Görüş Bildir
Haberler
Yaz Meyvelerini Kışa Hazırlamanın En Güzel Yolu: Reçel Nasıl Yapılır?

Yaz Meyvelerini Kışa Hazırlamanın En Güzel Yolu: Reçel Nasıl Yapılır?

Onedio Yemek
06.07.2017 - 16:25

Mis kokulu yaz meyvelerini kışa saklama zamanı geldi! Sizin için reçel yapmayı kolaylaştırıp bütün püf noktalarını çıkardık! 😋🍓

Reçel Nasıl Yapılır? - Onedio Yemek - Pratik Yemek Tarifleri

1. Adım: Kavanoz

Kavanozları ya da kavanoz kapaklarını kaynatalım. Bu kavanozların steril olmasını ve reçellerin daha uzun süre korunmasını sağlayacaktır.

2. Adım: Meyvelerin Tazeliği

Meyvelerin oldukça taze olması gerekmekte. 

3. Adım: Meyve ve şeker oranı

Tatlı meyvelerde meyve miktarı kadar, daha az tatlı meyvelerde 1,5 katı kadar, ekşi meyvelerde 2 katı kadar şeker eklemeniz gerekmekte. Kullanacağınız meyveyi ve şeker miktarını kendinize göre ayarlayıp 1 kat meyve 1 kat şeker olacak şekilde 2-3 kat yapın ve yaklaşık 2-3 saat kapağını kapatıp bekletin. 

4. Adım: Kaynama

Meyveler suyunu saldıktan sonra kısık ateşte kaynatmaya başlayın. Sonrasında üzerinde oluşan köpükleri alın. Bu köpükler reçelinizin çabuk şekerlenmesine neden olacaktır, berrak bir reçel için köpüklerin iyice temizlenmesi gerekir. 

5. Adım: Limon suyu/ Limon tuzu

Kısık ateşte kaynayan reçelin içerisine yarım limon suyu ya da 1-2 adet limon tuzu ekleyip karıştırın. Bu uzun vadede reçelinizin şekerlenmemesini sağlayacaktır.

6. Adım: Saklama

Sıcak reçelleri kavanozlara doldurup sonrasında kapaklarını sıkıca kapatın ve ters çevirerek oda sıcaklığında saklayın. Soğuduktan sonra ışık görmeyen serin bir yerde saklayın.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
5
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın