Görüş Bildir
Haberler
Xiaomi, Anavatanında Samsung'u Geçti

Xiaomi, Anavatanında Samsung'u Geçti

Caner
05.08.2014 - 15:01
İçeriğin Devamı Aşağıda

Xiaomi, Anavatanında Samsung'u Geçti

Önde gelen analist şirketlerinden Canalys , Çin pazarındaki akıllı telefon satışlarına dair yapmış olduğu araştırma raporlarını yayınladı. Kamuoyu ile paylaşılan bilgilere göre Çin'in en büyük akıllı telefon üreticisi Xiaomi oldu. Kısa sürede yüksek satış rakamlarına ulaşmayı başaran Xiaomi , böylece anavatanında hızla yükselmenin meyvelerini almaya başladı.

Yılın ikinci çeyreği kapsamında pazar payını %14 'e yükselten Xiaomi, hemen Samsung'u geride bırakarak zirveye oturdu. Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung ise Çin'de %12'lik pay ile hemen ikinci sırada yer alıyor. Üçüncü sırada ise Lenovo bulunuyor. Rakamların bir birine yakın olmasından dolayı sıralama üçüncü çeyrekte farklı görünebilir.

İki yıldır Çin'de lider olan Samsung, 13.2 milyon adet satış rakamına ulaştı. Yılın ikinci çeyreği kapsamında zirvedeki yerini alan Xiaomi ise yaklaşık 15 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirdi. Üçüncü sırada bulunan Lenovo ise 13 milyon rakamına sahip. Dördüncü sırada Yulong yer alırken, beşincilikte ise Huawei bulunuyor.

teknokulis

Kaynak: http://www.teknokulis.com/Haberler/Mo...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0