Görüş Bildir
Haberler
Yaptığınız Temizlik Boşa Gitmesin! Temizlik Yaparken Muhtemelen Yanlış Bildiğiniz 13 Gerçek

Yaptığınız Temizlik Boşa Gitmesin! Temizlik Yaparken Muhtemelen Yanlış Bildiğiniz 13 Gerçek

Özlem Güler
06.02.2017 - 09:24

Vakit kaybı yaşamaya son!

Her hafta yaptığınız rutin temizliğin daha verimli olmasını ister misiniz? 

Yaptığınız temizlik boşa gitmesin diye temizlik sırasında yaptığınız hataları sizler için derledik.

1. Toz bezi seçimi!

Toz alırken mikrofiber bez kullanmaya özen gösterin. Mikrofiber bez kalıntı bırakmayacağı için yüzeyler daha temiz olacaktır.

2. Kilit malzemelerin önemi!

Dar ve sıkışık yerlere kolunuz ile uzanmanız zordur. Uzayıp kısalabilen ürünler her yere gireceğinden, daha ayrıntılı temizlik yapmanıza neden olacaktır.

3. Güneş tepedeyken cam silmek...

Güneş  etkili olduğu saatlerde cama yansıma yapacağı için, lekeli veya lekesiz yeri ayırt etmekte zorlanacaksınız. Bu yüzen cam silerken güneşin etkili olmadığı saatleri tercih etmelisiniz.

4. Bulaşık süngerini ömrü bitene kadar kullanmak.

Bulaşık süngeri gibi temizlik malzemelerini ürün yıpranana kadar kullanmamalısınız. Hijyenik olması için mutlaka belli aralıklar ile süngeri yenilemelisiniz.

5. Temizlik malzemelerini yüzeye püskürtmek...

Püskürtmeli sıvı malzemeleri temizleyeceğiniz yüzeye sıkmak, özellikle ahşap mobilyaların ömrünü kısaltacaktır.  Bunu önlemek için sıvı malzemeyi beze sıkıp temizliği o şekilde yapmalısınız.

6. İçeriği bilinmeyen temizlik ürünlerini karıştırmak.

İçerdiği kimyasal maddeleri bilmediğiniz ürünleri karıştırmanız sağlığınızı olumsuz etkileyecektir. Cilt yanıklarından solunum rahatsızlıklarına kadar birçok olumsuz etki karşılaşabilirsiniz.

7. Tuvalet fırçasını ıslak bırakarak temizlendiğini sanmak...

Tuvalet fırçasını temizledikten sonra mutlaka kuru olmasına dikkat edin. Islak yüzeyde kaldığı sürece mikrop üretmeye devam edecektir.

8. Aynı bez ile her yeri temizlemek...

Mutfak, banyo, tuvalet gibi yerlerin bezlerini daha hijyenik bir temizlik için mutlaka ayırmalısınız.

9. Süpürge filtresini değiştirmemek...

Elektrik süpürgesinin filtresini sık sık değiştirmelisiniz. Aksi halde, içinde biriktirdiği tozu tekrar dışarıya verecek ve emiş gücü azalacaktır.

10. Fazla deterjan kullanıldığında daha temiz olacağını düşünmek...

Fazla deterjan kullanımı daha etkili bir temizlik yapılacağı anlamına gelmemektedir. Fazla deterjanın durulanması zor olacağından, deterjanı mutlaka ölçülü kullanmaya özen göstermelisiniz.

11. Ocak temizliğinde bulaşık telini tercih etmek!

Ocak ve fırın gibi yüzeylerde oluşan yemek lekelerinde bulaşık teli kullanmanız yüzeylerinin aşınmasına neden olacaktır. Bunun yerine çizilmesini önleyecek bez ve deterjan kullanmaya dikkat etmelisiniz.

12. Aynı ürünü her yere kullanmak...

Parkelere kullandığınız ürünü, fayanslara kullandığınızda etkili sonuç alamayabilirsiniz. Doğru ürünü doğru yere kullanmaya özen göstermelisiniz.

13. Halıları tek yönde süpürmek!

Halıları tek yönde değil mutlaka ileri geri süpürüp farklı seçeneklerini kullanmalısınız. Bu daha etkili temizlik yapmanıza neden olacaktır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
74
12
8
6
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
giftedwriterr

Allah Allah. Nerde Bu İçeriğin Reklâmı... :S