Görüş Bildir
Haberler
Virüsten Korunmak İçin Saf Alkol İçen 20 Kişi Hayatını Kaybetti

Virüsten Korunmak İçin Saf Alkol İçen 20 Kişi Hayatını Kaybetti

Emre Ordu
19.03.2020 - 19:44 Son Güncelleme: 19.03.2020 - 21:44

İstanbul'da son bir haftada saf alkol içerek hayatını kaybedenlerin sayısı 20’ye yükseldi. 3’ü ağır olmak üzere 34 kişinin yoğun bakımdaki tedavileri ise sürüyor. Alkolü içenlerin Türkmen olduğu ve virüsten korunmak amacıyla içtikleri öğrenildi. Olayla ilgili 11 kişi gözaltına alındı. 

Arşiv

İstanbul'da son bir haftada Türkmen uyruklu çok sayıda kişinin, saf alkol kullanımına bağlı olarak zehirlendiği ortaya çıktı. 

Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, Zeytihburnu, Başakşehir, Güngören, Esenyurt ve Fatih’de son bir haftada 20 Türkmenistan uyruklu kişi iddiaya göre saf içki kullandıkları için hayatlarını kaybetti. Çeşitli hastanelerde 3’ü ağır olmak üzere 34 Türkmen, yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Alkolü önce vücutlarına sürmüşler

Alkolü önce vücutlarına sürmüşler

Peş peşe yaşanan zehirlenmelerin ardından, polis harekete geçti. yapılan çalışmalarda Türkmenlerin hastalıklardan korunmak için 'ispirt' denilen saf alkolü vücutlarına sürdükleri, sonrasında ise içtikleri öğrenildi.

11 şüpheli gözaltında

11 şüpheli gözaltında

Ölümlerinin artması üzerine ilçe polisleri tarafından soruşturmalar başlatıldı. Yapılan çalışmalarda Zeytinburnu’nda 2 , Güngören’nde 2, Başakşehir’de ise Türkmen asılı 1 kişi gözaltına alındı. 

Operasyonların devamında ise Büyükçekmece’de bir alkol imalathanesi bulundu. Düzenlenen operasyonlarda toplam 11 kişi kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda elde geçirilen alkol ürünlerinin birbirinden farklı olduğu belirlendi. Hayatını kaybeden ve hastanede tedavi altına alınan kişilerin farklı noktalardan alkol aldıkları anlaşıldı. Olayla ilgili çok yönlü çalışmaya devam ediliyor.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Koronadan 3 kişi öldü,korunmak için 20 kişi ölüyor anlıyorum.

Lestat

Cehaletin Elli Tonu

Poyraz Bal

Gördüğünüz gibi ülkede cehaletten ölen kişi sayısı, virüsten ölen kişi sayısını bir kez daha geçti.