Görüş Bildir
Haberler
Yalnızca Oyun Aşkıyla Yanıp Tutuşsalar da Yurtta Kalmakla Sınanan Gamer'ların Bileceği 13 Şey

Yalnızca Oyun Aşkıyla Yanıp Tutuşsalar da Yurtta Kalmakla Sınanan Gamer'ların Bileceği 13 Şey

Eğitim için evinden ayrılan ve yurtta kalan oyuncuları diğer tüm etkenler kadar zorlayan şeylerden biri de hiç şüphesiz  oyunlar ile olan bağını sürdürmeye çalışmaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Asla doğru dürüst çekmeyen yurt interneti

Bir sürü kişinin kullandığı o internet ile bırakın oyun oynamayı, herhangi bir web sayfasını açabilirseniz kendinizi çoğunlukla şanslı sayarsınız. Hele bir de herkesin yurtta olduğu yoğun saatlerde... Cehennemin 7. katında buna çok benzer deneyimler olduğuna eminiz.

2. Oyun oynayabilmek için internet kafeleri mesken tutmak

2. Oyun oynayabilmek için internet kafeleri mesken tutmak

Her oyuncu yanında götürebileceği bir oyun cihazına sahip olmayabiliyor. Sahip olsa bile çeşitli sebepler rahatça oyun oynamayı zorlaştırıyor. İşte bu noktada devreye internet kafeler giriyor. Saatlerce aynı koltuktan kalkmadan oyun oynamak, bazen arkadaşlar ile birlikte oynanan oyunlar, özlendiniz.

3. Sesinizden rahatsız olan oda arkadaşı

Oyun oynarken kimi zaman kendimizi kaybedebiliyoruz bu bir gerçek. Klavyenin tıkırtısından, kulaklıktan sızıp gecenin sessizliğini delen oyun sesinden ve bizim söylenmelerimizden rahatsız olan oda arkadaşlarımız da olabiliyor elbette. Ortak bir alanı paylaştığımızı unutmamak gerek.

4. El konsolu ya da gaming laptop hayalleri kurmak

Taşınabilir bir oyun cihazı yurtta kalan bir oyuncunun çoğu sorununa ilaç olacaktır. En kötü ihtimalle oyun dünyasından tamamen kopmamanızı sağlayacak bu cihazlar yurtta kalan oyuncular için adeta bulunmaz nimettir.

5. Mobil veri ile online oyun oynamaya çalışmak

Çekmeyen ve asla beklediğiniz performansı göstermeyen yurt interneti karşısında çoğu oyuncu çözümü kendi mobil internet paketini devreye sokmakta bulur. İşin ucunda paket aşım uyarısı, kabarık bir fatura ve tüm ay internetsiz dolaşmak olsa bile oyun aşkı engellenemez.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Müsait bir odada oyun geceleri düzenlemek

6. Müsait bir odada oyun geceleri düzenlemek

Arkadaş grubundan kimin odası müsaitse onun odasında toplanılır ve sabaha kadar sürecek oyun seansları başlar. Zaman zaman odayı kontrole gelebilecek yurt görevlisine çaktırmamaya çalışarak ufak çaplı bir oyun partisi düzenlemenin heyecanı ise anlatılmaz yaşanır.

7. Oyun turnuvaları tertip etmek

Bireysel ya da odalar arası oyun turnuvaları düzenlemek de sıkıcı olabilen yurt hayatında bir gamer'ın kaçış yollarından birisidir. Genellikle PES ya da FIFA yüklü bir cihaza kontrolcü takılarak düzenlenen bu mini turnuvalarda heyecan ve rekabet de dorukta olur.

8. Eve çıkıp rahatça oyun oynama hayalleri kurmak

8. Eve çıkıp rahatça oyun oynama hayalleri kurmak

Bu kimimiz için eve çıkıp aile evindeki sistemi getirmek olur, kimimiz için normal bir internet bağlantısının özlemi, kimimiz için ise hiçbir sınır olmadan oyun oynamanın rahatlığı. Ama yurtta kalan her gamer eve çıkıp oyun başında rahat rahat sabahlamanın hayalini en az bir kez kurar.

9. Oyun cihazını can pahasına saklayıp korumak

9. Oyun cihazını can pahasına saklayıp korumak

Yurtlar tanımadığımız insanlarla birlikte yaşadığımız alanlar olduğu için zaman zaman istenmeyen olaylar da başa gelebiliyor. Haliyle odamızdan çıkarken oyun oynadığımız cihazı da bir güzel saklayarak dışarı adım atıyoruz. Bazı yurtlarda kapıların kilitlenememesi de bir şeyler saklama durumunu zorunlu hale getirebiliyor.

10. Single player oyunlara yönelmek

İnternet bağlantısının gerek oyun indirmeyi, gerekse de oyunlara bağlanmayı neredeyse imkansız hale getirmesi yurtta kalan oyuncuları tek oyunculu oyunlara iter. Yurtta kalınan dönem aynı zamanda bir çok harika tek oyunculu oyunu da bitirme şansı elde ettiğiniz zamanlardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Aile evinden oyun depolayarak geri dönmek

Aile evinde stabil bir internet bağlantısına kavuşulduğu anda yapılacak ilk şey elbette bol bol oyun depolamaktır. Fırsattan istifade araya bir kaç film ve dizi bölümü de sıkıştırılır ve yurda öyle dönülür.

12. Arkadaşlarla oyun CD'si takaslamak

12. Arkadaşlarla oyun CD'si takaslamak

Yurtta sizin gibi oyunlara sevdalı arkadaşlar bulabildiyseniz şanslısınız. Bir gün biri elinde bir oyun CD'si ile gelebilir. Sonra o CD tüm yurtta elden ele dolaşır, herkesin bilgisayarına bir şekilde yüklenir.

13. Oyun oynayan arkadaşı pür dikkat izlemek

Hele bir de sürükleyici hikayeye sahip bir oyun oynanıyorsa bu eylem apayrı bir zevk verir. Bir yurt odasında toplanıp her seçimin oyunun kaderini etkilediği bir oyunu oynayan arkadaşı izlemek kimi zaman film izlemenin verdiğinden daha fazla keyif verebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
45
18
8
7
6
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın