Görüş Bildir
Haberler
Yeni Bir Elektrikli Otomobil Devi Geliyor: Faraday Future

Yeni Bir Elektrikli Otomobil Devi Geliyor: Faraday Future

Samet Macit
15.11.2015 - 19:23

Yeni Bir Elektrikli Otomobil Devi Geliyor: Faraday Future

Elektrikli otomobil sektöründe rekabet kızışmaya başlıyor. Neden mi? Çünkü Faraday Geliyor.

Dünyada elektrikli otomobil denince akla ilk olarak Elon Musk’ın kurucusu olduğuTesla Motors geliyor. Son teknoloji ürünü elektrikli otomobilleri ile piyasanın tozunu arttıran Tesla geçtiğimiz günlerde Türkiye ofisini kurmuştu.

Elektrikli otomobillerini ve şarj istasyonlarını yavaş yavaş tüm dünyaya yaymaya çalışan Tesla için işler şimdilik kusursuz ilerliyor.

Elektrikli otomobil piyasasından pay almak isteyen otomobil devleri de kendi elektrikli araçlarını piyasada tutturmaya çalışıyor. Ancak şu an için hiçbir firma Tesla’nın elektrik araç teknolojisine yaklaşamadı.

Tesla’nın elektrikli otomobil sektörünü uzun yıllar domine edeceği düşünülürken ortaya sürpriz bir isim çıktı. Faraday Future isminde yeni kurulan bir teknoloji şirketi elektrikli otomobil üreterek Tesla’ya rakip olacak.

Daha yeni kurulmasına rağmen 400 çalışanı bulunan Faraday, Amerika’da 1.4 milyara mal olacak bir üretim tesisi kurmak için çalışmalara başladı.

Gizemli bir şirket olan Faraday Future’ın patronu ve CEO’su henüz bilinmese de, yönetici kadrosuna web adresinden ulaşılabiliyor.

Faraday’ın Kıdemli Başkan Yardımcısı Nick Sampson da dahil olmak üzere yöneticilerinin çoğunu eski Tesla Motors çalışanları oluşturuyor. Tasarım ekibinin başında ise BMW i serisi elektrikli otomobillerinin baş tasarımcısı Richard Kim yer alıyor.

Kaynak: http://www.robotizma.com/yeni-bir-ele...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın