Görüş Bildir
Haberler
Yaşayacağınız Her Şey Burada! Her Girişimcinin Kesinlikle İzlemesi Gereken 10 Film!

Yaşayacağınız Her Şey Burada! Her Girişimcinin Kesinlikle İzlemesi Gereken 10 Film!

luna
23.10.2022 - 21:03

Her girişimcinin farklı yollardan geçerek ulaşmaya çalıştıkları hedefleri bulunuyor. Bu hayat öykülerini konu alan filmler de girişim yapmak isteyen ya da ilk adımlarını atmaya başlayanlar için büyük bir fırsat kaynağı oluyor. Dilerseniz girişime ve iş hayatına dair birçok bilgiyi öğrenebileceğiniz filmlere göz atalım! 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Joy (2015)

1. Joy (2015)

IMDb: 6.6

Film Joy Mangano'nun iş ve özel yaşamındaki olaylara dayanmaktadır. Joy, 'Miracle Mop'' isimli bir paspasın ve 'Huggable Hangers' adlı bir askının üreticisi olan Joy Mangano'nun ailesi ve iş arasında dikiş tutturmaya çalışmasını izlerken neler yaşadığını ve başardığını göstermektedir. Sahip olduğu yeteneklerle hayallerine giden yolda ilerleyen bu film birçok girişimciye ilham kaynağı olabilecek bir yapıt!

2. Flash of Genius (2008)

2. Flash of Genius (2008)

IMDb: 7.0

Zeka Pırıltısı filmi, Robert Kearns'ın yağmura yakalanan araç sürücülerinin yaşadığı soruna getirdiği başarılı bir çözümle yaşamındaki değişimleri ele alıyor. Filmde bir üniversitede hoca olarak hayatını sürdüren Kearns'ın araçlar için bir silecek tasarlaması ve fikrinin ünlü bir otomobil şirketi tarafından alınması sonucunda zeki bir mucit ile dünya devi bir otomobil şirketi arasında yaşananları görüyoruz.

3. The Founder (2016)

3. The Founder (2016)

IMDb: 7.2

Kurucu filmi, hayatını satış yaparak idame ettiren Ray Kroc'un McDonald’s isimli bir fast food restoranını keşfetmesiyle başlayan girişim hikayesini konu almaktadır. Kurucu, McDonald’s kardeşlerin kurduğu inovatif bir fast food restoranının kaderinin Ray Kroc'la kesişmesi sonucu işletmenin büyümesini ele alırken bununla birlikte ortaya çıkan dramı da anlatmaktadır.

4. Steve Jobs (2015)

4. Steve Jobs (2015)

IMDb: 7.2

Girişimci bir ruhun biyografisini izleyebileceğiniz Steve Jobs filmi, tüketici elektroniği üzerine yoğunlaşan bir teknoloji firmasının kuruluşu ve gelişimini daha yakından görmemizi sağlıyor. Filmde 2011 yılında hayatını kaybeden ve teknoloji alanında deha olarak anılan Steve Jobs'un hayat hikayesini izlerken aynı zamanda iş dünyasına ve kurdukları markaya dair birçok bilgi edinmemizi de sağlıyor.

5. Thank You for Smoking (2005)

5. Thank You for Smoking (2005)

IMDb: 7.5

Sigara İçtiğiniz İçin Teşekkürler filmi, Big Tobacco adlı bir sigara şirketinde sigara üreticilerinin haklarının savunan Nick Naylor'ın iş ve özel hayatında neler yaşadığını göstermektedir. Nick Naylor'ın yaşamı anlatılırken medya, reklam ve gazete sektörlerine de eleştiri getiren bir yapıya sahiptir. Film bir lobicinin kariyerindeki iniş çıkışları seyrederken konuşma eyleminin aslında ne kadar da etkili olabileceğini çok iyi bir şekilde ifade ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Moneyball (2011)

6. Moneyball (2011)

IMDb: 7.6

Girişim ruhunun ateşini fitilleyecek bir film olan Kazanma Sanatı, 'Oakland A' isimli beyzbol takımının Moneyball sistemiyle kulüplere meydan okuyor.  Moneyball sistemi genel olarak minimum harcama ve maksimum performans elde etmeyi sağlayan bir prensiptir. Bu dengeyi kurarken de yararlandığı temel araçlar istatistik ve veri analizinden oluşmaktadır. Beyzbol sporunun temelini sarsan film aynı zamanda bir girişim hikayesinin de güzel örneklerinden olmayı başarmaktadır.

7. Glengarry Glen Ross (1992)

7. Glengarry Glen Ross (1992)

IMDb: 7.7

Amerikalılar,__ bir emlak firmasının yaşadığı krizi, çalışanlarında yarattığı baskıyı iliklerinize kadar hissedebileceğiniz filmlerden biri! Filmde emlak firmasında çalışan dört gayrimenkul satıcısının hayatındaki iki günü izliyoruz. İflas etmemek için bir oyun kuran şirket yöneticileri bir günün ardından yalnızca iki çalışanın işini sürdürmesine izin verecektir. Bu durum ise umudu kalmayan çalışanların kovulmamak için neler yapabileceğini, hangi yollara başvurabileceğini göstermektedir.

8. The Social Network (2010)

8. The Social Network (2010)

IMDb: 7.8

Sosyal Ağ filmi, Mark Zuckerberg'in yurt odasında başlayan bir sosyal medya platformu girişiminin gelişimini gösteriyor. Film boyunca izleyiciler Zuckerberg'in yarattığı platformun kurulma hikayesine, bunun toplumu ve insanları nasıl ve ne yönde etkilediğine dair bir perspektif kazanıyor. Kurduğu bu platformun sonucunda Zuckerberg'e açılan davalar ise filmin temposunu hep yukarıda tutmayı sağlıyor.

9. The Corporation (2003)

9. The Corporation (2003)

IMDb: 8.0

Bir asrı aşkındır yaşamda yer almaya başlayan şirketler yapılan işlerin düzenli ve sistemli bir şekilde yürütülmesinin hedefleyerek var olmaktadırlar. Ancak günümüzde yalnızca bu özellik şirketleri tanımlamıyor. Film günümüz kapitalizm sisteminde modern şirketlerin kuruluşlarını, misyonunu çarpıcı bir şekilde ele alırken şirketlerin davranışların, dünya ve toplum üzerindeki eşitsizliklerin, tahakkümlerini gözler önüne sermektedir.

10. The Wolf of the Wall Street (2013)

10. The Wolf of the Wall Street (2013)

IMDb: 8.2

Para Avcısı filmi, Wall Street borsasında komisyoncu olarak başladığı kariyerine bir yatırım firmasının CEO'su olarak devam eden yirmili yaşlarındaki Jordan Belfort'un çalkalantılı yaşamını konu almaktadır. Biyografik bir film olan Para Avcısı, 90'lı yılların temposuna tempo katan Belfort'un girişiminin vardığı noktaları ele almaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın