Görüş Bildir
Haberler
Yakın geçmişimizden bir prenses: Prenses Esra

Yakın geçmişimizden bir prenses: Prenses Esra

Sandal
29.02.2016 - 13:41

Filmlere, kitaplara konu olacak bir kadın: Prenses Esra.  

Boğaz'daki yalıdan Hint sarayına uzanan bir hayat hikayesi…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Esra Birgen Istanbullu, köklü bir ailenin tek kızı olarak 1938 senesinde dünyaya geldi. Osmanlı devlet adamlarından Fethi Ahmet Paşa’nın torunudur.Rahmi Koç'un da çocukluk arkadaşıdır Esra hanım.

Esra Birgen Istanbullu, köklü bir ailenin tek kızı olarak 1938 senesinde dünyaya geldi.  Osmanlı devlet adamlarından Fethi Ahmet Paşa’nın torunudur.Rahmi Koç'un da çocukluk arkadaşıdır Esra hanım.

Esra hanım güzelligi ve zerafeti kadar zekasıyla da nam kazanmıştı. Ingiltere’de mimarlık okuyordu.

Esra’yla ne zaman buluşsak onun doğuştan bir prenses olduğuna dair genel kanaatin abartılmadığına inancım artmıştır.” (Gazeteci Leyla Umar)

Esra hanım’ı beğenenler çoktur.Ingiltere'de olduğu sürede ailelerin aracılığıyla bir beyefendiyle tanışır. Bu bey o dönem dünyanın en zengin kişilerinden olan Hindistan'ın eski eyaleti Haydarabad hükümdarı Mükerrem Bereket Şah’ tır. Bereket Şah aynı zamanda son halife Abdülmecid’in torunudur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir rivayete göre Esra hanım'ın annesinin gönlünden geçen damat aslında Irak kralı Faysal'dır. Hem kral hem nizam Esra hanım'la evlenmek için adeta yarışmış.

Esra hanım Bereket Şah’la nişanlanır. 21 yaşındayken Bereket Şah'la evlenip artık Prenses Esra olarak hayatına devam etmiştir...

Kral Faysal ise Mısır prensesi Fazıla'yla nişanlanmıştır. Irak'ta gerçekleşen hükümet darbesinde kraliyet ailesi üyeleri öldürülmuştür. Kral Faysal öldürüldüğünde henüz 23 yaşındaydı…

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

Prenses Esra ve Haydarabad Nizamı Bereket Şah çiftinin 2 çocuğu olur. 15 senelik bir evlilikten sonra boşanmaya karar verirler. Boşansalar da Esra hanım hep Prenses Esra olarak anılmaya devam edilir.

Prenses Esra’nın sevgili annesi Reyan Şehsuvaroğlu hayatını kaybedince aile mirası olan Sedef Adası çocuklarına kalır. Prenses Esra ve kardeşi Mehmet bey Sedef Adası'nın sahipleridir. Rivayete göre büyük dedeleri Fethi Ahmet Paşa adayı zamanında sırf balık tutmak için satın almış.

Prenses Esra ve annesi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Prenses Esra hala çok zarif bir kadın. Dünyanın çeşitli ülkelerinde ikamet etmiştir ve Sean Connery, Kirk Douglas, Bo Derek ve Michael Caine gibi ünlü dostlara sahiptir. Haydarabad'da çok sevilen ve sayılan biridir. Princess Esra Hospital adlı bir hastane vardır mesela şehirde.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın