Görüş Bildir
Haberler
Vokalinden Basına Sadece Kadın Üyelerden Oluşan 19 Grup

Vokalinden Basına Sadece Kadın Üyelerden Oluşan 19 Grup

Sadece kadın üyelerden oluşan müzik grupları özellikle Asya ve Amerika'da ortaya çıkmış olsa da dönemin popüler akımlarından biz de nasibimizi almışız. Dünyada ses getiren ve belirli bir seviyede bilinirliğe sahip müzik gruplarını sizler için derledik.

1. Çıtır Kızlar

1. Çıtır Kızlar

1996'da Yonca Evcimik'in girişimleriyle kuruldu. Uzun soluklu bir müzik hayatı olmasa da hafızamıza kazınan şarkılara imza attılar. Grubun üyeleri; Melda Gür, Ebru Kıran ve Serap Türk'tür.

2. Girls' Generation

2. Girls' Generation

Güney Koreli grubun ilk albümü 2007'de çıktı. Grubun üyeleri; Choi Soo-young, Im Yoona, Jessica Jung, Kim Hyo-yeon,, Kim Tae-yeon, Kwon Yuri,, Seohyun, Sunny, Tiffany Hwang'dır.

3. AKB48

Japo idol kız grubudur. Tiyatro ve müzikal bir grup olarak ortaya çıkan topluluk daha sonra albümler de yayınlamıştır. Guruba her yıl eklenen ve çıkan üyeler vardır. Grubun kardeş grupları da mevcuttur.

4. Spice Girls

4. Spice Girls

Dünyada en çok bilinirliğe sahip kadın grubu olan Spice Girls özellikle 1996-98 yılları arasında müzik listelerini alt üst etmiştir. Emma Bunton, Geri Halliwell, Melanie Brown, Melanie Chisholm, Victoria Adams(Beckham)'dan oluşur. Farklı dönemlerde müziğe ara vermişlerdir.

5. C-ute

5. C-ute

5 kadından oluşan Japon pop grubudur. İlk albümlerini 2006 yılında yayınlamışlardır. Üyeleri; Maimi Yajima, Saki Nakajima, Airi Suzuki, Chisato Okai, Mai Hagiwara'dır.

6. Hepsi

6. Hepsi

3 kişilik bir pop gençlik grubudur. Grup şarkılarının yanı sıra yaptıkları şovlarla da popülerlik sağlamıştır. Üyeleri; Eren Bakıcı, Cemre Kemer ve Yasemin Yürük'tür.

7. Candies

7. Candies

1973-78 yılları arasında müzik yapmış bir gruptur. Ran Ito, Yoshiko Tanaka, Miki Fujimura'dan oluşur.

8. Kalafina

8. Kalafina

Anime müziği yapmak amacıyla kurulmuştur. 2008 başında ilk albümünü yayınlayan grubun üyeleri; Keiko Kubota, Wakana Ōtaki, Hikaru Masai'dir.

9. Momoiro Clover Z

9. Momoiro Clover Z

Japon pop müzik grubudur. 2008'den bu yana şarkı söylemeye devam eden grubun üyeleri Kanako Momota, Shiori Tamai, Ayaka Sasaki, Momoka Ariyasu, Reni Takagi'dir.

10. Stereopony

10. Stereopony

2007 yılında kurulmuş Japon pop rock grubudur. Üyeleri;  Aimi Haraguni, Nohana Kitajima ve Shiho Yamanoha'dır.

11. HAIM

11. HAIM

Este, Danielle ve Alana Haim isimli üç kardeşin kurduğu ve 2007'den beri müzik yapan Amerikan pop rock grubudur.

12. Red Velvet

12. Red Velvet

2014'te kurulmuş Güney Koreli bir müzik grubudur. Irene, Joy, Kang Seul Gi ve Wendy grubun üyeleridir.

13. Apink

13. Apink

2011'de kurulmuş Güney Koreli kız grubudur. Grubun üyeleri;Park Cho-rong, Yoon Bo-mi, Jung Eun-ji, Son Na-eun, Kim Nam-joo ve Oh Ha-young'dur.

14. Destiny's Child

14. Destiny's Child

En ünlü kadın gruplarından biri olan Destiny's Child 1990'da kurulmuştur. R&B tarzı müzik yapan grubun üyeleri  Beyoncé Knowles,Kelly Rowland, ve LaTavia Roberson, LeToya Luckett, Farrah Franklin ve Michelle Williams'tı.

15. April

15. April

Geçtiğimiz yıl kurulan Güney Koreli pop grubunun üyeleri; Chaewon, Hyunjoo, Naeun, Yena ve Jinsol'dur. Somin grubun kuruluşundan kısa süre sonra ayrılmıştır.

16. Atomic Kitten

16. Atomic Kitten

1999'da Liverpool'da kurulmuş bir gruptur.  Liz McClarnon, Natasha Hamilton ve Jenny Frost'tan oluşur.

17. The Pussycat Dolls

17. The Pussycat Dolls

2003'te kurulan ve R&B ve dans türünde müzik yapan bir gruptur. Nicole Scherzinger, Carmit Bachar, Melody Thornton, Jessica Sutta, Ashley Roberts ve Kimberly Wyatt'dan oluşur.

18. Wonder Girls

18. Wonder Girls

Güney Kore menşeli olan grup;Ye-eun, Sunye, Sohee, Sunmi, ve Yubin'den oluşur. Wonder Girls, 13 Şubat , 2007 tarihinde MTV aracılığı ile yeni bir grup olarak tanıtıldı.

19. Vanilla Ninja

19. Vanilla Ninja

2002'de kurulan, pop rock ve hard rock yapan grup özellikle Estonya ve Almanya'da popülerdir. Üyeleri Lenna Kuurmaa, Katrin Siska ve Piret Järvis'tir.

Bonus: Cici Kızlar

Bonus: Cici Kızlar

1975'te 3 genç kızdan oluşan grubun üyeleri Bilgen Bengü, Şebnem Aksu ve Birnur Bilginoğlu'dur. Pop müzik tarihine adlarını 'Delisin' şarkısıyla kazıdılar.

Cici Kızlar - Delisin

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
179
79
52
37
25
23
21
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?