Görüş Bildir
Haberler
Yarattığı Şehir Efsanesiyle, Ağlayan Çocuk, Da Vinci Şifresi’ni Bile Gölgede Bıraktı!

etiket Yarattığı Şehir Efsanesiyle, Ağlayan Çocuk, Da Vinci Şifresi’ni Bile Gölgede Bıraktı!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kırtasiyecilerin vitrinlerinden minibüslerin arka camlarına, birçok evin duvarında arzı endam eden Ağlayan Çocuk, sadece memleketimizde görülen bir fenomen değilÖyle ki İngiltere’de 1950’lerden beri 250,000 adet Ağlayan Çocuk resmi satıldığını ileri sürenler var. Mesela resmin Brezilya’da da bir zamanlar, bir hayli şöhret kazandığı biliniyor. 

“Ağlayan Çocuk”, İtalyan ressam Bruno Amadio’nun bir eseridir. Daha çok Giovanni Bragolin olarak tanınan sanatçı, Franchot Seville adını da kullanmış ve tablolarında “J. Bragolin” imzasını kullanmıştır. Eserlerinde, kimilerince “Çingene çocuklar” olarak anılan, ağlayan çocukları resmetmiştir.

1911-1981 yılları arasında yaşayan Amadio, Venedik’te ressamlık ve restoratörlük yapmış ve turistlere yönelik ağlayan çocuk resimleri üretmiş ve bunların reprodüksiyonları dünyanın dört bir tarafında basılmıştı.

Vasatın altında bir sanat değerine sahip olan Amadio’nun yaklaşık 65 adet ağlayan çocuk resmi ve özellikle de ülkemizde, bereket-merhamet-acıma-şefkat gibi duygularla tüketilse de sınırlarımızın dışında oldukça kötü bir şöhrete sahip.

4 Eylül'de, İngiliz tabloid gazetesi “The Sun” da bir haber yayınlanır. Ron ve May Hall çiftinin Güney Yorkshire’daki evleri yanmıştır. Ron’un itfaiye görevlisi kardeşi Peter Hall, gazeteye bir açıklama yaparak enkaza dönen evde hasar görmemiş bir Ağlayan Çocuk tablosu bulduklarını bildirir ve o günden bugüne yaşanan olaylar bu teoriyi haklı çıkarır nitelikte... İşte o haberler: 

9 Eylül 1985'te evinde çıkan yangın sonrası, ciddi yanıklar yüzünden ölen Grace Murray’in sahip olduğu Ağlayan Çocuk baskısının hiçbir zarar görmedi. (The Sun)

19 Eylül 1985'de Parillo Pizza Sarayı bir yangınla tahrip oldu ancak Ağlayan Çocuk baskısı yine kurtuldu. (The Sun)

24 Eylül 1985'te Güney Yorks’da oturan Kevin Godber ailesi bir yangın sonucu evsiz kaldı; Ağlayan Çocuk baskısı yine hasarsız ve üstelik yanındaki diğer resimler yanmıştır. (Daily Mail)

11 Ekim 1985'te Eski bir itfaiyeci olan  Fred Trower’ın evi yangında hasar gördü. Evin holünde Ağlayan Çocuk tablosu vardır. (Shropshire Star) 

26 Ekim 1985'te Merseyside’daki bir ev patlamayla yok oldu. Ancak oturma ve yemek odalarındaki iki Ağlayan Çocuk baskısına bir şey olmamıştır. Evin sahibi Bay Amos uğursuz resimleri yok etti. (Shropshire Star)

Tüm bu olaylardan sonra bu efsane yaygınlık kazandı ve milli bir mesele haline geldi İngiltere’de. İşler o hale geldi ki Güney Yorkshire İtfaiye Müdürlüğü basın açıklaması yapmak zorunda kaldı.

Açıklamada, yangınların elektrik kontağı gibi sebeplerle çıktığını, bazı evlerde resmin yanmamasının sebebinin üzerine basıldığı malzemenin özelliklerinden kaynaklandığı ilan edildi. Fakat bu açıklama da insanları sakinleştiremedi.

Tüm bu olaylardan sonra The Sun’ın editörü Kelvin MacKenzie, dün halka şu çağrıda bulundu:

“Evinizde asılı Ağlayan Çocuk resmi hakkında endişeleriniz varsa, hemen bize gönderin, biz sizin için onu yok edelim !”

Ay sonunda Cadılar Bayramında, The Sun, lanetli olarak kabul ettiği Ağlayan Çocuk resimlerinin yakılması için büyük bir gösteri düzenleneceğini duyurdu. Yaklaşık 2500 Ağlayan Çocuk portresinin imha edilmesi bekleniyor. 

Tüm bu olaylardan sonra yarattığı bu şehir efsanesiyle, Ağlayan Çocuk, Da Vinci Şifresi’ni bile gölgede bıraktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Turkcell TV+ ile zamanda yolculuk edin, hayatı yayın akışının dışında yaşayın!

Turkcell TV+ ile zamanda yolculuk edin, hayatı yayın akışının dışında yaşayın!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
332
48
42
40
31
16
1