Görüş Bildir
Haberler
Yakalanan IŞİD'linin Üzerinden Cumhuriyet'in Adresi Çıkmış

Yakalanan IŞİD'linin Üzerinden Cumhuriyet'in Adresi Çıkmış

Hande öçalan
30.10.2015 - 20:25 Son Güncelleme: 31.10.2015 - 12:43

Polisin Cumhuriyet Gazetesi'nde dün akşamdan bu yana aldığı güvenlik önlemlerinin, Gaziantep'te yakalanan 2 IŞİD'linin üzerinden gazete bürosunun adresinin çıkması sonrası gerçekleştiği ortaya çıktı. Gaziantep 1. Sulh Ceza Hakimliği 2 IŞİD'linin yakalanmasıyla ilgili yayın yasağı kararı aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ’ın savcılık kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, dün Gaziantep'te eylem arayışında olduğu belirlenen 2 IŞİD'li yakalandı.

IŞİD’lilerden birinin üzerinde Cumhuriyet’in Ankara temsilciliğinin adresi çıktı. Gaziantep Emniyeti’nin bu durumu Ankara’ya iletmesi ve başsavcılığın talimatı üzerine, gazetenin Ankara ve İstanbul bürolarının önünde yoğun güvenlik önlemi alındı. 

Yayın yasağı getirildi

Gaziantep 1. Sulh Ceza Hakimliği, Gaziantep'de dün yakalanan ve üzerlerinde Cumhuriyet gazetesinin adresi çıkan iki IŞİD üyesinin yakalanması olayı ile ilgili yayın yasağı kararı aldı. Bu karar, Gaziantep Savcılığı'nın talebi üzerine alınırken, gerekçe olarak 'iki IŞİD üyesi ile bağlantılı olabilecek diğer kişilerin kaçmasını engellemek' olarak açıklandı.

Güvenlik önlemlerine ilişkin yapılan ilk açıklama gazeteye yönelik bir saldırı ihbarı olduğu yönündeydi.

Dün akşam 19:30 sıralarında Cumhuriyet'in bulunduğu İstiklal Sokak'ın her iki girişi de demir bariyerlerle çevrilerek, sokak yaya ve araç girişine kapatılmıştı. Büyükdere Caddesi'ne çıkan ara sokakta da polis ekipleri nöbet tutmaya başlamıştı.

Güvenlik önlemleri devam ediyor

Güvenlik önlemleri devam ediyor

Dün akşamdan bu yana gazete binasına giden sokağın her iki girişi de demir bariyerlerle kapatılmış durumda. Sokakta bir TOMA bekletiliyor. Resmi polisler de binanın çevresinde nöbet tutuyor. Sokağa sadece o bölgede evi ve iş yeri bulunan girebiliyor. Diğer vatandaşlarsa kesinlikle sokağa alınmıyor. 

Cumhuriyet Gazetesi'nin internet sitesinden konuyla ilgili dün şu açıklama yapılmıştı: 

Bu akşam üzeri, Cumhuriyet Gazetesine yönelik bir saldırı ihbarı alındığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkililerince gazetemize iletilmiştir. Şu anda gazetemiz binasında ve çevresinde emniyet görevlileri tarafından güvenlik önlemleri alınmıştır. Polis yetkililerinin bize verdiği bilgi bundan ibarettir.

Ülkemiz çok önemli ve tarihi bir seçime giderken, bu seçimin arifesinde kim tarafından, hangi amaçla yapıldığını bilmediğimiz kirli, karanlık oyunlar ya da cinayetlerin seçimleri etkilemeye yönelik olduğu anlaşılmaktadır.

Bu ihbar, sahte de, gerçek de olsa, planlayıcılarının amacına ulaşamayacağına inanıyoruz. Eğer, bizi yıldırmak, korkutmak amacıyla yapılmış planlı bir girişim ise, bu kirli senaryonun sahiplerine ve oyuncularına anımsatmak isteriz ki, bu gazetenin tarihi, böylesi badirelere, tehditlere rağmen özgürce yayın yapmanın tarihidir. Okurlarımızın ve kamuoyunun hiç kuşkusu olmasın, bu gazete nesnel, adil ve gerçek habercilik işlevine her şart ve koşulda devam etmeye kararlıdır'

Cumhuriyet ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
75
20
16
6
5
3
0