Görüş Bildir
Haberler
Veliler ve Eğitimciler 4+4+4'e Karşı Sokağa Çıkacak

Veliler ve Eğitimciler 4+4+4'e Karşı Sokağa Çıkacak

Zorunlu din dersleri ve 4+4+4 eğitim sistemine karşı halkı bir kez daha tepki göstermeye çağıran Eğitim Sen ve Alevi örgütleri, laik, bilimsel, anadilde ve parasız eğitim talebiyle, eylül ayından itibaren eylem ve etkinlikler yapacaklarıın açıkladılar.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Mülkiyeliler Birliği’nde basın açıklaması yapan Eğitim Sen, Alevi Bektaşi Federasyonu ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği 2015- 2016 eğitim ve öğretim yılında da eğitimle ilgili taleplerini aynı olduğunu duyurdu. Laik, bilimsel, anadilde ve parasız eğitim istediğinin yer aldığı ortak basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, “Bizler farklı din, mezhep, kimlik inanç ve dünya görüşünden insanların gerçek anlamada ‘Eşit yurttaş’ kabul edilmesi için devletin bütün inançlara eşit mesafede yaklaşması konusunda ısrarcıyız Bugüne kadar taleplerimize kulaklarını tıkayanlara karşı mücadele edeceğimizin kamuoyunca bilinmesini istiyoruz” dedi. Karaca, eylül ayından itibaren eylem ve etkinlikler düzenleyeceklerini duyurdu.

Birlikte Mücadele

Birlikte Mücadele

Daha önce de benzer taleplerle Eğitim Sen’in bir günlük grev yaptığını hatırlatan Karaca, “Çocuklarının geleceğinden endişe eden bütün velileri, ezilen, dışlanan, yok sayılan tüm dil, inanç, kimlik ve mezheplere birlikte mücadele çağrısı yapıyoruz” diyerek velilere seslendi.

Ülke savaş ortamındayken eylül ayında okulların nasıl açılacağı konusunda bile kaygılarının olduğunu ifade eden Karaca, “Her gün onlarca yurttaşımız ölüyor. Her kesimden bu ülke çocukları hayatını kaybediyor. Bu sürecin bu noktaya gelmesinden siyasal iktidarın 7 Haziran seçimleri sonrasından tek başına iktidar olma hırsıdır. Ülkeyi yönetenler bu gidişten sorumludurlar. Cumhurbaşkanı ve geçici hükümeti bu kardeş kavgasını son vermeye çağırıyoruz” dedi.

Zorunlu Din Dersi ve Anadil

Türkiye’de eğitim kurumlarının AKP’nin ayrımcı ve gerici politikalarına maruz bırakıldığını söyleyen Karaca, “AKP tarafından eşit yurttaşlık taleplerine resmen savaş açılmıştır. Zorunlu din dersi uygulamasından en çok mağdur Alevi ailelerin çocuklarıdır. Bezer bir ayrımcılık anadilde eğitim de yaşanmaktadır. Türkiye laik ve anadilde eğitim konusunda oldukça kötü bir sicile sahiptir” diye konuştu.

Evrensel

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam