Görüş Bildir
Haberler
Yaptığınız Alışverişlerde Kredi Kartı Kullanımını Alışkanlık Haline Getirmeniz İçin 11 Mantıklı Neden

etiket Yaptığınız Alışverişlerde Kredi Kartı Kullanımını Alışkanlık Haline Getirmeniz İçin 11 Mantıklı Neden

Lisa Campton
16.06.2022 - 17:07

Dijital dünya ve ekonomi sistemlerinin de değişmesiyle birlikte artık kredi kartları ayrılmaz bir parçamız haline geldi. Nakit taşımak yerine herkes kredi taşıyor. Kredi kartı kullanmanın avantajları ile saymakla bitmiyor. Gelin onlara birlikte bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlk olarak harcamalarınız kayıt altında tutuluyor.

Kredi kartı ile yaptığınız tüm harcamalarınız tek tek, kalem kalem kayıt altına alınıyor. Böylelikle ben bunu ödememiştim veya unutmuşum kelimeleri tarih oluyor. Ne aldığını bilip ona göre hesap yapmak günümüzde oldukça önem taşıyor. En güzel yanı da düzenli bir şekilde harcama yaparak, gelir ve giderlerinizi ortaya koyarak kişisel finans planı yapmanıza olanak sağlaması oluyor.

2. Nakit taşımaktan çok daha güvenli.

Özellikle günümüzde yaşanan hırsızlık vs. olayları insanı tedirgin ediyor. Paranızı çaldırma ve düşürme korkusu kredi kartı kullanımıyla bu sayede tarih oluyor. Kredi kartlarında bulunan sadece size özel şifreler ise kartınız kaybolsa bile başkasının harcama yapmasına engel oluyor.

3. Bu sayede kredi notunuz yükseliyor.

3. Bu sayede kredi notunuz yükseliyor.

Ülkemizde kullanılan bireysel kredi notu sorgulama aracı olan Findeks kredi kartı ödemelerinize göre notunuzu yükseltiyor. Hiç kredi kartı kullanmayan biri le kredi kartı kullanan kişinin notu haliyle değişken oluyor. İleride ihtiyacınız olan kredi çekmeniz bu sayede kolaylaşıyor.

4. Bütçe planlamaya destek oluyor.

4. Bütçe planlamaya destek oluyor.

Kullanılan mobil bankacılık sistemleri de gelir gider durumunuza göre bütçe planlamanıza olanak sağlıyor. Neyi, ne kadar harcadığınızı görerek bütçe planlamanızı daha sağlam yapabiliyorsunuz.

5. Otomatik ödeme talimatlarının rahatlığı.

Özellikle fatura, kira gibi ödemelerinizde tarihi kaçırmamak için kredi kartlarınızla otomatik ödeme tanımlayabiliyorsunuz. Böylece gecikmeden dolayı yaşanabilecek sorunların da önüne geçmiş oluyorsunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Faizsiz ödeme ve erteleme imkanının hayatı kolaylaştırması.

Kredi kartları azami bir aylık faizsiz erteleme imkânı sunuyor. Yani yaptığınız herhangi bir harcamayı isterseniz erteleyerek bir sonraki ay ödeyebiliyorsunuz. Bu da kredi kartı kullanmak için mantıklı bir sebep oluyor.

7. Verilen ödüller ve hediyeler.

7. Verilen ödüller ve hediyeler.

Kredi kartı kullandıkça bankanızın size tanımladığı özel avantajlardan ve hediyelerden yararlanabiliyorsunuz.

8. “0” faizli taksitli kredi imkanı sunması.

8. “0” faizli taksitli kredi imkanı sunması.

Kredi kartı müşterisi iseniz özellikle beyaz eşya, elektronik gibi yüksek meblağda harcama gerektiren alışverişlerinize özel taksitli ve faizsiz kredi imkanı sunuluyor. Uzun dönemde bütçenizi fazlasıyla rahatlatacak bir kolaylık.

9. Özellikle yurtdışı seyahatlerinde para biriminden bağımsız olarak rahat ve güvenilir harcama yapmanıza olanak tanıması.

9. Özellikle yurtdışı seyahatlerinde para biriminden bağımsız olarak rahat ve güvenilir harcama yapmanıza olanak tanıması.

Gittiğiniz ülkede kredi kartınız ile hem güvenilir hem de para biriminden bağımsız olarak harcamalarınızı yapabilirsiniz.

10. Ücretsiz hizmetler sunması.

Kredi kartı kullanmanız durumunda seyahat sigortası, aracın yolda kalması durumunda  yol yardım hizmeti, ücretsiz uçuş teklifleri, restoranlarda kredi kartına ekstra indirim sağlanması gibi nakit alışverişlerde yararlanamayacağınız birçok indirimden bu sayede yararlanabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Son olarak kredi kartınız yanınızda oldukça kimseye muhtaç olmama ve güven duygusunu iliklerinize kadar hissedebilirsiniz.

Kendine güven çok önemli!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın