Hoş sigara zaten ölümcül bir şey; aman siz içmeyin. Sigara filmlerde güzel sadece.

3. Her Derde Deva Silahlı, Lazerli Saatler

3. Her Derde Deva Silahlı, Lazerli Saatler

Filmlere ürün yerleştirme işi aslında sanki Bond filmleriyle başlamış gibi bu sektörde. Saatler de çeşitli işlere yarıyor elbet. Fakat şimdi burada adını sayamayacağımız saygın saat markaları Bond serisi ile bir çeşit prestij anlaşması yapmış gibiler. Her filmden önce kolunda o marka saatlerle boy boy reklamları yayınlanan aktörler filmlerde de bu güzel saatlerden fayda sağlıyorlar. Silah olarak da kullanılan saatler lazerle kesme biçme işlemi yapabilme, yer bulma için radyo frekanslarından yararlanma, merkezle video iletişimi sağlama gibi maharetlere sahipler.

4. Aston Martin DB5

4. Aston Martin DB5

Aston Martin arabasına dayanıp kollarını kavuşturmuş 007 fotoğrafı herkesin zihnine kazınmıştır eminiz. Araba zaten çoğu zaman erkeklik sembolü olmuş bir şey. Büyüğü ayrı, spor olanı ayrı anlamlar taşıyor. E Bond gibi erkek karakterin arabasını hem güzel hem de özel olması kaçınılmaz. Goldfinger'dan beri var bu araba. Peki neler yapabiliyor dersiniz? Dönen plakalar, henüz ortada gps diye bir şey yokken gps kullanabilmek, lastikten çıkan kesici aletler, fırlayan koltuk, ön fardan çıkan makineli tüfekler ve kendini sisle gizleyebilme en bilinenleri.

5. Bıçaklı Şemsiye

5. Bıçaklı Şemsiye

Roger Moore döneminden 'For Your Eyes Only' filminden bir ekipman. Bond'un düşmanlarıyla nerede ve ne zaman karşılaşacağı belli olmadığı için Q ona özel ve çok iyi gizlenmiş silahlar üretiyor. Şemsiye gibi görünen ama bir ölüm makinesine dönüşen bu alet gibi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gayda Bazukası

6. Gayda Bazukası

Pierce Brosnan'lı 'The World is not Enouhg' filminden bir silah. Kim bir gaydayı bazukaya dönüştürmeyi düşünebilir diye sorabilirsiniz. Biz de düşünemedik. demek lazım olmuş geçit törenlerinde bir tür terörist eylem o-planlanmış olmalı, başka açıklama bulamadım.

7. Sahte Parmak İzi

7. Sahte Parmak İzi

Demek o dönemde de parmak izimizi her yerde vermememiz gerekiyormuş. 'Diamonds Are Forever' filminde Sean Connery tarafından kullanılan sahte parmak izi aslında çok basit bir teknolojinin ürünü. Üzerinde başka bir parmak izi olan ve insan tenine benzeyen bir dokuyu parmağınızın üstüne yapıştırıyorsunuz hepsi bu kadar. Bunu düşmanlarınız görmezken yapmanız yeterli.

8. Patlayan Köpek Balığı Hapı

8. Patlayan Köpek Balığı Hapı

Serinin Live and Let Die adlı filminde kullanılan bu ekipman Jaws serisi başlamadan çok kısa süre önce seyirciyle buluşmuş. Bond filmlerini yapanlar köpek balığı merakının artacağını öngördüler mi bilmiyoruz ama bu çok ilginç bir buluş orası kesin. Yutturulduğu kişinin içinde patlayan bu küçük hap sinema tarihinin en fena ölümlerinden birine sebep olmuş orası belli.

9. Diş Macunu Bombası

9. Diş Macunu Bombası

Licence to Kill filminden bir silah. Masum bir şeyi patlayıcıya dönüştürmek tam ajan işi bir sinsilik zaten. C4 patlayıcısını gizleyip bir yerlere sokmak için diş macunu tüpüne sokmak ve onu da ateşlemek için bir paket sigaradan faydalanmak tam 007'ye göre bir iş zaten.

10. Görünmezlik Pelerinli Araba

10. Görünmezlik Pelerinli Araba

Die Another Day, adıyla bile bir hayli iddialı bir film. Bugün ölmüyorum ulan, gel başka gün öldür beni diyen Pierce Brosnan bu filmde çok alet edavat kullanmıştı. Ama biri var ki dudak uçuklatır: Arabasını görünmez kılan bir çeşit araba görünmezlik pelerini. Zaten karlı buzlu yerlere giden ve buzdan yapılmış bir otelde kalan Bond bir de arabasını bu şekilde görünmez yapınca iyice soğuk ve karizmatik bir kahramana dönüşmüştü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kameralı Yüzük

11. Kameralı Yüzük

Kameralı telefonlara alıştık artık. Aslında karısını, kocasını takip ettiren kıskanç deliler yüzünden bu tür gizli kamera hilelerine de alıştık. Ama  'A View to Kill' filmi çekilirken bu teknolojiler henüz bu kadar gelişmiş değildi. Düşmanlarını her yerde ve her zaman izlemek zorunda olan Bond gözlük, saat, telefon gibi aksesuarlarla yetinmemiş olacak ki bir de parmağına taktığı yüzüğe kamera koydurmuş.

12. Süpürge Telsiz

12. Süpürge Telsiz

Yine Licence to Kill filminden bir yardımcı araç. Bu kez öyle akıllıca gizlenmiş ki en cin fikirli düşmanın aklına bile gelmez. Normal bir insan bir çalı süpürgesinin içine telsiz koyulabileceğine inanmaz zira. Tüm bu aletlerin yaratıcısı Q'nun zehir gibi zekasının ürünü bu telsiz kimseye fark ettirmeden ortam dinlemesi yapıp haberleşmeyi sağlıyor.

13. Nabza Duyarlı Patlayıcı

13. Nabza Duyarlı Patlayıcı

Nabza göre şerbet değil de patlayıcı versek size? Aman siz siz olun bu ajana yalan söylemeyin, terlemeyin ve titremeyin. 'Live and Let Die' filminden gelen bu patlayıcı nabız atışlarını algılayarak harekete geçiyor. Fazla heyecan sizi patlatarak kalıcı hasara sebebiyet verebilir.

14. Yüzen Araba

14. Yüzen Araba

Bond'un arabaları her şeyi yapabiliyor. Uçuyor, ateş ediyor, gerekirse görünmez oluyor. Peki yüzmek? Yüzüyor da evet. 'The Spy Who Loved Me' filminde kullanılan araba olan Lotus Esprit yanlarındaki yüzgeçe benzeyen aksamları ve yüzgeçli camları sayesinde deniz altında da ajanların yardımcısı, düşmanların korkulu rüyası oluyor.

15. Martı Başlıklı Şnorkel

15. Martı Başlıklı Şnorkel

Goldfinger en sevilen Bond filmlerinden biri. Bunda Sean Connery'nin en başarılı 007 olmasının yanı sıra, filmin de çok eğlenceli ve iyi yazılmış bir senaryosu olması etkili. Üstelik nedense Connery'li Bond filmleri mizahi yönüyle de en etkilileri. Bu filmde kullanılan üzerine martı iliştirilmiş şnorkel hem çok akıllıca bir çözüm hem de perdede görünce size kahkaha attıracak türden bir detay. Kimse gelenin kim olduğunu anlayamayacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
61
14
11
10
6
3
0