Görüş Bildir
Haberler
Yalnızlık Seçimin Değil De Artık Kaderin Olduysa Ne Yapmalı da Bu Buhrandan Çıkmalı

Yalnızlık Seçimin Değil De Artık Kaderin Olduysa Ne Yapmalı da Bu Buhrandan Çıkmalı

Yalnızlık;

üzerine binlerce kelam edilmiş kimileri için hayattaki en korkulu an. Sırf bu yüzden alakasız bir kalabalık yaratıyorlar çevrelerinde hoş sonra da kalabalıklar için de yalnız kalmak gibi bir durum oluşuyor.Bazılarımız içinse bir seçim yalnızlık kendi kendine eğlenenler kulübü başkanı bunlar. Fakat en nihayetinde yalnızlık Tanrı'ya mahsus.Bir an geliyor yalnızlık seçim olmaktan çıkıp kendimizi tek ve yapayalnız buluyoruz belki bir sinema salonunda belki gece yürürken bir sokakta.

Yalnızlığın kafaya dank ettiği  o anlarda sosyal bir hayvan olan insanın içerisinden sesler yükseliyor, bu da benim size bir seslenişim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Seninle aynı ilgi alanlarını paylaşan insanlar bul,sevdiğin şeyleri seninle aynı derecede seven insanlarla yapmanın mutluluğu paha biçilemez

Bu insanlar bazen oluşturduğumuz çevrelerde olmayabiliyor  onları bulmak ve kendinizi görünür kılmak için evden çıkın biraz çabalayın!

2. Kafede kös kös oturma tek başına, şöyle çevrene dön de bir bak arada!

Bir kahve içmeye çıktın ve sana eşlik edecek kimse yok ve bu durumdan içten içe rahatsızsın. İşte tam o anlarda kaldır başını telefondan ve insanları gözlemle,gülümse ilgini çeken bir sohbet olursa dahil olmaktan çekinme en azından kahveni içerkenki o kısa anda bir etkileşim içinde bulunmuş olursun ve kim bilir diğer kahveni yalnız içmek zorunda kalmazsın

3. Hayatın bazen sana adil davranmadığını düşünebilirsin,yeni bir yol aç,yeni deneyimlere açık ol

Yalnızlığın bulunduğun çevreyle yeterince etkileşime girmemekten kaynaklanıyor olabilir,demek ki artık senin içinde olmaktan mutluluk duyacağın yerlerde olma vaktin geldi.Kır zincirlerini ve yeni insanlara doğru yol al.

4. İpleri eline almanın vakti geldi evlat, istediğin yerlerde ol, kukla olma!

4. İpleri eline almanın vakti geldi evlat, istediğin yerlerde ol, kukla olma!

Kendi hayatının kontrolünü eline al yalnızlığının nedeni belki de olmak istemediğin ortamlara kalabalıklar arasında sürüklenmen ile ilgili bir meseledir.

5. Tüm hayal kırıklıklarını rafa kaldır.Sonra kafanı kaldır ve gülümse etrafındaki insanlara

Yalnızlık benim seçimim, herkes aynı! yine mana hüsran diye arabeske bağlama.Dünya üzerinde bir sürü insan var ve hepsi bambaşka deneyimler sunacak sana, yaşadığın küçük deneyimlerden büyük çıkarımlar yapma.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Her girişimin iyi sonuçlanacak herkes seni sevecek diye bir kural yok.Sen herkesi seviyor musun yani?

Girişimlerinden asla vazgeçme senden nefret eden insanlar bırak devam etsinler.Sen kendin ol, olmazsan eğer kendine yalnızlaşırsın ki bu en kötüsüdür dostum!

7. İnsanlardan büyük beklentiler içine girme bu seni hayal kırıklığına uğratacaktır

Bunu niye söylüyorum çünkü çoğunlukla bu hayal kırıklıklarıdır bizi yalnız bırakan,herkese sırtını döner ve gidersin. Çünkü; mesela en önemli anında yanında değildir,tam ona ihtiyacın varken başka bir işi vardır ve çekip gitmiştir.

Bu yüzdem minumum beklenti =minumum hayal kırıklığı.Ne demiş Athena bir şarkısında beklentiler sadece üzer!

8. Akışına bırak biraz. Çok fazla düşünüp kendini hırpalama

Yalnızlığın üzerinde çok fazla düşünmen bir süre sonra okların sana dönmesine ve kendinde bir şeylerin yanlış gittiğine odaklanmana neden olacaktır,bu özgüveni zedeleyen bir süreçtir.Sen özünü zedeleyerek kalabalıklar içinde mutlu olabileceğini mi düşünüyorsun yoksa?

9. Hayatta kendi ritmini bul, emin ol bu ritme eşlik edenler çıkacaktır!

Sen,sen ol  kendin olmaktan vazgeçme.Bırak bambaşka bir ritim tuttur,hayatın bizden beklediği tam da budur belki birçoklarının hoşuna gider bu ritim muhteşem bir dans çıkar ortaya,eşli dans falan yalnız değil yani;)))

10. Kendi kendine eğlenebilmeyi ve kendini sevebilmeyi başar.Aslında bunlar her kapıyı açan kilitler

Bunu başardığın an şu hayatta neredeyse her şeyi kısmen başarmış oluyorsun.Kendi kendinin en iyi arkadaşı ol yalnızlığın o buhranı nasıl da gidecek üzerinden, şaşırırsın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kendini her gün yeni bilgilerle doldur,çok oku,düşün,yaz,çiz,izle!

Bir roman kahramanı da iyi gelir yalnızlığa,izlediğin bir filmde başrolü sen oynuyormuş gibi de hissedebilirsin,insan olmayı ve insan kalabilmeyi hatırlatır.Çiz, yaz ,üret yarına senden bir şeyler kalsın.Kim olduğumuz kimlerle olacağımızı da belirliyor unutma.İlerde bu yaptıklarını da arkadaşlarınla paylaşırsın

12. Kendini 4 duvar arasına kapatma,duvarlar yalnızlığa iyi gelmiyor

Dışarı at kendini hemen şimdi! Sevdiğin bir grubun konserine bilet al, yaşadığın şehirde gidip görmediğin yerleri keşfet yolda olmak önemlidir mutlaka birileriyle karşılaşırsın yolda. Ama evinde birileriyle karşılaşabileceğini pek sanmıyorum.

13. Yalnızlık iyidir de aslında,ilham perileri kapını çalar, kapıyı açık bırak!

Birçok şairin ekmeğidir yalnızlık,yalnızlık tercihleri midir bir yerden sonra kaderleri mi olmuştur bilmiyoruz ama şu an onların eserlerini okuyup kendimizi bulabiliyoruz,bugünkü yalnızlığın yüzyıllık bir yalnızlık olmayacak, belki  yüzyıllar boyu dillerde dolanacak eserlerin! Bir de öyle düşün.

14. Bir gün aradığın tüm telefonları aynı kadın açar ve der ki sana:" Aradığınız kişiye şu an ulaşılamıyor."

Aradığın kişileri değiştirmenin vakti gelmiştir artık.Ama önce kendimizi arayıp bulmamız gerekiyor. Kendini bulduğun anda çık yola.Hala oturanlar var görüyorum.

O telefon rehberi YE Nİ LE NE CEK!

15. Ey yalnızlık! Herkesin kalbine girip çıkarsın da bir benimle mi düzenli bir ilişkin var?

Hepimize uğrar yalnızlık,şöyle bir yoklar, belki de hayata dair yegane gerçeği hatırlatır.'Yalnız geldin,yalnız gideceksin' ama o gelip gitme arasında yaşanan süreçte yalnız olmak çekilir değil 'Yalnızlıktan keyif alan ya vahşi hayvandır ya da Tanrı' demiş Aristotales.Ve yalnızlık adına daha neler neler söylenmiş.

Bir şeyler söylediğin anda yalnızlığın o buhranı da gidecektir göreceksin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. BONUS: Sertap Erener-Yalnızlık Senfonisi;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın