Görüş Bildir
Haberler
Vücut Fırçalarına Cilt Bakım Rutininizde Yer Açın! Kuru Fırçalamanın Faydaları Nelerdir?

etiket Vücut Fırçalarına Cilt Bakım Rutininizde Yer Açın! Kuru Fırçalamanın Faydaları Nelerdir?

Sena Yiğit
03.02.2022 - 17:35

Vücut fırçaları son yıllarda hayatımıza girmiş gibi gözükse de aslında durum böyle değil. Uzak doğuda insanların sadece fiziksel etkilerinden dolayı değil, ruhlarına da iyi geldiğini düşündükleri bu fırçalar günlük rutinlerinin ayrılmaz bir parçası. Peki bu fırçaların bize ne etkisi var? Sizler için araştırdık, keyifli okumalar..

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vücut fırçalama nedir? Ne işe yarar?

Vücut fırçalama nedir? Ne işe yarar?

Öncelikle, vücut fırçalarının kullanıldığı bu yöntem kuru fırçalama diye adlandırılıyor. Temel olarak kan dolaşımının hızlanmasına dayanan bu yöntem sayesinde vücuttaki ölü deriler temizleniyor,  cildiniz yumuşacık oluyor. Kan dolaşımını hızlandırması sayesinde cildinize tazelik katıp genç kalmasını sağlıyor. Selülit görünümünü azaltmaya yardımcı olan bu fırçalar eğer spor öncesinde uygulanırsa çatlak ve benzeri sorunların önlenmesine yardımcı oluyor. Yağ yakımını arttırdığını söylemeden geçmeyelim.

Vücut fırçalarını nasıl uygulamalıyız?

Vücut fırçalarını nasıl uygulamalıyız?

Genelde sabahları ayak parmaklarınızdan boynunuza kadar, aşağıdan yukarı olacak şekilde bastırmadan uygulamanız tavsiye ediliyor ancak siz isterseniz bölgesel olarak da kullanabilirsiniz.

Göbek bölgemize nasıl uygulamalıyız? Uzmanlar ne diyor?

Göbek bölgemize nasıl uygulamalıyız? Uzmanlar ne diyor?

Yağ yakımına destek olduğu için göbek bölgenize dairesel şekilde uygulamalısınız. Kadınların göğüs bölgesi çok hassas olduğundan tahriş olma ihtimalinden dolayı uzmanlar kullanılmasını tavsiye etmiyor. Her gün günde bir kere düzenli bir şekilde yapmanız etkileri görmeniz için yeterli.

Kullandıktan sonra ne yapmalıyız?

Kullandıktan sonra ne yapmalıyız?

Fark ettiyseniz özellikle kuru diyoruz, bunun nedeni başta herhangi bir şey kullanmadan direkt cildimize uygulamamız. Kuru fırçalama işleminiz bittikten sonra nemlendiricinizi tüm vücudunuza uygulamalısınız böylelikle hem kreminiz daha hızlı emilecek hem de cildiniz gün boyu yumuşacık kalacak.

Bu kadar anlatmışken sizler için bir liste hazırlamayı da ihmal etmedik tabii ki, aşağıda bulunan listeden size uygun vücut fırçalarına ulaşabilirsiniz.

Vücut fırçalarına ulaşmak için buraya tıklamanız yeterli. 

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
6
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın