Görüş Bildir
Haberler
Volkswagen’ın İlk Elektrikli Sedanı ID.7’nin Renklerine Aşık Olacaksınız! İşte ID.7 Hakkında Her Şey

Volkswagen’ın İlk Elektrikli Sedanı ID.7’nin Renklerine Aşık Olacaksınız! İşte ID.7 Hakkında Her Şey

Lisa Campton
22.01.2023 - 18:11

Son birkaç yıldır Volkswagen'in yeni bir model araba çıkarmasını dört gözle bekliyorduk ve sonunda beklentimizi karşılayacak hatta beklentimizi aşacak yeni arabasını tanıttı ''Volkswagen ID.7''. Bu yeni otomobilin eşsiz bir özelliği var o da adeta bukalemun gibi renk değiştiren kamuflaja sahip olması. 

Gelin bu ilginç ve ezber bozan aracı birlikte inceleyelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Heyecanlandıran duyuru.

Heyecanlandıran duyuru.

5 Ocak'ta başlayan 'Tüketici Elektroniği Fuarı' öncesi Alman otomobil devi Volkswagen, herkesi heyecanlandıran bir açıklama yapmıştı. Bu açıklamasında CES 2023'de ID.7 adlı yeni tam elektrikli sedan otomobilini sergileyeceğini duyurdu. İnsanları heyecanlandırma sebebi güzel bir isme sahip olması değildi. İlginç özellikleri sahip olmasıydı.

Lafı uzatmadan özelliklerini anlatmaya başlayalım.

MEB Platformu

MEB Platformu

İlk olarak MEB platformu üzerine inşa edildi. Volkswagen'in elektrikli otomobillerde kullandığı ilginç ve yararlı bir sistem.

Boyutu ve konfor seviyesi.

Boyutu ve konfor seviyesi.

Volkswagen'in D segment sedanları arasında yer alan Arteon'a yakın boyutlara sahip. D segmentinde yani lüks aile araçları segmentinde bulunuyor. Volkswagen CEO'su Thomas Schafer'ın daha önce bu konuda yaptığı açıklamasında ID.7'nin 1. sınıf kalite, konfor ve teknoloji sunacağından bahsetmişti. Konfor ve teknoloji derken tabi ki iç ve dış tasarımlarına da göz gezdirmemiz lazım.

İç tasarımı.

İç tasarımı.

Bu araçta 15 inç büyüklüğünde bilgi ve eğlence ekranı bulunuyor. Dijital gösterge ekranı bile eğlence bilgi ve eğlence ekranımızın yanında küçücük kalıyor. Yani yanıbaşımızda laptop ekranı kadar büyük bir ekranımız var. Aynı zamanda bir diğer özelliği de sesli iletişim desteğine sahip olması. Adeta bir yardımcınız gibi sizin yani sürücünün komutlarına cevap veriyor.

Sesli asistan özellikli kliması.

Sesli asistan özellikli kliması.

Örnek vermek gerekirse ID.7'nin yeni nesil kliması, sürücünün arabaya yaklaştığını anlayıp, iklim durumuna göre soğutma veya ısıtma işlemini otomatik olarak başlatabiliyor. Peki sesli komutun sihirli sözcükleri nedir ona da bir göz atalım.

'Merhaba Volkswagen' denilerek tetiklenecek sesli asistan, 'Ellerim üşüdü.' denildiğinde direksiyon ısıtmasını, 'Ayaklarım üşüdü.' denildiğinde ise klimanın alt bölgesini aktif hale getiriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

En dikkat çekici yanı dış tasarımı.

En dikkat çekici yanı dış tasarımı.

Volkswagen ID.7'nin dış tasarımının en ilginç ve benzersiz olan özelliği bukalemun gibi renk değiştiriyor olması. Volkswagen İD.7'nin bu özelliğinin sırrı dış katmanında ki 40 kat elektronik boya. Bu boyaların bir kısmı yansıtma özelliğine sahip ve otomobilin renk değiştirmesini sağlıyor.

Otomobiliniz sizin istediğiniz renge bürünebilir hatta aynı anda birden fazla renkte de kullanabilirsiniz.

700 kilometrelik menzil.

700 kilometrelik menzil.

Ne yazık ki Volkswagen, ID.7'nin sahip olduğu motor ile ilgili hiçbir açıklama yapmadı. Şu an sadece ID.7'nin batarya kapasitesini biliyoruz o da 700 km'lik menzil ediyor. Basitçe söylemek gerekirse İstanbul'dan Antalya'ya full bataryayla gidebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
3
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın