Görüş Bildir
Haberler
Vladimir Putin’den Önemli Açıklamalar: Petrol Ödemelerinde Kripto Paralar mı Kullanılacak?

etiket Vladimir Putin’den Önemli Açıklamalar: Petrol Ödemelerinde Kripto Paralar mı Kullanılacak?

Kripto piyasası geçtiğimiz son birkaç ayda eski güzel günlerine geri döndü. Bu geri dönüşün ardından dünyanın her tarafından kripto piyasasını etkileyecek yeni haberler geldi. Bu sefer yeni gelişmeler ve haberler Rusya'dan.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya'nın kripto piyasasına tavrı hala belli değil.

Rusya'nın kripto piyasasına tavrı hala belli değil.

Rusya genel olarak kripto piyasasına çok olumlu bakmamasıyla yatırımcılar tarafından eleştiriliyor. Zaman zaman olumlu açıklamalar yapılsa da Rusya'nın tavrı belirsizliğini sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Enerji Haftası’nda kripto piyasası için önemli açıklamalarda yaptı ve kararsız tavrını sürdürdü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kripto para birimlerinin “var olma hakkı” olduğunu iddia ederek Rusya'daki yatırımcıları umutlandırdı. Kripto paraların bir gün “bir birikim aracı olarak” ekonomilerde yer bulabileceğini de konuşmasında belirten Vladimir Putin geçmişte yaptığı açıklamalara göre olumlu bir konuşma yapmış oldu.

Konuşmanın en can alıcı noktasıysa petrol alım satımıyla ilgili olan kısmıydı. Rusya başbakan yardımcısı Alexander Novak, geçtiğimiz günlerde ABD’nin kendilerini hedef alan ekonomik yaptırımlar uygulamaya devam etmesi halinde ülkenin dolar cinsinden ham petrol sözleşmelerinden uzaklaşabileceğini öne sürmüştü.

Başbakan yardımcısının açıklamasından sonra doların yerini kripto paraların alacağı ve ödemelerin artık kripto paralarla yapılacağı hakkında dedikodular gündemi sarstı ve yatırımcıları heyecanlandırdı. Ama Vladimir Putin'in yaptığı yeni açıklamalar ile bu heyecan kısa sürdü.

Petrol alımında kripto paraların kullanılması konusun Putin şu açıklamayı yaptı:

Petrol alımında kripto paraların kullanılması konusun Putin şu açıklamayı yaptı:

''Kripto para birimi henüz hiçbir şey tarafından desteklenmiyor. Bir ödeme aracı olarak var olabilir, ancak kripto para birimi ile petrol ticareti hakkında bir şey söylemek için henüz çok erken.''

Rus lider ayrıca kripto paraların büyük enerji tüketimini, kullanımlarına potansiyel bir engel olarak işaret etti. Bitcoin, işlemleri işlemek ve yeni tokenlar basmak için çok fazla bilgi işlem gücü gerektirir. Ancak Putin, Rusya’nın dolara olan bağımlılığından uzaklaşma girişimine ilişkin sözlerini yineledi. “ABD’nin doları yaptırım aracı olarak kullanmakla büyük bir hata yaptığına inanıyorum. Zorlandık. Başka para birimlerindeki işlemlere geçmekten başka seçeneğimiz yok,” ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın