Görüş Bildir
Haberler
Yaptıkları Bakımlarla Daha Genç Görünmenin Kitabını Yazan Japon Kadınlardan Altın Değerinde Tavsiyeler

etiket Yaptıkları Bakımlarla Daha Genç Görünmenin Kitabını Yazan Japon Kadınlardan Altın Değerinde Tavsiyeler

Rinascita
20.07.2018 - 11:06

Japonya'nın halkını görünce sonsuza dek genç kalmanın yolunu bulduklarını düşünmemek imkansız. Her ne kadar şaka gibi görünse de, bilim insanlarının yaptığı araştırmalar Japonlar için yaşlanmanın daha yavaş bir süreç olduğunu kanıtladı. Ve bu mucize yalnızca genetikleriyle değil, aynı zamanda yaptıkları bakımlarıyla da ilgili. İşte size Japonların kullandığı, yaşlanmayı yavaşlatan tavsiyeler...

Kaynak: https://www.fitnessmagazine.com/mind-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Güzelliklerini koruma konusunda bilinçli bir yaklaşımları vardır.

1. Güzelliklerini koruma konusunda bilinçli bir yaklaşımları vardır.

Japon kadınlar bakımlarını bir nevi ibadet gibi yaparlar. Söz konusu güzellikleri olduğunda zaman ve harcadıkları para önemli değildir. 20 yaşından başlayarak düzenli olarak güzelliklerini korumak için bakımlarını yaparlar. Dolayısıyla ev işlerine kendinizi adamak yerine, kendinize de zaman ayırın. Maskenizi yapıp, biraz rahatlatıcı müzik dinleyin.

2. Kendilerine haftada bir gün hamam günü ayırırlar.

3. Düzenli olarak yaşlanma karşıtı masaj uygulaması yaparlar.

3. Düzenli olarak yaşlanma karşıtı masaj uygulaması yaparlar.

Japonya'nın en bilinen güzellik uzmanlarından Chizu Saeki, kendi kendinize uygulayabileceğiniz bir masaj öneriyor. Eğer bu masajı cildinize her gün uygularsanız, cildiniz daha sıkı hale gelmeye başlayacaktır. Dolayısıyla kırışıklık sorunu bir süre daha ortadan kalkmış olacaktır. 

Bu hareketleri günde 3 kez tekrarlayın:

  • Parmaklarınızı dudaklarınızın iki kenarına yerleştirin. Sanki piyano çalıyormuş gibi yumuşak hareketlerle cildinize masaj yapın. 

  • Alnınızın ortasına bastırın ve 3 saniye bekleyin. Sonrasında parmaklarınızı şakaklarınıza doğru çekin. 

  • Bir elinizi şakağınızda tutarken, bir elinizle de alnınızın derisini esnetin. Sanki kırışıklıklara ütü yapıyormuş gibi...

  • İki elinizi de sırayla kullanarak alnınızın kaslarını çekin. 

  • Dudaklarınızın etrafındaki bölgeye yavaşça bastırın. Yüzük ve orta parmağınızı kullanın. Bütün hareketler yukarı aşağı şeklinde olmalı. 

  • Kulaklarınızın arkasındaki bölgeye bastırarak dairesel hareketler yapın. 

  • Parmaklarınızı kullanarak kaşınızın altındaki bölgeye hafif hareketlerle bastırın. İç köşelere doğru gerdirerek kaydırma hareketi yapmak için orta parmağınızı kullanın.

4. Ciltlerini dikkatli bir şekilde temizler ve nemlendirirler.

5. Haftada en az bir günlerini makyaj yapmadan geçirirler.

5. Haftada en az bir günlerini makyaj yapmadan geçirirler.

Eğer makyaj yapmaya alışkınsanız, en azından haftanın bir gününü cildinizin dinlenmesi ve nefes alması için ayırın. O gün yalnızca nemlendirici krem ve temizleyicileri kullanın. Yüzünüzün durumunu gözlemleyin. Cildiniz için çok faydalı olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dengeli bir beslenme düzenleri vardır.

7. Ciltlerini her zaman güneşten korurlar.

7. Ciltlerini her zaman güneşten korurlar.

Japon kadınlar bembeyaz ciltlerini korumak için ellerinden geleni yapıyorlar. Güneşten mümkün olduğunca uzak kalmak da bunlar arasında yer alıyor. Kendilerini güneş ışınlarından korumak için farklı teknikler kullanıyorlar. 

Bu nedenle yüksek koruyucu faktörlü makyaj malzemeleri tercih etmelisiniz. Çünkü güneş ışınları bütün görünüşünüze zarar verebilir. Japon kadınlarının ne kadar güzel olduğunu düşününce işe yarıyor belli ki.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
247
88
33
14
11
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hes Gümüş

İkisi de '68 doğumlu diye karşılaştırdığınız kadınlardan sağdakinin çok daha samimi ve güzel bir yüzü var bana kalırsa. Japonların yaşam stili veya toplum ro... Devamını Gör

Gizem Yenikler

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

gizemakay

götoy