Görüş Bildir
Haberler
Warriors İçin Sıradan Bir Gün: 20-0

Warriors İçin Sıradan Bir Gün: 20-0

Batuhan
03.12.2015 - 10:10 Son Güncelleme: 03.12.2015 - 10:34

NBA'de bu sezonun durdurulamaz ekibi Golden State Warriors, MVP'si Stephen Curry'nin önderliğinde yoluna doludizgin devam ediyor. Curry'nin son periyotta oynamamasına karşın 40 sayıyla yıldızlaştığı maçta Golden State Warriors, Charlotte Hornets'ı deplasmanda 116-99 yendi ve üstüste 20. maçından da galibiyetle ayrıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Charlotte Hornets kulüp tarihinin en skorer ismi ve maçın onur adamı olarak karşılaşmanın yorumunu da yapan babası Dell Curry, maç öncesi oğluna 'Gecemi mahvetme' demesine rağmen; oğlundan aldığı yanıt maç sonunda gerçek oldu. Babasına 'Bunu garanti edemem' yanıtı veren Stephen Curry, son periyotta forma giymemesine karşın, 40 sayıyla yıldızlaşırken, Golden State Warriors, Charlotte Hornets'ı deplasmanda 116-99 mağlup etti. NBA'in en iyi başlangıç rekorunu 20 maça çıkaran Warriors'ta Curry, 18 ikilik şutun 14, 11 üçlüğünse 8'inde isabet sağladı. Charlotta büyüyen ve Davidson Kolejinde yıldızlaşan Curry, 3. çeyrekte de parmak ısırtan bir performans sergiledi. Başarılı oyuncu, 3. çeyrekte 28 sayı kaydederken, 5 üçlük denemesinin tamamında isabet sağladı. Curry, 6 ikilik atışın da 5'inde potayı buldu.

Maçın devre arasında Curry'nin babasına plaket verildi, başarılı oyuncu galibiyetle ilgili olarak, 'Özellikle babamın gecesinde harika bir atmosferdi. Devre arasında konuşmasını duymak, annemle, kızkardeşimle, halalarım ve büyük annemle oturmak güzeldi. İyi bir gündü; ancak daha fazlasını soramadım. Kendim gibi oynamak ve maçı kazanmak çok özeldi' diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20 maçlık galibiyet ser isinin gerçek olamayacağını vurgulayan Curry, 'Böyle bir şey duyulmadı. NBA'de, çok sayıda iyi oyuncu ve takım var. Böyle bir başarı çok özel. Her zaman en iyi oyunumuzu Her zaman en iyi oyunumuzu oynayamıyoruz; ancak kazanmanın bir yolunu buluyoruz. Bu takımın gücü buradan geliyor. Her gece başka biri çıkıyor ve iyi bir oyun sergiliyor' ifadelerini kullandı.

Maçı izlemeye gelenler arasında aynı zamanda Curry'nin de arkadaşı Cam Newton'la birlikte Amerikan Futbol Ligi'nin (NFL) yenilgisiz ekibi Carolina Panthers'in bazı oyuncuları da vardı. Newton, Curry'nin 30 numaralı formasını giyerek maça geldi. Panthers taraftarı olarak büyüyen ve hala takımı sürekli takip eden Curry, maç sonrası ise Newton'la biraraya geldi. Cury, formasını ise Panthers çizgi beki Thomas Davis'e verdi.

Golden State'te Curry'nin ardından Klay Thompson attığı 21 sayıyla galibiyete katkı yaparken, Charlotte Hornets'ta Nicolas Batum'un 17 sayı ve 8 ribaunt'luk performansı Curry'nin yanında devede kulak gibi kaldı.

NTV Spor

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
13
3
3
3
2
0