Görüş Bildir
Haberler
Yağ Yakan Bitkisel Çay Tarifleri: Evde Zayıflatan Çaylar Nasıl Yapılır?

Yağ Yakan Bitkisel Çay Tarifleri: Evde Zayıflatan Çaylar Nasıl Yapılır?

Şebnem Sucu
04.08.2021 - 09:03

Yaz ayı devam ederken merak edilen konulardan biri de yağ yakan bitkisel çaylar nelerdir? Sorusunun yanıtıdır. Kilo verme sürecinde detokslar ve metabolizma hızlandırıcı yiyeceklerin yanı sıra bitki çaylarının zayıflatma etkileri de araştırılmaya devam ediyor. Özellikle diyet yapanlar çeşitli bitki çaylarını tüketerek zayıflama sürecini hızlandırmayı hedefliyor. Peki, yağ yakan bitkisel çaylar nelerdir? Yağ yakan bitkisel çay tariflerini sizler için yazımızda bir araya getirdik…

Kilo problemleri fiziksel görünümün yanı sıra ruhsal yönden insanların yaşamını olumsuz etkileyebiliyor. Özellikle bölgesel yağlanmalardan pek çok kişi dert yanıyor. Hal böyle olunca diyetler, egzersizler ve zayıflamaya yardımcı olacak yöntemler deneniyor. Bu yöntemlerden biri olan bitkisel çaylar kilo kaybını artırarak sağlıklı bir biçimde zayıflamaya destek oluyor. Peki, yağ yakan bitkisel çaylar nelerdir? İşte yağ yakan çay tarifleri…

YAĞ YAKAN BİTKİSEL ÇAYLAR NELERDİR?

YAĞ YAKAN BİTKİSEL ÇAYLAR NELERDİR?

Yapılan bazı bilimsel araştırmalar çayın insan sağlığına olan bazı faydalarını ortaya koymuştur. Bu araştırmalar çayın vücuttaki ödemi azaltıcı etkilerinin bulunduğunu, hücrelerde oluşabilecek hasarları engellediğini, kilo verme ve göbek yağlarından kurtulma konusunda yardımcı olduğunu gösteriyor. Ancak özellikle kronik rahatsızlıkları olanların ve gebelerin bitkisel çayları tüketmeden önce mutlaka doktoruna başvurmaları oldukça önemli detaylardan başında geliyor. 

Yağ yakan çay tariflerine ilişkin ayrıntılar ise şu şekilde sıralanabilir;

YAĞ YAKICI LİMON OTU ÇAYI TARİFİ

YAĞ YAKICI LİMON OTU ÇAYI TARİFİ

MALZEMELER

-2 tatlı kaşığı limon otu

-1 çay kaşığı nane

-Su

HAZIRLANIŞI

1 cezve suyun içerisine 2 tatlı kaşığı limon otunu ilave edin ve kaynatın. Ardından ocaktan alın ve Ilıdığında içine 1 tatlı kaşığı naneyi ekleyerek demlenmeye bırakın ve öğün aralarında tüketin.

YAĞ YAKICI ÇAY TARİFİ İÇİN MALZEMELER

YAĞ YAKICI ÇAY TARİFİ İÇİN MALZEMELER

-1 çubuk tarçın

-1 limon

-1 elma

-5 adet karanfil

-Yarım çay kaşığı karabiber

-1 elma

-1 form çayı

-1 çay kaşığı biberiye

-1 litre su 

HAZIRLANIŞI

Limon ve elma yıkandıktan sonra dilimlere ayrılarak bir demliğe alınır. Karanfil, çubuk tarçın ve karanfiller de demliğe ilave edilerek kaynamaya bırakılır.  Kaynayan çaya form çayı ilave edilerek 5 dakika demlenmeye bırakılır. Hazırlamış olduğunuz zayıflama çayını aç ya da tok karnına tüketebilirsiniz. Ancak hazırladıktan sonra gün içinde tüketmeniz gerekir.

ZAYIFLATAN SODA LİMON ÇAYI İÇİN MALZEMELER

ZAYIFLATAN SODA LİMON ÇAYI İÇİN MALZEMELER

-Yarım litre kaynar su

-Yarım limon

-1 şişe maden suyu

-2 tatlı kaşığı yeşil çay

HAZIRLANIŞI

İlk olarak yarım litre kaynar su hazırlıyoruz. Daha sonra 2 tatlı kaşığı yeşil çayı bu suyun içine atarak 10 dakika demlenmesi için bekliyoruz. Ardından yarım limonun önce suyunu çıkarıp ardından kabuğu ile beraber demlenen çayın içine atıyoruz. Son olarak hazırlamış olduğumuz çayı gün içinde öğün aralarında içiyoruz.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
3
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın