Yazılımdan Finansal Okuryazarlığa: Gelecek Neslin Eğitim Müfredatına Konulması Planlanan 9 Ders
Dünya hızla değişiyor. Bir taraftan teknoloji ilerlerken bir taraftan da ekonomiler daha hızlı hale geliyor. Çocukların da eğitim hayatında daha efektif dersler alarak bu gelişen dünyaya ayak uydurmaları amaçlanıyor. İşte gelecekte öğrencilerin ders müfredatına eklenmesi planlanan o dersler...
1. Zaman Yönetimi
2. Finansal Okuryazarlık
Bir çocuğa ilk olarak para kavramanın ne olduğunun öğretilmesi gerekiyor. Para kavramını doğru algılayan bir çocuk hayatının tüm dönemlerinde parasını nasıl ve doğru değerlendireceğini de öğrenmiş olacaktır. Bu yüzden eğitimciler bu dersi ekleyerek tam da bunu amaçlıyor. Her çocuğa temel düzeyde finansal okuryazarlık dersi verildiğinde döndüğünün farkında olan, tercihlerinin ve emeğinin değerini bilen nesiller yetişecektir.
3. Etkili İletişim ve Beden Dili
İletişim tüm insanlık içinde gelişimi sağlayabilmek için en hassas ve önemli araçlardan biri. Çocukların da bunu yapabilmeleri için tam da yakın zamanlarda bu dersin müfredatlara eklenmesi planlanıyor. Kendisini doğru ifade edip, beden dilini etkili bir şekilde kullanabilen bir genç neslin başarısız olması imkansız olacaktır.
4. Robotik
Teknolojinin son hızla ilerlemesi tüm dünyadaki dinamikleri de değiştirdi. Pek çok farklı alanlarda üretilen robotlar geleceğimizi şekillendirmeye devam ediyor. Şu dönemlerde her okulda olmasa da bazı okullarda robotik dersi müfredata girdi bile. Hatta okul takımları bulunuyor. Zeki gençler bilgi birikimlerini harmanlayıp ekip çalışmasıyla harika çalışmalara imza atıyorlar.
5. Kodlama ve Yazılım
Yazılım ve kodlama alanında başarılı insanlar yetiştirmeyi amaçlayan ülkeler bu dersleri müfredatlarına eklemeye başladılar bile. Hatta bizim ülkemizde de konu hakkında çalışmalar sürüyor. Küçük yaşlarda çocukların analitik zekalarını geliştirerek bu konuda yetenekli olanlarını sektörlere kazandırmak amaçlanıyor. Teknolojinin girmediği bir alan kalmamışken tam da yapılması gereken budur.
6. İnovasyon
Her gün farklı buluşlar ve donanımsal olarak değiştirilip daha iyi hale gelen şeylerle karşılaşıyoruz. Bunun da altında yatan şey inovasyon. Yani geliştirme. Çocukların okulda bu eğitimi küçük yaşlardan itibaren alıyor olmaları demek ilerleyen zamanlarda çok başarılı işlere de imza atacakları anlamına gelmektge. Bu yüzden bu dersin de eklenmesi planlanıyor.
7. Problem Çözme ve Müzakere Teknikleri
Hayatın her alanında karşımıza çıkan problemleri çözmekte yetişkinler olarak bile zorlanıyoruz. Çocuklar için durum daha karmaşık. Bu yüzden problemleri çözmeye yönelik sistemleri anlatan bir ders ve müzakerenin doğru şekilde yapılarak iletişimi kuvvetlendirecek şekilde anlatılması öğrencileri tüm hayatlarında daha rahat bir hale getirir. Okullarda yakın zamanda bu derslerin verileceği öngörülüyor.
8. Geri Dönüşüm ve Tasarruf
Dünyamızdaki kaynaklar hızla tüketime dayalı olarak ne yazık ki tükeniyor. Ülkeler bu olayın önlenmesi için geri dönüşüm adına yeni projeler geliştiriyor. Ancak projelerden ziyade öncelikli olarak insanların bu konuda bilinçlendirilmesi gerekiyor. Bu yüzden de okullarda geri dönüşüm ve kaynakların kullanımı konusunda çocukları bilinçlendirecek bir ders eklenmesi amaçlanıyor.
9. Nesnelerin İnterneti (IOT)
Bugün kullandığımız tüm teknolojik araçların kendi içinde bir yazılımı bulunuyor. Bu nesneleri yani eşyalarımızı nasıl kullanacağımız da aynı ölçüde önem taşıyor. Daha büyük yaşlarda olanların bunları kullanmakta sıkıntı yaşadıkları da oldukça aşikar. Çocukların bu nesneleri daha iyi ve doğru bir şekilde kullanabilmeleri için de müfredata böyle bir dersin eklenmesi planlanmakta.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın