Görüş Bildir
Haberler
Yeni Bir İş Kurmayı Düşünenlerin Yararlanabileceği 7 Destek

etiket Yeni Bir İş Kurmayı Düşünenlerin Yararlanabileceği 7 Destek

Lisa Campton
26.11.2022 - 14:10 Son Güncelleme: 26.10.2022 - 12:52

Yeni bir iş kurmak istiyorsanız veya hali hazırda kurduğunuz işletmeyi büyütmek istiyorsanız bazı destek programlarından destek alabilirsiniz. İşte o destek programları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. KOSGEB İş Yeri Açma Desteği

1. KOSGEB İş Yeri Açma Desteği

2022 itibarı ile KOSGEB yeni iş yeri kuracak olan girişimciler için hibe miktarını 50 bin TL den 65 bin TL çıkarmış bulunuyor. Eğer imalat sektöründe bir iş kuracaksanız hibe miktarı 225 bin TL'ye çıkıyor.

65 Bin TL Geleneksel Girişimcilik Destek Programı

KOSGEB üzerinden yeni iş yeri kuracaklara en fazla 65.000 TL hibe olarak verilecek olan destek programının kapsamında bazı şartları yerine getirmeniz gerekiyor. Bu şartlar;

  • Uzaktan Eğitim ile ”Geleneksel Girişimcilik Eğitimi” alarak girişimcilik sertifikası alınması

  • İş fikrinin mutlaka KOSGEB desteklenen sektörler içerisinde yer alması.

270 Bin TL İleri Girişimci Destek Programı

Girişimciliği Geliştirme Destek Programı adı altında yer alan ”İleri Girişimcilik Destek Programı” 270.000 TL kadar yeni açılan iş yerine hibe veriyor.

2. Kobi Proje Desteği

2. Kobi Proje Desteği

KOSGEB yeni iş kuracaklara destek sağlıyor. Ancak bunun da belli koşulları var. Öncesinde yapacağınız iş ile ilgili ayrıntılı bir çalışma yapmalısınız. Her uygulamanın katılım şartı değiştiği için bunlara dikkat etmek gerekiyor. KOBİ Proje Desteği girişimci firmalar için destek ve teşvik paketleri hazırlıyor. Paketin temel amacı girişimci firmaların hızlı bir şekilde sektöre ayak uydurmasını kapsıyor. İşletmenizin üretim, yönetim-organizasyon, pazarlama, dış ticaret, insan kaynakları, mali işler ve finans, bilgi yönetimi ve bunlarla ilişkili alanlarda sunacağı projeler için 150.000 TL'ye kadar, %50 ya da %60'ı geri ödemesiz olmak üzere destek alabilirsiniz.

Bu destek paketi için yılda iki kez duyuru yapılıyor. Destekten faydalanmak için firmanızın KOSGEB veri tabanına kayıtlı firmalar olması gerektiğini de belirtelim. Projenin temel hedefi, kapsamı, kısa tanımı ve gerekçesi gibi başlıklardan oluşan bir dosya inceleme adına KOSGEB’e sunularak sonucuna göre destek sağlanıyor.

3. Ticaret Bakanlığı - Kendi Markamı Büyütmek İstiyorum Desteği

3. Ticaret Bakanlığı - Kendi Markamı Büyütmek İstiyorum Desteği

Ticaret Bakanlığı’nın sağladığı Kendi Markamı Büyütmek İstiyorum Desteği işlerini büyütmek isteyen girişimciler için harika bir fırsat sunuyor. Bu destek kapsamında açılacak olan ofis ya da mağazanın kira, dekorasyon harcamaları, danışmanlık, tanıtım ve fuar giderleri gibi pek çok ihtiyacına yönelik konularda yardımcı olunuyor.

4. İş Planı Ödüllü Destek Programı

4. İş Planı Ödüllü Destek Programı

Yükseköğretim kurumlarınca örgün eğitim sistemi içinde ayrı bir ders olarak girişimcilik dersini alan öğrenciler arasında KOSGEB yarışmalar düzenliyor. Bu yarışmalarda ilk 3'e giren yarışmacılar ödüller veriliyor. Yarışma kapsamında birinciye 25.000 TL, ikinciye 20.000 TL, üçüncüye 15.000 TL ödül veriliyor. 

KOSGEB tarafından düzenlenen veya KOSGEB tarafından uygun bulunması kaydıyla yurtiçi/yurtdışı kurum/kuruluşlar tarafından düzenlenen ödüllü/ödülsüz yarışmalar sonucunda ise ilk üç dereceye girmiş olan yarışmacılara, Türkiye’de kuracakları işletmeleri/mevcut işletmeleri ile başvurmaları kaydı ile 100.000 TL’ye kadar ödül veriliyor.

5. Teknolojik Ürün Tanıtım ve Pazarlama Desteği

srv.onedio.com

Eğer teknoloji tabanlı bir KOBİ düşünüyorsanız üreteceğiniz ürünü yurt içinde tanıtıp pazarlamak için 50.000 TL'ye, yurt dışında tanıtıp pazarlamak için 100.000 TL'ye kadar geri ödemesiz destek alabiliyorsunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. KOBİ Gelişim Desteği

6. KOBİ Gelişim Desteği

Belli aralıklarla yapılan proje çağrıları kapsamında hazırlayıp sunacağınız projeler için, 300.000 TL'ye kadar geri ödemesiz destek alabilirsiniz.

7. Bağkur Prim Desteği

7. Bağkur Prim Desteği

29 yaşında küçük girişimcilerin kendi iş yerlerini açması durumunda prim desteği kapsamında bir yıl olmak üzere Bağ - Kur primi ödememe desteği sağlanıyor. Bu destek tutarı 12 bin TL civarında.

8. Kadın Girişimci Desteği

8. Kadın Girişimci Desteği

KOSGEB kadın girişimcilere destek kapsamında yeni girişimci desteğine ek olarak 5 bin TL ilave destek sağlıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
2
2
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın