Görüş Bildir
Haberler
Volkswagen, Türkiye'de Jetta ve Caddy Satışını Bu Akşam Askıya Alıyor

Volkswagen, Türkiye'de Jetta ve Caddy Satışını Bu Akşam Askıya Alıyor

ATKN
20.10.2015 - 16:53

Volkswagen'in bu akşam itibariyle Jetta ve Caddy'de 1.6 dizel motorlu araçlarının satışını gönüllü olarak durduracağı açıklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğuş Otomotiv'den yapılan açıklamada, Volkswagen AG yetkilileriyle sürdürmekte olduğumuz görüşmeler neticesinde, tarafımızca alınan kararla gönüllü olarak, Jetta ve Caddy modellerimizde sadece EA189 EU5 1.6 TDI motor tipindeki araçların satışını bu akşam itibarıyla geçici olarak durdurmuş bulunmaktayız. Diğer modellerimizin satışı ile ilgili herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır' denildi.

NTV canlı yayınında konuşan Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık da satışların duracağı bilgisini vererek, satışın teknik güncellemeler yapıldıktan sonra devam edileceğini söyledi.

'Yakınen takip ediyoruz'

'Yakınen takip ediyoruz'

Işık, 'Bu noktada ben firmamızın duyarlılığına teşekkür ediyorum. Bu noktayı yakınen takip ediyoruz. Bir taraftan emisyon noktasındaki hassasiyetimizi sürdürüyoruz. Bu noktada firmanın hassasiyeti önemli' dedi.

Açıklamanın ardından Volkswagen'in Türkiye'deki dağıtıcısı Doğuş Oto hisseleri borsada düştü. Haberin ardından şirket hisseleri yüzde 2 değer kaybetti. Hisseler 16:42 itibariyle 10,70 ile düne göre yatay seyrediyor.

BusinessHT

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
68
21
11
10
10
6
0