Görüş Bildir
Haberler
Yemeklere Tat Veren Tuzun Hayatınıza da Tat Verebileceğini Gösteren 17 İpucu

Yemeklere Tat Veren Tuzun Hayatınıza da Tat Verebileceğini Gösteren 17 İpucu

mignon
19.08.2015 - 21:24

Tuz mutfağın baş köşesinde duran her yemeğimizi tatlandırmaya yarayan baharatlardan biri değil mi? Peki ya aslında evdeki bir çok soruna da çare olduğunu söylesem.

İşte o masum tuzun aslında ne kadar güçlü bir süper kahraman olduğunu gösteren ipuçları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çiçeklerinizin daha canlı olmasını mı istiyorsunuz? Size biraz tuz yeter!

Dalından koparılmış bir buket çiçeğiniz mi var? Ne yazık ki hafta sonunda ölmüş olacaklar ama bu süreyi biraz daha uzatmak ve çiçeklerinize canlılık katmak için yapacağınız şey çok kolay sadece suyuna bir tutam tuz eklemek.

2. Peki ya yapma çiçekleriniz?

Bazen gerçek çiçekler yerine yapma çiçekler ile evimizi süsleyebiliriz. Ama o yapa çiçekler de tam bir toz torbası olur çıkar. İlk bir ay harika görünen çiçekler yavaş yavaş grileşmeye başlar. Bu soruna çözüm de tuzdan geliyor. Yapay çiçeklerinizi ufak bir torbaya koyup üzerine 1/4 S.B tuz koyup çalkalarsanız yepyeni olarak poşetten çıkacaklardır.

3. Karıncalar evinizi istila etmiş durumda mı?

Özellikle yaz aylarında karıncalardan kurtulmak ne mümkün. Her yerden çıkan karıncaların düşmanlarından biri de tuz. Karıncaların geldiği yeri tespit edip bir kaşık tuz dökmeniz onları evinizden uzak tutacaktır.

4. Ütünüzün tabanına bir şeyler mi yapıştı?

Dikkat etsek de ütü tabanın çoğu zaman bir şeyler yapışır, bir sonraki ütülenen kıyafeti de mahveder. İşte bu soruna çözüm yine tuzdan geliyor. Ütünüzü en yüksek sıcaklığa getirin ve bir yağlı kağıt ya da gazeteye tuz dökün. Sıcak ütüyü tuzun üzerine bastırarak birkaç dakika gezdirin. Sonuç: parlak ve lekesiz bir ütü tabanı.

5. Çay ve kahve lekeli fincanlar bir türlü temizlenmiyor!

Hepimiz unutkanız çayı/kahveyi bir süre içip sonra unuturuz. Ardından o kupada soğur, eh soğuduktan sonra da içilmez o çay/kahve kalır koltuğun yanındaki sehpada. Sonra bir bakarsınız ki o çay/kahve lekesi 8. yıkamada bile çıkmamış.

İşte biraz tuz ile lekelerinizden kurtulabilirsiniz lekeli kısmı tuz ile ovup lekelerden kurtulabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki ya tavanıza yapışan yağlar ve yemek artıkları nasıl gidecek?

Özellikle köfte kızarttıktan sonra o tavayı yıkamak en zor şeydir. İşte bu sıkıntıya çözüm biraz tuz biraz su. Tavanın dibini kaplayacak şekilde tuz koyun ve biraz su ekleyin. 10-15 dk sonra parçaların çıktığını göreceksiniz.

7. Tavayı hallediyoruz da o koca fırın hiç bitmiyor diyenleri böyle alalım.

Fırında pişen yemek her yere sıçrıyor değil mi işte bunun çözümü yine tuz ama bu sefer kaya tuzu. Biraz kaya tuzunu çok az su ile karıştırıp bir macun oluşturun ve lekeleri ovun.

8. Mutfağın en büyük kabusu yere yumurta düşmesi!

Mutfağın tam ortasında kırılan yumurta kabus gibidir, temizlemeye çalıştıkça dağılır. Ama tuz buna da çözüm oluyor! Yumurtanın üzerini tuz ile kaplayın ve 10-15 dk bekletin sonunda macun kıvamına gelmiş yumurtayı hemen temizleyebilirsiniz.

9. Pirinç, bakır ve gümüş eşyalarınız karardıysa çözümü tuz ile bulabilirsiniz.

9. Pirinç, bakır ve gümüş eşyalarınız karardıysa çözümü tuz ile bulabilirsiniz.

Sirke ve tuz ile bir macun oluşturun ve pirinç, bakır ya da gümüş eşyalarınızı bu macun ile ovun. Pırıl pırıl parladıklarını göreceksiniz.

10. Kirli bulaşık süngeri = mikrop yuvası!

Özellikle yağlı tavaları yıkadıktan sonra sünger iğrenç bir hal alır bunun çözümü ise 2 S.B su ve 1/4 S.B tuz karışımı içerisinde süngeri 1 gece bekletmek. Sonuç = pırıl pırıl bir sünger!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sepetler nasıl ve neden kirlenir bilim adamları hala bunu araştırmakta.

11. Sepetler nasıl ve neden kirlenir bilim adamları hala bunu araştırmakta.

Evdeki her türlü sepet kirlendiğinde üzerinde yapış yapış bir tabaka oluşur sadece toz tabakası olmayan bu tabaka ne ile yıkarsanız çıkmaz. İşte o tabakada kurtulmanın ilk adımı tuz. Sepetlerinizi ilk olarak ılık tuzlu su ile ovun ve ardından yıkayın pırıl pırıl olacaklar.

12. Soğan, sarımsak ya da balık hepsi ile uğraştıktan sonra o ellerinizdeki koku asla ve asla çıkmaz değil mi?

Mis gibi yemekler yapmak için kolları sıvarsınız, yemek yenir bulaşıklar yıkanır yaklaşık 8 saattir suyun altında olan ellerinizden tek bir koku eksilmez o da soğan, sarımsak ya da balık kokusu! İşte bu kokulara çözüm olacak şey tuz ve sirke karışımı. Tuz ve sirke ile oluşturduğunuz karışım ile ellerinizi yıkayın ardından sabunla yıkayın kokulardan eser kalmayacak.

13. Arı sokmasının bile tedavisi tuzdan sorulur!

Arı soktuğunda eğer çevrede amonyak yok ise yapacağınız şey çok basit biraz buz koyun ve sokulan kısmı ıslatın ardından üzerini kaplayacak kadar tuz dökün. Acının hafiflediğini göreceksiniz.

14. Olası bir yangın sırasında 110'dan önce tuza koşun.

Mutfakta başımıza gelen olaylardan bir diğeri de yağ yanması. Usta şefler gibi yemek yapayım derken tavayı aleve verirseniz korkmayın ve tuz dökmeye başlayın. Tuz kum gibi oksijeni keseceği için yanma reaksiyonu son bulacaktır.

15. Sütün biraz daha taze kalmasını sağlayan şey hiç şüphesiz bir tutam tuz.

15. Sütün biraz daha taze kalmasını sağlayan şey hiç şüphesiz bir tutam tuz.

Iyy tuzlu süt mü demeden bir okuyun. 😂 Hayır tabi ki de size sütün içine tuz doldurun demiyorum. Ama özellikle yalnız yaşıyorsanız ve sütler hep ekşimeye başlıyorsa ufacık bir tutam tuz sütün tazeliğini korumasını sağlayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Ispanağın tadı güzel yıkaması dert!

16. Ispanağın tadı güzel yıkaması dert!

Bulaşık makinesinde ıspanak yıkayan tanıyorum ben hayır gerçekten şaka değil o kumları iyice temizlensin diye yıkayan var. Oysa çözümü kolay! Ispanakları yıkadığınız suya biraz tuz biraz sirke koyarsanız kumlar daha çabuk dibe çökecektir.

17. Mükemmel bir kazak aldınız ama bütün çamaşırları boyadı kabusuna son!

17. Mükemmel bir kazak aldınız ama bütün çamaşırları boyadı kabusuna son!

Evet bunun da çözümü tuzlu su! Özellikle koyu renkli olan ürünleri ilk olarak bir gece soğuk tuzlu suda bekletin. Daha sonra makineye attığınız her neyse diğer çamaşırlara bulaşmayacak.

*Ama siz yine de renklilerle beyazları bir arada atmayın olur mu? ☺

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
89
27
13
4
3
1
0