Görüş Bildir
Haberler
Yantra Nedir? Yantra Nasıl Kullanılır?

etiket Yantra Nedir? Yantra Nasıl Kullanılır?

Dr.Astrolog Şenay Devi
24.03.2023 - 15:01 Son Güncelleme: 03.04.2023 - 11:03

Yaklaşık on yıl önce eğitim sürecimde yaptığım araştırmalar ile üzerinde çalışıp bilgi sahibi olduğum yantraları ülkemize getiren ilk kişi olarak yantralar hakkında bilgi sahibi olmayan kişilerin herkese yantra önermesi, yantraların mucizeler yaratacağı söylemleri ile karşılaşan okurlarımdan gelen bilgiler doğrultusunda bu makaleyi yayınlama gereği duydum.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yantralar, trigonometri, üçgenlerin açıları ile kenarları arasındaki bağıntıları konu edinen matematik dalına dayalı.

Yantralar, trigonometri, üçgenlerin açıları ile kenarları arasındaki bağıntıları konu edinen matematik dalına dayalı.

Trigonometri, sinüs ve kosinüs gibi trigonometrik işlevlerin üzerine kurulmuştur ve günümüzde fizik ve mühendislik alanlarında sıkça kullanılmakta olan matematiksel hesaplamalar astronomik ve astrolojik gözlemlerle yapılan semboller uygulamasıdır. Türk medeniyetlerinde özellikle Osmanlı döneminde de padişahlar tarafından tılsımlı gömlekler olarak özenle kullanılmıştır.

Günümüzde de önemini tüm dünyada doğum haritaları incelenerek uygun sembol ve uygulamalarla kullanımına devam edilmektedir. Yantralar kişiye özel oniks bakır altın ya da gümüş olarak element ve gezegen yerleşimlerine uygun kişiye özel olarak hazırlanmaktadır ve yaklaşık beş bin yıllık kadim bir öğretidir.

Doğum haritalarımızda bizi zorlayan engelleyen aynı olay ve enerjilerin yaşamımızda sürekli tekrar eden gezegensel enerjilerin yaşamımıza olumsuz yansımalarını iyileştiren enerjilerini yükselmesine yardımcı olan bir uygulamadır. Doğum haritamızda bizleri zorlayan gezegenlerin enerjilerini düzenleyen ve güçlendiren her bir sembolün bir gezegenle ilişkili olarak belirlenmesiyle; kullanılacak yantra belirlenir. Hayatımızda zorlandığımız iş, aşk, sağlık gibi sorunlara sebep olan enerjileri dengelemek ve iyileştirmek için, hava yastığı görevi gibi zararlı zayıf enerjileri dengelememize yardımcı bir araçtır.

Yantraların anavatanı Hindistan’dır. Türk kültürlerinde de yantralar Hindistan öğretisi baz alınarak kullanılmıştır. Kişiye özel hazırlanan yantralar doğru kullanıldığında kısa süre içinde; doğum haritanızda sahip olduğunuz zayıf zorlayıcı olumsuz enerjileri dengeleyecek ve zorlandığınız konularda yardımcınız olacaktır.

İşte tam bu noktada dikkat etmek gerekli bir kişinin yantra kullanıp kullanamayacağıdır. Doğum haritasına bakılmadan belirlenemez ve bunu sadece eğitimli bir uzman astrolog belirleyebilir. Ayrıca unutmamak gerekir ki herkes yantra kullanamaz.

Yantra analojisi

Yantra analojisi

Bir yantraya derinlemesine baktığınızda, tüm yantrayı oluşturan belirli semboller olduğunu fark edeceksiniz. Bu semboller arasında Bindu (nokta), Trikona (Üçgen), Çakra (Daire), Shatkona (Kuzey Yıldızı), Bhupura (Kare) ve Padma (İlahi nilüfer) bulunur. 

Bindu:

Bu sembol, enerjiyi ve merkezdeki aşırı konsantrasyonunu gösterir. Yantradaki Bindu, kozmik radyasyonun merkezi olarak adlandırılır. Bu sembolün yüzeyi üçgeni, altıgeni, daireyi gösteriyordu. Bindu, gücün ve yaratıcı enerjinin birliğini temsil eder ve yantranın kalbidir.

Trikona:

Bu ilahi sembol, ilahi enerjiyi temsil eden mutlak dişil enerji olan Shakti'nin amblemidir. Trikona, hem maddi hem de manevi dünyaların yaratılışını tamamlama gücünü sembolize eder. Trikona'da aşağıyı gösteren üçgen, tüm yaradılışların kaynağı olan Yoni'yi temsil eder. Yukarıyı gösteren işaret, güçlü ruhsal arzuyu, kişinin doğasının daha süptil küreye ve Ateşe transferini temsil eder çünkü Agni her zaman yukarı doğru yanar. Aşağıyı gösteren bir üçgen Su Elementini temsil eder, çünkü su her zaman aşağı akar. Ateş Elementi Shiva'yı ve Su Elementi Shakti'yi temsil eder.

Şatkona:

Yantrada yapılandırılmış iki üçgenin mimari bir birleşimidir. Shatkona, tüm yaradılışın ana nedeni olan Shiva (erkek enerji) ve Shakti'nin (dişil enerji) ilahi birleşmesini ifade eder.

Çakra:

Bu sembol, makrokozmik ilerlemenin işleyişinde merkezi olan dönüşü temsil eder. Çakradaki daire, mükemmelliği ve Vishudha çakranın barışçıl yaratıcı enerjisini ifade eder. Çakra, doğanın beş elementinde de Havayı temsil eder.

Padma:

Bu en önemli semboldür ve Vedik yazıtlarına göre nilüfer veya Padma'yı çakralarda bulunan ilahi bir saflık amblemi olarak kabul edilir. Yantradaki bir nilüfer, yüce mutlak gerçeğin koşulsuz gücünü temsil eder. Lotus, ilahi bir koruma görevi görür. Lotus'un benzersiz özelliklerinden biri çamurda yetişmesi ancak tek parça çamur taşımamasıdır. Böylece dış güçlere veya materyalist dünyaya karşı kopukluğu temsil eder. Dahası, orijinal doğa saflığını ve kutsallığını korur.

Bhupura:

Bu sembol, fiziksel benlikte ikamet eden toprak elementini temsil eder. Yantra her zaman bir nokta ile başlar ve kare ile biter. Kozmetik dünyasının nasıl geliştiğini tanımlar. Süreç merkezde rafine enerjilerle başlar, atmosferde taneli ve sonra yeryüzüne ulaşır.

Yantra, geometrik görselleştirme yoluyla ilahi koruma ve  ilahi birliğe ulaşmamıza yardımcı olur. Yantra, ilahi enerjiyle bağlantı kurabileceğimiz pencereyi açar. Trigonometri aracılığıyla sizi evrendeki enerjiyle birleştirir.

Instagram 

YouTube

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
173
165
159
147
132
111
98
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın