Görüş Bildir
Haberler
WrestleMania 34 Değerlendirmesi

WrestleMania 34 Değerlendirmesi

BAŞLAYALIM!

Çok uzun bir aradan sonra WrestleMania 34 değerlendirmesi ile sizlerleyim. Bol bol kendi düşüncelerim, maçlarda kimlerin taraflarında olduğum ve ring içi yorumlarımla bir derleme yaptım. Keyifli okumalar :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Andre the Giant Memorial Battle Royal

Andre the Giant Memorial Battle Royal

WONDERFUL!!

Bu maçta kazanmasını istediğim isim Dolph Ziggler idi fakat bu sonuç da beni gayet memnun etti. Bray Wyatt ve Matt Hardy senaryosu güzel işleniyor özellikle Ultimate Deletion maçından sonra işler epey keyifli hale geldi. Bu ikili 27 Nisan'da Suudi Arabistan'da yapılacak olan 'Greatest Royal Rumble' şovunda RAW Tag Team Championship için The Bar'ın rakibi olacaklar umarım bu güzel birliktelik kemerle sonuçlanır ve senaryo kötü işlenmez.

Cedric Alexander vs. Mustafa Ali - Cruiserweight Championship

Cedric Alexander vs. Mustafa Ali - Cruiserweight Championship

Maç istediğim sonuç ile bitti çünkü Cedric cidden beğendiğim ve hak ettiğini düşündüğüm bir isim. Mustafa Ali de gayet iyi ve başarılı bir güreşçi fakat gönlüm Cedric Alexander'dan yanaydı. Maç güzeldi, pre-show'da idi sıkılmadan izledim. 205 Live'da işlerin güzel ilerleyeceğini düşünüyorum.

First Time Ever Women's Battle Royal

First Time Ever Women's Battle Royal

Bu maçtan önce Becky Lynch ile Naomi isimlerine tamamdım ve istediğim gibi de oldu. Sasha Banks ve Bayley zerre sevmediğim ve haz etmediğim iki güreşçi maçın son kısımlarını onlar üzerinden yürütmeleri hoşuma gitmedi. Bu feud hakkında ne yapmaya çalışıyorlar anlamış değilim.

The Miz vs. Seth Rollins vs. Finn Bálor - Intercontinental Championship

The Miz vs. Seth Rollins vs. Finn Bálor - Intercontinental Championship

BURN IT DOWN!

Seth Rollins aldı mutluyuz. The Shield üyelerinden GrandSlam şampiyonluğu yaşamamış tek olan isimdi Seth Rollins ama WrestleMania'da o da oldu GrandSlam şampiyonu. Seyir zevki iyi düzeyde temposu ise orta hızda geçen bir maç oldu fakat muazzam ve büyük sevinçle bitti benim için. Bundan sonra tek temennim iyi reignler SETH FREAKIN' ROLLINS.

Charlotte Flair vs. Asuka - SmackDown Women's Championship

Charlotte Flair vs. Asuka - SmackDown Women's Championship

2ND NATURE!!

Anlatmaya gerek yok, görüyorsunuz muhteşem! Benim için 'TersKöşeMania' bu maçla başladı iyi ki de başladı. Sevinçten deliye döndüğüm ve Charlotte'un Japon dalgasına vurduğu ilk darbe ile tadından yenmeyecek bir maçtı benim için. Gelelim maçın içine, oldukça başarılıydı bana sorarsanız WrestleMania'nın en iyi maçı olabilir. Kıpır kıpır, hiç durmayan ve gram sıkmayan bir maçtı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Randy Orton vs. Bobby Roode vs. Jinder Mahal vs. Rusev - United States Championship

Randy Orton vs. Bobby Roode vs. Jinder Mahal vs. Rusev - United States Championship

THE MODERN DAY MAHARAJA AGAIN!

Charlotte'ın peşine gelen Mahal mutluluğu tarifsiz oldu benim için. Jinder Mahal benim gözlemediğim kadarıyla büyük kesimler tarafından sevilmiyor, fakat bana göre şirketteki 'korkak ve aynı zamanda görkemli heel' tabirini gayet güzel dolduruyor. Ama bir kemere sahip olmayınca hep bir şeyi eksik gibi oluyor ve onun için yapılan bu kemer hamlesini son derece mantıklı bir hamle olarak buluyor ve iyi bir reign geçireceğini düşünüyorum. Maçın içine gelirsek kısa süren ve pek bir numarası olmayan bir F4W mücadelesi oldu. Bence beklentinin altında kaldı ringin içinde Bobby Roode ve Rusev gibi adamlar varken bu kadar kısır bir maçı kimse beklemezdi. Bu arada maç uyutacak cinsten değildi ama dediğim gibi beklentinin altında kaldı bence, sonlarına doğru gelişen finisher dalgaları (özellikle Randy Orton ve RKO'lar) ile maç hareketli bir şekilde sonlandı.

Kurt Angle & Ronda Rousey vs. Triple H & Stephanie McMahon

Kurt Angle & Ronda Rousey vs. Triple H & Stephanie McMahon

Mixed Tag Team maçlarından hiç haz etmem normalde, hatta bu maçı da izlemeyi düşünmemiştim fakat Hunter'ın hatırına izlemeye başladığım bir maç oldu iyi ki de izlemişim çünkü cidden muazzamdı. Kişisel görüşüme göre şovu çalmaya aday iki maç var biri bu maç diğeri ise Charlotte vs. Asuka. Maçta gönlüm Team McMahon'dan yanaydı her ne kadar kazanamayacakları çok bariz olsa da Ronda Rousey ilk maçında yenilecek değil sonuçta. Maç içi cidden mükemmeldi heyecan neredeyse hiç durmadı diyebilirim ve beni en çok zirveye çıkaran şey maçın iki takım arasında çok gidip gelmesi oldu. Tam bitti dediğim yerlerde pin ve submission denemeleri bozuldu vesaire, kısacası beklentimin çok çok üstünde ve seyir zevki gayet yüksek bir maç oldu.

The Usos vs. The New Day vs. The Bludgeon Brothers - SmackDown Tag Team Championship

The Usos vs. The New Day vs. The Bludgeon Brothers - SmackDown Tag Team Championship

REZALET!

5 dakika süren hiçbir şekilde seyir zevki olmayan maçtaki takımların isimlerine ve kalitelerine yakışmayan bomboş maçtı. Bludgeon Brothers bu şekilde anında yakıp yıkan ve bitiren bir takım olarak devam ederse bir süreden sonra oldukça sıkacaktır.

The Undertaker vs. John Cena

The Undertaker vs. John Cena

FUCKIN' SQUASH!

Tahminim bu feudun WrestleMania 35'e taşınacağı yönündeydi zaten öyle de oldu bence ama bu WrestleMania'da maç beklemiyordum. Tahminim Taker mind games yaparak ringde birden belirir Cena'ya Tombstone yapar gider feud da seneye kalır şeklindeydi. 02.46 dakika süren maçta Undertaker'ı böylesine enerjik ve yüksek performansta görmek aşırı mutlu etti ve hiçbir zaman ısınamadığım, sevemediğim Cena'yı böylesine gömmesi gayet hoşuma gitti. Son sözüm bu iş burada bitmedi WrestleMania 35'de 'Career vs. Career' maçı görme ihtimalimiz oldukça yüksek.

Daniel Bryan & Shane McMahon vs. Kevin Owens & Sami Zayn

Daniel Bryan & Shane McMahon vs. Kevin Owens & Sami Zayn

YES! YES! YES!

WrestleMania'dan iki hafta açıklanan Daniel Bryan'ın temize çıkma mevzusu şüphesiz ki profesyonel güreş dünyasının bende dahil büyük kesimini mutlu etti. Bryan'ın uğurlu mekanı, WrestleMania 30'da kasıp kavurduğu Superdome'da WWE içindeki ring içi serüvenine gayet iyi bir momentum ile geri döndü. Maç hakkında yorumlarım pek olumlu değil neden derseniz genel anlamda boş bir maçtı özellikle Bryan'ın maçın başında hemen sakatlık mevzusu dönüp sedye olayının işin içine girmesi falan sıktı. DB sedyedeyken Owens ve Zayn'in Shane'i güzelce dövmesi onların enerjisini yükseltti fakat Bryan döndüğünde işler değişti ve belkide maçta en çok dikkatimi çeken yer olan yani maçın sonunda Bryan, Sami Zayn'in fişini çekerek maçı kazandırdı. Bu maç için düşüncelerim şu yöndeydi 'DB & Shane maçı Shane yüzünden kaybeder Owens & Zayn SmackDown Live'a döner, bizde güzel ve keyifli bir Daniel Bryan vs. Shane McMahon feudu izleriz.' fakat dediklerimin uzağından yakınından geçmeyerek farklı şeyler oldu. Bu maç hakkında aşırı bir sitemim yok, bundan sonra merak ettiğim tek kısım Daniel Bryan'ın SmackDown Live'da güreşçi olarak nasıl bir yol izleyeceği.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Alexa Bliss vs. Nia Jax - RAW Women's Championship

Alexa Bliss vs. Nia Jax - RAW Women's Championship

Açık konuşmak gerekirse maçı full izlemedim sadece highlights olarak baktım ve izlememekle hata yapmadığımı farkettim. Gönlüm her kadar Alexa Bliss'den yana olsa da Nia Jax'in kazanacağı çok tahmin edilebilir ve bariz olan bir sonuçtu. Nia'nın bu face haliyle zorlarsa iyi bir reign geçirebileceğini düşünüyorum.

AJ Styles vs. Shinsuke Nakamura - WWE Championship

AJ Styles vs. Shinsuke Nakamura - WWE Championship

BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI, MUTLU SONUÇ

En korktuğum şey bu ikilinin iyi bir maç çıkaramamasıydı ve korktuğum şey başıma geldi. İzlerken uykum da geldi gözler de gitti zor ayakta durdum diyebilirim çünkü iyi şeyler beklediğim ve böylesine kötü geçen maç enerjimi çok aşağılara çekti. Başlıkta da dediğim gibi maçın kazananı oldukça mutlu etti, sıkı bir AJ tarafları olarak 'TersKöşeMania' bana bu sonucu da armağan etti ve Charlotte'dan sonra AJ de Japon dalgasına darbeyi indirmiş oldu. Nakamura hakkında etmek istediğim bir kaç kelam var şöyle ki NXT'ye geldiğinde oldukça sevip ısındığım bir güreşçi oldu ve maçları ciddi anlamda kendine bağlıyordu ve zevkliydi. Ana kadroda kalitesini çok çok aşağılara çeken Nakamura benim gözümde gereksiz bir parçadan farksız oldu. NJPW'de heel olarak ve tanıdığımız ve başarılı bulduğum Nakamura maç sonunda AJ'e yaptığı low blow ile heel turn geçirmiş oldu. Shinsuke bu heel hali ile kendini toparlarsa toparlar yoksa artık ben zor olduğunu düşünüyorum.

Braun Strowman & Nicholas vs. The Bar - RAW Tag Team Championship

Braun Strowman & Nicholas vs. The Bar - RAW Tag Team Championship

BİRAZ ŞAŞKINLIK, BİRAZ HAYAL KIRIKLIĞI

WrestleMania'dan önce okuduğum ve yazdığım haberlerde Strowman için takım partneri olarak Rey Mysterio, Batista, Big Show ve Mark Henry gibi isimler görmüştüm ve ufak çaplı bir heyecan yaratmıştı. WWE'nin yaptığı bu Nicholas hamlesi hem hoşuma gitti hem de hayal kırıklığına uğrattı o çocuğun tarafından bakacak olursak tarifi olmayan eşsiz bir andı o yüzden fazla tepkim yok. Maç tamamen entertainment üzerine yazılmış bir maçtı ring içine yorumum yok. Tarafım The Bar'dan yanaydı kazanma ihtimalleri olduğuna da inanıyordum fakat Nicholas senaryosu işin içine girince kazanamayacakları bariz belli oldu. RAW Tag Team Championship boşa çıkarıldı ve 27 Nisan'da Suudi Arabistan'da The Bar vs. Matt Hardy & Bray Wyatt maçında yeni sahibini bulacak, umarım tag team kemeri için işler yoluna girer ve yeniden feudlar zevkli hale gelir.

Brock Lesnar vs. Roman Reigns - Universal Championship

Brock Lesnar vs. Roman Reigns - Universal Championship

YETER BIKTIM YETER!!

Genel olarak benim için güzel giden tüm şov bu maçın sonucuyla birlikte tam bir rezalete dönüştü. Lesnar artık bıktırdı adam şovlara gelmeden bıktırdı kendinden ve şunu çok net söylüyorum bu kemerin Roman Reigns'e ihtiyacı var umarım en yakın zamanda kazanacak ve Lesnar da UFC'nin yolunu tutacaktır. Maçın kendisi bence gayet hoştu, seyir zevki yüksek, kanlı ve hareketliydi. Başka pek bir yorumum yok bir şey demek de istemiyorum çünkü aklıma geldikçe sinirlerim bozuluyor. Bir şovun ana kemeri bence sürekli ve aktif olarak gözükmeli ve feudlar işlenmelidir. Ana kemeri part-timer eline teslim edip çürütmek oldukça saçma ve mantıksız.

VİDEO ÖNERİSİ!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın