Görüş Bildir
Haberler
Yaptığınız Takdirde Beyin Kapasitenizi Hiç Olmadığı Kadar Artıracak Bilim Onaylı Bir Egzersiz Var!

Yaptığınız Takdirde Beyin Kapasitenizi Hiç Olmadığı Kadar Artıracak Bilim Onaylı Bir Egzersiz Var!

Ruh halinizi olumlu yönde etkilemek, hafızanızı geliştirmek ve beyninizi ileriki yaşlarda oluşan bilişsel geriliğe karşı korumak için harekete geçin!

Son araştırmalara göre, kalp atış hızınızı arttıran ve terlemenize yol açan egzersizlerin (aerobik egzersizler) beyin üzerindeki etkisi oldukça fazla.

Kaynak: http://www.sciencealert.com/here-s-th...
İçeriğin Devamı Aşağıda

#1

Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi bloğundaki bir makalede 'Aerobik egzersizler kalp sağlığınız için olduğu kadar zihninizi güçlendirmeniz için de kilit noktasıdır.' ana temasıyla bu tip egzersizlerin önemine değinilmiştir.

#2

Şiddetli depresyon hastalarına uygulanan bir deneyin sonucunda, ardışık 10 gün süresince koşu bandında 30 dk yürüyüş yapmanın istatiksel olarak kişilerin ruh halini olumlu yönde etkilediği tespit edilmiştir.

Siz de bir spor salonuna üye olarak spor aletlerinden faydalanıp hafızanızı koruyabilirsiniz.

#3

Ya da günlük rutininize açık havada yürüyüşü ekleyerek beyninizi güçlendirebilirsiniz.

#4

#4

Fiziksel Terapi Bilim Dergisi'nde yayınlanan son araştırmadan elde edilen veriler ışığında, aerobik egzersizlerin adrenalin ve kortizol gibi vücudun doğal stres hormonlarını azaltarak kişilerin daha az stresli hissetmelerini sağladığı kanıtlanmıştır.

#5

Geçtiğimiz ay İngiliz Spor Hekimliği Dergisi'nde yayınlanan bir çalışmada 50 yaş üzeri kişilerin aerobik ve direnç egzersizi kombinasyonuyla son derece iyi sonuçlar elde ettiği vurgulanmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

#6

3 Mayıs'ta yayınlanan başka bir araştırmaya göre, 60-88 yaş arası yetişkinlerde 12 haftalık gözlem süresince haftada 4 gün yapılan yürüyüşün zayıflamış bağlantıları beynin herhangi bir bölgesinde güçlendirdiği tespit edilmiştir.

Bu da hafıza kaybına karşı oldukça önemli bir adımdır.

#7

Araştırmacılar bu egzersizlerin beyne destek olup olmadığı hakkında hâlâ kesin bir kanıya sahip değiller; ancak egzersizlerin enerjiyi ve oksijeni arttırması sonucu kan akışını hızlandırdığı bir gerçektir.

#8

Demans belirtileri taşıyan yaşlı kadınlarda yapılan bir araştırma sonucunda, aerobik egzersizin beynin öğrenme ve hafıza bölgesinde yer alan hipokampusun büyüklüğünde artışa neden olduğu bulunmuştur.

#9

İngiliz araştırmasının baş editörü ve Canberra Üniversitesi'nde bir egzersiz bilimci olan Joe Northey'in araştırmasından elde ettiği sonuca göre, 50 yaşın üzerinde ve sağlıklı olan her bireyin günde 45-60 dk arası haftanın çoğu günü aerobik egzersiz yapması hafızalarını olumlu yönde etkiliyor.

Kendinize uygun herhangi bir aerobik egzersizi seçip her gün en az 45 dakikanızı ayırarak hafızanıza katkıda bulunmayı ihmal etmeyin!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
69
28
19
9
7
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Koray

Bu bilgileri bir broşür haline getirip memlekette ne kadar akepe teşkilatı var ise kapılarının altından atacağım.. Yada akepe logolu poşetlerin içerisine ser... Devamını Gör

MethodMan

bu kapasite geliştiryo kardesim onların zekasını gelistirmesi lazımki kapasiteyi doldurmaya başlasınlar 😅😅😅😅

Mabada

Sağlam kafa sağlam vücutta diye boşuna dememiş.

Aren Kutay

Spor konusunda bilgisi olan yardımcı olabilir mi ? Yüzme veya fitness arasında kararsız kaldım. 18 yaşındayım sıklaşıp forma girmek istiyorum.

adilbehram

yüzme tüm kaslarını aktif eden bir spor paran ve zamanın varsa ikisini aynı anda yapmanı tavsiye ederim. ben 4 yıldır düzenli bodybuilding yapıyorum ama mers... Devamını Gör