Görüş Bildir
Haberler
Yapmaktan Köşe Bucak Kaçınmanız Gereken Kariyer Hatalarını Sizler İçin Açıklıyoruz

Yapmaktan Köşe Bucak Kaçınmanız Gereken Kariyer Hatalarını Sizler İçin Açıklıyoruz

luna
13.04.2021 - 07:15
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hayallerinizi takip etmemek:

1. Hayallerinizi takip etmemek:

Herkesin kariyerinde ulaşmak istediği bir nokta vardır. Çoğu kişi bu noktaya ulaşmanın çok zor olduğunu düşündüğü ya da önüne engeller çıktığı için farklı bir yol çizebilir. Fakat, hayallerinizden vazgeçmek kariyerinizde yapabileceğiniz en büyük yanlışlardan biridir. Hayallerinizi bırakıp seçtiğiniz yolda istediğiniz motivasyonu asla bulamayabilir ve mutsuz hissedebilirsiniz. Bu yüzden, hayalleriniz için çalışmaya devam etmeli ve onlardan vazgeçmemelisiniz.

2. Fazla rahatlamak:

Bu, çoğu insanın düştüğü bir hatadır. İşinizde rahat olmak ve iyi hissetmek iyidir fakat çoğu insan fazla rahatladığı için kariyerinde ilerlemeyi bırakır. Yaptığı işin şimdilik ona yeteceğini ve hayallerini bir süre sonra gerçekleştireceğini söyleyen kişiler genelde bunu gerçekleştirmez ve konfor alanlarında kalmayı tercih ederler. Bu nedenle, konfor alanınızın dışı çıkıp kendinizi geliştirmeye odaklanmalısınız.

3. Yapabileceğinizden azına razı olmak:

3. Yapabileceğinizden azına razı olmak:

Bazen insanlar ne kadar yetenekli olsalar da önlerine bir daha fırsat çıkmayacağını düşünüp alabileceklerinden daha az maaşa razı olup yeteneklerini gösteremeyecekleri bir işte çalışabilirler. Bunu yapmak yerine gerçekten mutlu olacağınız ve yapmak istediğiniz bir iş bulmak istediklerinize ulaşmanızı sağlar ve kariyerinizde daha hızlı ilerlemenize yardımcı olur.

4. Birden fazla alana yoğunlaşmaya çalışmak:

4. Birden fazla alana yoğunlaşmaya çalışmak:

İş hayatına atıldıktan bir süre sonra çalıştığınız işlerde farklı yetenekler edinir ve birçok alanla ilgili genel bilgiler öğrenebilirsiniz. Fakat birçok alana birden yoğunlaşmaya çalışırsanız hepsi hakkında sadece yüzeysel bilginiz olur. Bunu yapmak yerine sadece bir alana odaklanıp o alanda uzmanlaşmanız sizi rakiplerinizden ayıran bir özellik olacaktır.

5. Kendinize güvenmemek:

Kendinize güvenmeyerek aslında kariyerinize zarar verirsiniz çünkü, ne kadar bilgili ve yetenekli olduğunuzu toplantılarda veya projelerde göstermekten çekinirseniz insanlar bunu bilmeyecektir. Bu şekilde terfi almanız ve kariyerinizde ilerlemeniz de zorlaşır. Ne kadar yetenekli olduğunuzu unutmayın ve zor olsa da yavaş yavaş kabuğunuzu kırmaya ve kendinizi göstermeye çalışın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hiç ara vermemek:

6. Hiç ara vermemek:

Kariyeriniz için çok çalışmak önemlidir, ancak dinlenmek için de zaman ayırmanız gerekir. Boş zamanlarınızda veya tatillerde bile işinizle ilgilenirseniz bir süre sonra çok yorgun hisseder ve motivasyonunuzu kaybedersiniz. Bu nedenle, iyi bir iş-yaşam dengesi oluşturmanız motivasyonunuzu kaybetmemeniz için çok önemlidir.

7. Bir çevre edinmemek:

7. Bir çevre edinmemek:

İş ortamınızda bir çevre edinmezseniz birçok kariyer fırsatını kaçırırsınız. İş ortamınızda bir çevre edinmek hem insanlarla bilgi alışverişi yapmanıza hem de yenilikleri takip etmenize yardımcı olacaktır.. Ayrıca, tanıştığınız meslektaşlarınızla gelecekte iş yapabilme fırsatını da yakalayabilirsiniz.

Nasıl çevre edineceğini bilemeyenler bu içeriğimize göz atabilir. 👇

8. Yaptığınız iyi işlerin herkes tarafından hemen görüleceğini düşünmek:

8. Yaptığınız iyi işlerin herkes tarafından hemen görüleceğini düşünmek:

Başarılarınızla övünmeseniz de bunların patronunuz tarafından görüleceğini varsayabilirsiniz. Ancak birçok durumda başarılarınızı insanlara göstermediğinizde bunları fark etmeyebilirler. Bu nedenle, yaptıklarınızı insanlara anlatmalı ve diğer insanlardan sizi ayıran yönlerinizi vurgulamalısınız.

9. Önceki işlerinizle bağlantınızı tamamen koparmak:

9. Önceki işlerinizle bağlantınızı tamamen koparmak:

Kariyerinizin başlarındaysanız bir önceki iş yerinizle tüm bağlantıları koparmanın bir sorun olmadığını düşünebilirsiniz fakat bu doğru değildir. Eski iş yerinizdeki patronunuzun referansı yeni işlere başvururken oldukça işinize yarayacaktır. Bu yüzden, eski işlerinizle bağlantılarınızı koparmamalısınız.

10. İş yerinde yeterince profesyonel olmayı unutmak:

10. İş yerinde yeterince profesyonel olmayı unutmak:

Bir iş yerinde çalışmaya başladıktan sonra meslektaşlarınızla zaman içerisinde yakın arkadaş olmanız normaldir. Fakat, iş yerinde bu yüzden profesyonelliği asla elden bırakmamalısınız. Arkadaşlarınız önemlidir fakat işle arkadaşlık arasına bir çizgi çekmeniz gerekir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sahip olduğunuz işe yeterli özeni göstermemek:

11. Sahip olduğunuz işe yeterli özeni göstermemek:

İşinin kendi için yeterince iyi olmadığını düşünen ve işine yeterli özeni ve değeri göstermeyen insanlar olabilir. Bir işte gerçekten mutsuz olup olunmadığını anlamak için insanların işlerinin artılarını ve eksilerini düşünmeleri gerekir. Buradan yola çıkarak işlerini değiştirebilir veya sahip oldukları işe daha çok özen gösterebilirler.

12. Paraya odaklanmak:

12. Paraya odaklanmak:

En büyük kariyer hatalarından biri mutluluk yerine para peşinde koşmaktır. Elbette, fazladan para kısa sürelik mutluluk sağlayabilir. Fakat sevmediğiniz bir işte sadece maaşı için çalışırsanız uzun vadede mutsuz olabilirsiniz.

13. Yeterince araştırma yapmamak:

13. Yeterince araştırma yapmamak:

Kapsamlı ve büyük bir görev verildiğinde büyük olasılıkla çok fazla araştırma yapmanız gerekecektir. Ancak, kolay yolu seçmeye karar verirseniz ve yeterince araştırma yapmazsanız işiniz istediğiniz kadar iyi olmayacaktır. Ayrıca, konu üzerine yeterli bilgiye ulaşmak için de araştırma yapmak şarttır.

14. Doğru giyinmemek:

14. Doğru giyinmemek:

Özellikle, bir  iş görüşmesine giderken başvurduğunuz şirketin giyim kurallarına dikkat etmek çok önemlidir. Gittiğiniz iş görüşmesine uygun giyinmediğinizde işverenler yeterince araştırma yapmadığınız veya işle gerçekten ilgilenmediğinizi düşünebilirler.

Giyim konusunda kafam karışık diyenleri şöyle alalım. 👇

15. İşlerinizi yeterince tanıtmamak:

15. İşlerinizi yeterince tanıtmamak:

Günümüz dünyasında sosyal medya ve internet oldukça büyük bir yere sahip. İşletme sahipleri ve çalışanların da bunu aklından çıkarmamaları ve işlerini sosyal medyada tanıtmaları oldukça önemlidir. Bu şekilde işlerinizi çok daha fazla insanın görmesini sağlayabilir ve yeni müşteriler kazanabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Zaman harcamak:

16. Zaman harcamak:

Bazı insanlar kariyerlerini geliştirmeye çalışmak yerine zamanlarını harcayabilir ve aynı noktada kalmayı tercih edebilir. Fakat zamanınızı doğru kullanarak kariyerinizde hızla ilerlemeniz ve yapmak istediklerinizi başarmanız mümkündür.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

İlginizi çekebilecek diğer içeriklere buradan ulaşabilirsiniz. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın