Görüş Bildir
Haberler
Yatağı Bırakıp Soluğu Buzdolabının Başında Almak: Gece Yemek Yeme Sendromu

etiket Yatağı Bırakıp Soluğu Buzdolabının Başında Almak: Gece Yemek Yeme Sendromu

Her gece bilinçli ya da bilinçsiz soluğu mutfakta alıyorsanız, uykunuz bölünüyor ya da hiç uyuyamıyorsanız bunun birkaç nedeni olabilir. Belirtileri dikkate alıp bazı önlemler alabilirsiniz ama yine de bir doktora gitmekte fayda var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gecenin bir vakti o tatlı uykudan uyanıp bir şeyler yemek isteyebilirsiniz ya da bir anda kendinizi buzdolabının önünde bulabilirsiniz.

Gecenin bir vakti uyanıp bir şeyler yeme isteği ki bu özellikle tatlı ihtiyacındansa sebep kan şekerinin düzensiz olarak dalgalanması olabilir.

Gecenin bir vakti uyanıp bir şeyler yeme isteği ki bu özellikle tatlı ihtiyacındansa sebep kan şekerinin düzensiz olarak dalgalanması olabilir.

Veya geceleri hep aynı saatte uyanıp kendinizi mutfak yollarına atıyorsanız bunun nedeni psikolojik olabilir. Bilinçsiz olarak hep aynı saatte uyanmak ve tok olmanıza rağmen bir şeyler atıştırmak bunun bazı belirtilerinden.

Bir diğer ihtimalse stresli ve zor günlerde düzenin bozulmasından geceleri acıkmak ve bu açlık yüzünden uyanmak.

Eğer geceleri yemek yemeden uyuyamıyorsanız ve sabah kalktığınızda iştahsız oluyorsanız bir uyku laboratuarından yardım alabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Melatonin dengesinin bozulması durumunda uykusuz kalabilir ya da her gece aynı saatte uyanabilirsiniz. Uyku düzeniniz bozulunca, geceleri uyanık kaldığınız için doğal olarak acıkır, yemek yeme ihtiyacı duyarsınız.

Akşam yemeklerini ağır ve geç yemek sindirimi zorlaştırır. Yediklerinizi sindirmeden yattığınızda bir süre sonra ya uyanacaksınız ya da hiç uyuyamayacaksınız. Haliyle uyanık kaldığınız süre boyuncada acıkacaksınız.

Uykudan uyanıp yemek yeme alışkanlığınızı ya da ihtiyacınızı geçirmek için birkaç tane yapabileceğiniz şey var.

Baş ucunuza 1 bardak su koyup uyandığınızda bu suyu içebilirsiniz. Hem midenize bir şey gider hem de uykunuz açılmadan vücudunuzu kandırabilirsiniz.

Eğer su işe yaramazsa, illa ki bir şey yemeniz gerekirse terciğinizi karbonhidrat ya da tatlıdansa süt, peynir ve yoğurt gibi ürünlerden yana kallanabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ama bu yollar birer çözüm olmayabilir. Her şeyden önce bir doktora giderek kontrol altında bu sorununuzdan kurtulabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın