Görüş Bildir
Haberler
Yağlı Saçların Çok Daha Hızlı ve Yoğun Yağlanmasına Sebep Olan 14 Yanlış Davranış

Yağlı Saçların Çok Daha Hızlı ve Yoğun Yağlanmasına Sebep Olan 14 Yanlış Davranış

Fulin
17.05.2017 - 14:27

Çoğumuz saçlarımızı yıkadıktan sonraki o hissi çok kısa sürede kaybediyoruz. Ağırlaşmış saç dipleri, sönmüş saçlar ve elbette o yağlı his çok çabuk oluşuyor. Çoğu zaman farkında olmadan saçlarımızın daha hızlı yağlanmasına kendimiz sebep oluyoruz. İşte yapmayı bırakınca saçlardaki temizlik hissini uzatacak davranışlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çok sıcak suyla yıkanmak.

Saç diplerinizi sıcak suyla yıkarsanız, saç derinizi kurutursunuz. Kuruyan cilt kendini nemlendirmek için normalden fazla yağ salgılar. Sıcak su, saç köklerinizi de zedeleyebilir, bu nedenle ılık suya alışmak lazım.

2. Saçlarınızı iyi durulamamak.

Eğer saçınızı birkaç defa şampuanlıyorsanız, aralarda iyi durulama şart değil; ancak son durulama gerçekten çok özenli olmalı. Saç diplerinizde şampuan kalıntısı kalırsa bu saçınızın kolay yağlanmasına yol açacaktır.

3. Saç diplerinize de saç kremi sürmek.

Bu konuda farklı dermatologların farklı görüşleri var. Bu görüşlerden ilki saç derisini nemlendirmezseniz daha çabuk yağlanacağını; ikincisi de kafa derisine sürülen nemlendirici saç kremlerinin saç derisini yağlandıracağını iddia ediyor. İkisi de biraz mantıklı, arada bir bakım yaparak saç derisini de nemlendirmek, ancak bunu sürekli tekrarlamamak en doğrusu gibi.

4. Çok fazla bakım yapmak.

Saç maskeleri, bakım yağları saçlar için harika; ancak saçları sürekli bunlara bulamak saçlarınıza iyi gelmeyecektir. Saçlarınızı yormadan, haftada ve iki haftada bir yapacağınız bakımlar yeterlidir.

5. Sık sık saçınıza dokunmak.

Saçlara ve saç diplerine dokunmak, ellerdeki yağ ve diğer maddeleri saçınıza taşıyacak; ayrıca yağ bezlerini uyararak yağlanmayı hızlandıracaktır. Saçınıza sürekli dokunmamaya özen göstermelisiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Saçları çok fazla taramak / fırçalamak.

Tıpkı dokunmak gibi bu da saç derisindeki yağ bezlerini uyaran bir işlem. Ne kadar az, o kadar iyi.

7. Temiz olmayan araçlar kullanmak.

Havlu, saç fırçası gibi araçların daima kişiye özel ve temiz olması gerekiyor. Örneğin yüzünüzü sildiğiniz bir havluyla saçlarınızı kurutuyorsanız, yüzünüzdeki yağ saçınıza geçebiliyor. Yastık kılıfları için de aynısı geçerli.

8. Yanlış ürünler kullanmak.

Kremli şampuan, durulanmayan bakım yağı gibi ürünler yağlı saçlılara göre değil. Saç diplerini çok kurutmadan temiz tutmak gerekiyor. Farklı ürünler deneyerek ve içerik okumayı öğrenerek size en uygun olanı bulabilirsiniz.

9. Saçı çok sık yıkamak.

Saçları gereksiz bakımla yormak kadar, sık sık yıkamak da bir sorun. Saç diplerinizi çok kurutursanız, bu size yağlanma olarak dönecektir. Her gün duş alma alışkanlığınız varsa bile saçlarınızı şampuanlamadan sadece uçlarını kremleyebilir, saçınızı yavaş yavaş her gün yıkanmamaya alıştırabilirsiniz.

10. Fön makinesi kullanmak.

s1224.photobucket.com

Saçları kurutmanın en yaygın yolu bu ama saç derisini yüksek ısıya maruz bırakmak tıpkı sıcak su gibi yağlanmaya başlaması demek. Direkt ısı yerine havlu ya da tişörte sardığınız saçı kurutmak ya da fönü düşük ısıda çalıştırmak saçlar için faydalı olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Çok fazla şekillendirici ve kuru şampuan kullanmak.

Yağlı saçlıların kısır döngüsü kuru şampuan. Geçici olarak yağlı görüntüyü alsa da, saçların daha fazla ağırlaşmasına sebep oluyor. Saç spreyi ve köpük gibi ürünleri de öyle.

12. Saçları çok yukarıdan veya gergin toplamak.

Saçları çıkış yönünün aksine çevirmek, yani tepeden toplamak ya da çok sıkmak saçın daha fazla yağ salgılamasına sebep olacaktır. Çünkü bu işlemler saça zarar verebilecek durumlardır ve saç derisi bunu tehdit olarak algılayıp kendini korumaya alır.

13. Yağlı yiyecekler tüketmek.

Yediklerinizin saçlarınıza olan etkisini görmek için kendinize bir süre verin. Sonuca inanamayacaksınız.

14. Makyaj yaparken saçları iyi korumamak.

Cilt bakım kremlerinin ve makyaj malzemelerinin saçlarınıza asla temas etmediğini söyleyebilir misiniz? Saçları makyaj sırasında yüz çevresinden olabildiğince uzaklaştırmak gerekiyor. Kakül ve perçemlerin daha çabuk yağlanmasının sebebi de bu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
249
91
54
39
30
29
26
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın